1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подарок од сопругот за породувањето

Дискусија во 'Бебе' започната од iloveyou29, 27 октомври 2017.

1. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.040
    Допаѓања:
    21.667
    Ми изнакитил дома со балони, добредојде и слично. Јас добив бонбоњера. Знае дека на балончиња се радувам.

На @Verba, snegulkata, makedonkamak и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    Абе не е битно дали е злато,сребро,или нешто друго битно е нешто да ти купи да те израдува не раѓаме секој ден :D

На snegulkata, Bubce38, wannaBeMomma и 5 други им се допаѓа ова.
  3. toogood

toogood Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2014
    Пораки:
    2.126
    Допаѓања:
    12.326
    Od mm ne sum dobila poklon no od svekrva mi da. Dobiv zlaten prsten koj neslavno zavrsi verojatno vo kanta.

Neznam sto mi tekna da stavam prsteni na raka za na rabota. Pristignav prva, nikoj nemase vo kancelarija, gi izvadiv prstenite da stavam krema za race i vednas posegnav po niv da gi stavam na raka. Toj prsten go snema, a ubavo se sekavam deka go izvadiv od prsti. Verojatno se strkalal i pravo vo kantata za recikliranje. Se vrtkav se pletkav, cela kanta list po list ja prevrtev i nisto.
    Prstenot ednostavno iscezna. ;(

На makedonkamak му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Peperutka-bt

Peperutka-bt Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2014
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    2.098
    Јас пред да се породам две недели добив поклон телефон изненадување затоа што требаше да го менувам, а кога се породив добив обетки од мм, од моите родители приврзок златен, а од свекрва ми и свекор ми пари за да си одберам сама.
    Сите ме изненадија со поклоните за мене

На snegulkata, Emy867, Belabelinakinder и 5 други им се допаѓа ова.
  5. donna.17

donna.17 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    1.718
    Допаѓања:
    5.011
    Од мм не добив ништо. Јас не ни знаев дека се подарувало на жената откако ќе се породи. Свекрва ми ми купи златна белезица ептен убава. Јас пошо не знаев дека така се правело не сакав, а таа беше прилично запната да купиме.

На snegulkata, Belabelinakinder и makedonkamak им се допаѓа ова.
  6. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Да ве прашам, а се пофаливте на фб за подароците, конкретно со слики од моментот и сл?
    Да не ме сфатите погрешно , немам лоша мисла само ми текна на една другарка која се породи во Санте Плус и дури пилињата разбраа оти во приватна болница се породи и дека доби подарок рачен часовник од сопругот , еј часовник.
    Мислам, навистина е среќа и се, но јавно да се фалам со подрокот добиен по тој повод ми е:shake::tmi:(facepalm)срамно.
    Јас добив голем букет со ружи од љубави, но не смеев да го внесам во соба. Ако тоа се смета за подрок, океј.
    Убаво е во секој случај да се подари од срце и душа, а не да е како од што се мора или е обичај некаде.

На Mari*, snegulkata, Belabelinakinder и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Во тренд е тоа, немој молим те, ако не се чекираш во која болница си и слики од поклоните на фејсбук е исто како да не си ги добил :D :headbang:

На Mari*, snegulkata, joy1 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.000
    Изгледа јас каснам со трендовите хехех.
    Во прво си мила,мора јавно или не се признаваат поклоните.

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.778
    Има луѓе што се споделуваат на фб. Те поклони, јадења, каде се на одмор, каде се на кафе...Тоа не е нешто ново. Мене и неопулено бебе на фб ми е фуј...
    Како и да е, во врска со темата подарок, не знам зошто половината дадовте исфрустрирани коментари, мора се на потсмев да се сврти, очајот отиде до таму што некој и за злато раѓале. А вие противниците на поклони ако добиете ќе се осеќате дека за злато сте родиле? Ете кај нас е обичај за бериќет да се даде подарок на мајката, златото (заради кое впрочем го родив бебето нели) е со генерации во фамилијата, заради него впрочем свеки и ги родила мм и деверот. И јатрвата за тие златници се породи, не за друго8)
    И овде се тупи работата, до патетично изјавување на огромна и возвишена љубов за детето и поддршка од сопругот. Оти вие поклони што добивте во моментот на среќа бидејќи добивте подарок, заборавивте да осетите љубов кон детето :tmi: Поклон добивме за да не шутни мажот после и да си оди на работа оти не му се седи дома со нас.
    И не сите вработени на државно се нишај врата земај плата па можат да седат со децата колку сакаат. На мм е државна работата, ама оди најди го слободен кога ќе ти треба. За пораѓајот едвај помести закажани состаноци оти бебе излезе покасно од предвиденото, а беше најавено дека ќе подрани.

На Slonce91, Mari*, victoria и 12 други им се допаѓа ова.
  10. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.320
    Jas sama se poragav bez maz mi ne bese doma i si dojde posle 10 tina dena nekade bese no sakal da mi kupi prsten so dve srcenca na nego crveni, rubini da bidat no ne najdel rubini vo forma na srce i otposle mi kazuva za idejata deka ne mu se ostvarila za iznenaduvanjeto no jas sum srekna i bez poklon bitno e pomislata a toa mu bese i nego zelba zosto se bliznacinja neli kaj nas

11. Aneta92

Aneta92 Популарен член

Се зачлени на:
    29 јуни 2016
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    2.828
    Преубаво кажано. Јас знам да се пофалам за поклон од роденден , обично на инстаграм , ама за поклонот после пораѓај ни го ставав ни па кажав на некој освен на најблиските. Искрено јас како поклон не го сметам мажот ми да ми носи додека сум во болница што сакам и што ми треба, мене тоа ми е нормално. Јас бидејќи не се породив во градот кај што живееме , туку во Скопје он цело време беше со колата нагоре надоле. Исто така не го сметам за поклон да одвои време за да биде со нас. Јас тие работи ги сметам за нормални. И исто така нормално е дека бебето ни е поклон на двајцата . Ама испаѓа дека мм поклон ми купи пошто кога не зема од болница обврските му налагаа другиот ден да мора да оди работа , па со поклонот да ми замачка очи.

На Lolipop23, emkaemka, Emy867 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.150
    Допаѓања:
    168.757
    More ako me iznenade so nekoe besno Audi ili mercedes-ce I te kako kje go okacam na fb:D

На Dust, Mari*, EarthFire и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Belabelinakinder

Belabelinakinder Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2016
    Пораки:
    2.051
    Допаѓања:
    26.311
    И мене не ми дозволува во соба ништо да оставам во ходникот стоеа сите букети и мечиња мора да се пофалам имавме најмногу цвеќиња и мечиња најмногу на нив се радував а не ставив слика на фб еве 2 месеци е синчето и од него немам слика ставено не ни планирам

На kukla21, makedonkamak, Bubce38 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Прво кругче нема да свртиш? :)

На Ano и Bubce38 им се допаѓа ова.
  15. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Јас искрено сум за искоренување на обичаите од турско. Во секоја нормална земја доволно е чоколадо или цвеќе, а кај нас фрчи злато чиниш месечната плата во просек не е 200евра. Ќути барем не ставаме црвени машни на глава ко нив.
    А, од друга страна кога ќе живеете сами, без свекрви и мајки и те како значи помош. Јас првите месеци ја имав, после тешка и неизвесна бременост. И доколку некој би требало да добие подарок тоа е бебето.
    А, во врска со коливе на @Bubce38, јас не знаев дека во Холивуд сме, no offence.

На makedonkamak, snegulkata, kristina.k и 3 други им се допаѓа ова.
  16. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.150
    Допаѓања:
    168.757
    Na moja drugarka koja patem e od Cesinovo,koga rodi kerka kako treto dete mazot I I kupi dzipce Peugeot. Kako bese ukraseno:inlove::inlove:. Zosto samo Holivud , koj moze da si dozvoli I ovde ne e grev da dobies takov poklon.
    P.S. Jas sugurno ne bi dobila de, no nikako nema da mi preci ili da se lutam:)

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  17. augustd

augustd Популарен член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    1.175
    Допаѓања:
    11.294
    Не е секогаш кој колку може да си дозволи, туку кој какви барања има во животот. Некој џип, некој злато...
    Некој кутар ништо. :D

На snegulkata и Bubce38 им се допаѓа ова.
  18. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.150
    Допаѓања:
    168.757
    Prvo kje se slikam. Posle gasss:D

Za zal jas ne sum za nisto. Ne deka imam koj znae kakvi baranja,ama za nisto ,ne sum.
    Sho da pravam,takva sum:)

Последна измена од модератор: 30 октомври 2017
    На Dust и Belabelinakinder им се допаѓа ова.
  19. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.436
    Допаѓања:
    96.486
    Ова не е од турско и не е само овде. Го има и во земји кои се далеку понапред од нашава.

На Belabelinakinder, bittersweet, Bubce38 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Ruzica00

Ruzica00 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2012
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    172
    Сестра ми се породи во странство. Од сопругот ( кој е странец и Балканот го видел кога се оженил со неа) доби прстен на подарок кога се породи. Така да, не е останато од турско, и не е обичај само кај нас.

На Mari*, Belabelinakinder, wannaBeMomma и 3 други им се допаѓа ова.