Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подарок за свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од maca99, 7 април 2011.

1. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Мене па чудно ми е да бидат поканети.. Башка и се уште не сте вие земени.. Не знам ни јас не би ги канела, не знам може има обичај да се канат.

На Umbrella22 и Hipica им се допаѓа ова.
  2. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.086
    Ако ти е за утеха, има и други што не покануваат така , вие не сте земени ,во врска сте само,размисли добро , можеби не се во состојба да ги поканат , сепак е трошок голем свадбата, може нема да ги скратат од список само твоите, а и сама кажа дека списокот не е конечен, крај краева што и да биди , не замерувај и не му се лути на дечкото.

На Lile_05 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Според мене, не избрзувај, а уште подобро прашај го дечко ти дали и твоите родители се во планираните гости на свадбата. Велиш одите веќе 6 години, но дали неговите родители се запознале со твоите? Те прашувам ова бидејќи според логиката на повозрасните, ако не ви е официјализирана врската, т.е не сте се посватиле, најголем дел размислуваат дека родителите нема потреба да се канат, што за мене е безвезе. Инаку, јас да сум на твое место, воопшто не би обрнувала внимание на ова, ниту пак да размислувам кога ќе биде свадбата, еве во твој случај на брат ти, дека нема да ги каните вие неговите родители. Едноставно прашај си директно, со комуникација се' се решава. :)

4. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Исто и јас мислам.
    Башка тоа моите не би се согласиле да дојдат зошто вие не сте ни земени ни верени. Тоа не ја дефинира вашата врска нити почитта кон тебе и твоето семејство.
    И последно, сигурно поубаво ќе си поминеш ако татко ти и мајка ти не се присутни.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  5. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    317
    Фала на вашите мислења , дечко ми многу многу не се замара на оваа тематика свадбата ќе биде скромна, знам случаи кога цело семејство е покането на свадба на девојката и кога само девојката е канета на свадба кај сестра на дечкото.Немав некој посебен став во врска со ова ,затоа и пишав на темава во секој случај што и да одлучат неможам да им се мешам они си знаат ни па да му се налутам на дечко ми ...примерот за брат ми беше онака чисто за споредба даден помал е од мене :)

6. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Јас скоро бев на свадба кај сестра му на дечко ми и моите беа поканети, но нашите родители се имаа запознато.Инаку и ние идеме долго - 7 години, а и живееме заедно со него. Сепак тоа е нивен избор, ако не разговарј со дечко ти и прашај го отворено или пак, ако тоа не ти пречи многу не се замарај.

7. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    317
    Нашите официјално се немаат запознато,и ние живееме заедно пред една година додека не го завршив факултетот сега сме двајцата по дома но се гледаме секој ден :D

8. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Епа веројатно и затоа си очекувала дека ќе ги поканат и твоите, но како што велиш ќе прават мала свадба можеби и тоа е причината пред се што не ги канат.

На kjukli му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    317
    Феминки, другиот петок сум на свадба кај сестра на дечко ми...сакам да дадам поклон пари па според ваше мислење колку мислите дека треба?

10. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    Зависи од твоите можности, според мене 40-50 евра е ок. :)

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  11. nice-girl

nice-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    317
    дали е доволно некаде 35 -40 евра плус цвеќе ?:)

12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.752
    Допаѓања:
    172.971
    Сосема доволно.

13. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    5.207
    Што да купам за подарок за свадба на добра другарка? Имаат околу 23 год. Цената да биде до 2000 ден :).

14. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2015
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    217
    А наместо да купуваш подарок, да и ги дадеш тие пари? :)

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.869
    Допаѓања:
    5.207
    Мене би ми било најлесно тоа, но самата ми посочи дека не сака пара и апарати за домаќинство, бидејќи најверојатно тоа ќе добие од сите други и сака нешто за спомен.

16. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    @Elence93 Со оглед на тоа што другарка ти сака да и подариш нешто што ќе и остане за спомен, најдобро да ја прашаш дали тоа се однесува на нешто лично за неа или пак нешто што ќе може да го чува како предмет во домот, a да не биде апарат за домаќинство.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Еден предлог од мене...искуствено
    Ако сакаш да се сеќава на тебе секој ден, до 2000 денари можеш да и купиш апарат за нес или еспресо или некое мало апаратче за во кујна..
    Или на пример дигитална вага за мерење тежина.
    Плус ке ти останат пари и за букет.А на никого нема да му текне вага да купи, а МНОГУ е потребна нели..

На poenta и Elence93 им се допаѓа ова.
  18. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.023
    Допаѓања:
    36.074
    @referential И јас мислев како предлог за кафемат, ама кога се работи за блиска личност најдобро е да ја праша.

На referentka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.920
    Со дечко ми на свадба поканети кај другарка. 2000 ден. плус букет дали е доволно?

20. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.730
    Допаѓања:
    322.850
    Точно...ама знаеш секогаш одговорот е ,,не се троши,, ...или...,,доволно е ти да дојдеш на свадба,,
    Од таа гледна точка
    Плус ако не земаш плата ти и се играничен со ,,средства,, тогаш да ти страв да прашаш што и треба..
    Иначе се слагам со констатацијата дека е блиска и дека требада се праша

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.