Какво време дојде. Порано се носеше 1000 денари од човек, а сега Двајца идеа со 2000 денари. А сега треба со 6000. Цените на порциите се
Знам, многу е но јас се водам по тоа дека треба да се плати порцијата и нешто да остане. Не ги разбирам тие што викаат дека не планирале да им ја плаќаат свадбата, а од друга страна одат да купат специјално нова облека и да отидат на шминка и фризура за да се изрекламираат по фб и инста. Не им е проблем да ги дадат истите пари за еден викенд на излегување, а не сакаат да испочитуваат близок. Ниту ти ќе се осиромашиш, ниту они ќе се збогатат со тие пари. На крајот на денот и не мора да се прифати секоја покана. Извини што се надоврзав, твоево немаше врска со ова, но се изначитав коментари на темава и морав да искоментирам.
Одма ќе ти речат Колку сакам толку ќе оставам. Што сакаат нека прават, ама нека не ги напаѓаат другите кои сакаат да остават повеќе. И јас сум како тебе. Да се плати порцијата и нешто плус да има. Ако немам толку, не одам на свадба. Една свадба пропуштивме заради финансии. А тоа што го пиша за поканите..... Никој сосила не те тера да одиш на свадба. А може да отидат и двајца од семејството.
Поканети сме на свадба кај моја другарка од детството заедно пораснавме.Најпрво од дома ке одиме па после сите работи по ред.Што да и однесам кога ке одиме дома? Буќет или нешто друго но што.Helpp
Јас прашав така погоре за исто најблиска ама изгледа само мене блиска. Вечерта бев седната како "другарка од детството" на последната маса што постои со луѓе што не ги познавам