Еден од најискористените поклони - рачното мини правосмукалче :up: Кај нас е околу 2000 денари само за суво усисавање, и 2500 денари за суво и водено.
Мене многу искористен подарок од свадба ми е пасаторот од Philips. За супи, каши за малата, коктели овошни, секакви мачканици, алал да им е на тие што ни го донесоа. Околу 2000 денари е и топ работа за во кујна.
Следната недела сме кај школска другарка на свадба, поканети сме јас и уште една мислевме двете да купиме некој поголем поклон размислувавме за електрично тавче за палачинки Спојлер или апарат за нес кафе Спојлер што мислите вие што би било подобро да земиме
^ И двете работи ќе и се најдат,ако нема апарат за нес купете и,и можете и комплет шољи за несфрапе Во Џамбо ќе најдете интересни
Добра идеа ти даде ели. Јас имам електрично тавче за палачинки на Северин и закон е, го добив за младенци од кумовите, алал да им е, стварно го сакав тавчево. Апарат за нескафе фрапе е секогаш добредојден.
Пак јас Испадна дека од договорот нема ништо. Едниот сака 100 евра, другиот 20 евра, а дечко ми ме прашува мене како да направиме. Му реков дека 100 реално се многу, ама па 20 Му реков ние да си дадеме 50 евра, а штом вака се делат да си влеземе ние двајцата посебно, другите другари посебно. Не личи на ништо да влеземе заедно и подарокот да го ставиме на едно место, еден 100, еден 20, еден 50. Додуша може и заедно сите да отидеме, ама подарокот посебно да си го дадеме сите. Правилно му реков? Е сега, читав за тие бонбоните што се како буќети. Ај ако некоја знае нека објасни како се прават. Нема да ми биде тешко да ги направам оти ме бива за тие работи, а кај нас не сум сретнала такви. А и ќе биде интересно, да не им купувам цвеќе или бонбони оти знам дека и другите ќе им носат.
Мислам дека многу високо ги ставате критериумите за тоа колку пари се доволно за поклон, на толку голема беспарица уште кредити за поклони да отплаќаш
Еве ги букетчињата... Секое бомбонче е завиткано во проѕирен целофан и после целофаните се фаќаат заедно и се обикуваат со платно можеш и машничка
Ние од кумовите кои ни се многу блиски воопшто не сакавме да ги ставиме на трошок, искрено ама баш не ми беше важно дали ќе добијам подарок од 100 или 1000 евра. Секако ги сакав за кумови и многу се почитуваме. Од нив добивме преубав фрижидер на подарок кој не беше воопшто ефтин и многу се противевме. Испадна спонтано додека бевме да пазариме бела техника и заедно бевме за да се консултираме. Сметам дека подарокот што го добивме кој чинеше 550 евра скоро не е воопшто мал дури и незгодно ни беше... Тие ни го подарија од срце а ние го користиме со мерак.
Viiiiip ако добро те разбрав, значи треба да исечам поголемо парче целофан (баш целофан за виткање подароци така?), да го замотам бомбончето и парчето што ќе ми остане надоле фактички ќе ми претставува еден вид гранче, да ги соберам гранчињата и да ги замотам како буќет. Така треба? А од надвор ќе си го украсам, ќе му ставам ленти, машнички, така нешто. Во секој случај ти благодарам многу
Токму така... Стави и некоја слика како ти испаднало Кога си ти на свадба? Јас во недела, може ќе ме инспирираш сама да го направам и јас
Јас сум во септември, рано е уште а слика ќе ставам обавезно ако го направам буќетчето. Ти благодарам уште еднаш.
Не сакав да отварам нова тема , па ќе прашам овде : што поклон се дава за веридба ? Јас сум крајно незаинтересирана за свадби , веридби и такви ствари, но овој пат станува збор за веридба на сестра ми и поима немам што треба Би ви била брагодарна ако дадете барем некој совет
^^^ зависи од кој дел на македонија си затоа што секаде има рани правила обично за веридба се купува поклон за идната невеста и се носи благо...ако сакаат младите си разменуваат некои поклончиња и така...затоа реков се зависи од крајот од каде потекнуваш
Енца во ГТЦ на последен спрат, кај влезот од плоштад има едно продавниче, изработуваат секакви фигури од балони. Имаат каталогчиња, така да можеш и да си избереш. Нема шанси да го утнеш, пред него има еден бутик за венчаници.
Јас и мажотми на последната свадба кај наши роднини ставивме во плик со 50евра и торта носевме сите знаат дека на секоја свеченост даваме плико и секогаш сме први на ранг листа тоа го правиме со цел младите да си решат што си сакаат да си земат мислам дека така е нај фер