Мојот прашуваше што треба да купи букетот и чоколадо за мене а за синчето огромен медо а и сите што доаѓа ми носеа букети и мечиња а ми беше криво дека не добив нешто друго да речам е ова ми го купи за синчето кога се пораѓав . Една другарка доби прстен дека било машко а другата пред време си одбра од 15.000 денари дека дете ќе му роди
Кога се породив , мм отишол и ми купил мобилен телефон за подарок. Ниту ми спомнал нешто , ниту пак јас сум побарала
Браво на мојот ако не му каже некој ништо не купува тој годишнината од кога сме заедно ја заборава го потсетувам на фв со песни и замисли му купив часовник и излеговме на вечера и внука му ја зеде ми идаше по глава да го мавнам со часовникот
Мене ми е стварно глупо тоа што многу од тие семејства едвај собираат пари креветче да му купат на бебето па сеа морало злато за мајката. Буџетот верувам е заеднички и ако се има можности зашто да не секој си ја познава жената на што би се израдувала, ама кога се спремаш за нов член не секој има да издвој 200-300 евра за злато само зошто адетот бил таков.
Најголем подарок од мм за породувањето е тоа што го остави времето за одмор за кога се породив и дојдов дома со децата. И тоа што ми носеше храна и се што ќе побарав додека бев во болница.
Ептен на филозофии отиде темава, поклон е поклон, некои убаво потенцираа да не се глуми лажна скромност најубаво ќе е! Се знае и ич не треба да се спомне, бебето е непроценливо и секоја дискусија околу тоа и споредување со злато и подароци е апсурдна и глупа што ја водите, има разлика и разграничете што всушност симболизира поклонот за мајката! Никаде не стана збор колку треба да се потроши, многу нормално е колку е џебот толку. Оти 200-300-1000е може и златни обетки за до 100е или сребрено тогаш (ова ако мора накит), симболика и значење и за 1000ден може да се купи, море и за 500ден ќе се снајдеш, од вредност нема да изгуби ако е евтино, моментот е битен
Јас знаев дека свекрвата купува, и на времето баба ми на мајка ми и дала, и сега мене свекрва ми ми купи подарок Ако треба и сопругот да му кажам, иако поминаа скоро три години никогаш не е касно
А треба и свекрва да купи?! Да кажам дури има време ако така е редот ^^треба Дарси поклон од маже, барај си не е касно
Treba,treba I od svekrvata. A plus ako e masko pa,svekorot debelo treba da se iStrgnE. A plus,plus pa I ime ako se podnove ehehehejjj. Vratot da ti tezi od zlato
Јас од никој ништо не добив. Е да, богами поголем подарок од тоа што го зеде одморот тогаш нема. И јас не знаев за ова искрено, мислам и во моја близина никоја не добила така конкретно за пораѓај подарок.
Mene ne mi e poklon da mi donese hrana I da se "otkaze" od negoviot odmor za da bide so svoeto dete. Seto toa mi e sosem normalno
@Bubce38 се шалев со одморот јас, ама и го чувавме цело лето за во ноември да го земе, едвај успеа на работа. Нормално дека не е подарок тоа, така и треба да е, ама од државата само 2-3 дена следуваа за таткото, ако не се лажам, за раѓање на дете.
Така е. А некаде само 1. Значи не работиме сите на државно нишај врата земај плата и некаде каде има работа во одредени периоди од годината не ти дават одмор,па да балансираш со колеги. Ама ај.И мене ми е нормално тоа секако,само ете јас сум од оние кои не раѓаат за злато.
Прво читам "подарок од сопругот за прООдувањето" и се замислив чекај да видам што треба да ми подарат за проодување на синко Шала на страна, мене ништо не ми купија, веројатно не знаеле дека треба, ај здравје. Инаку јас знам уште пред неколку години една колешка ми кажа дека и поклонила свекрва и прстен. Ем носи име на свекрвата. Нешто дома беше украсено, балони ау, али тоа за бебето беше не за мене.