Најголем подарок ми беа чоколатцата кои ми ги носеше скришум во болница Кога дојдовме дома имаше купено крофни кои знаеше дека ги обожавам и букет цвеке од градината на нашата викендичка, лично набран и среден од него со многу љубов и едно слатко меченце Му имав потенцирано да не купува ништо, имавме непредвидени трошоци во болница и оставивме мало богатство таму па не сакав дополнително да го оптеретувам финансиски.
Јас мислем дека двајцата партнери треба да си подарат нешто кое дополнително ќе ги потсетува на убавиот момент. Кога сме се рориле брат ми, сестра ми и јас татко ми на мајка ми и подарувал златен комплет, а мајка ми него убав саат. Кога се женеше брат ми мајка ми и татко ми тие подароци им ги дадоа на брат ми и снаа ми. На свадбата од сестра ми исто им подарија на зет ми и сестра ми таков подарок. За мене си имаат исто спремно уште зет фали... Тоа не треба да биде некој трошок не си размениле Ролекси од 500 милиони. Тоа треба да биде нешто прикладно што после ќе му го поклоните на вашето дете на неговата свадба. Тоа е најубав момент. Не е за поклонот на крајот на краиштата нема поголема радост од детето.
Не е воопшто нова мода. Подарувањето од секогаш постоело. Само порано луѓето имале повеќе пари. Сега е сиромаштија у Македонија, па поутешително е дека сме скромни и дека нема потреба од поклони.
Кога правев тест ми купи книга и мерси. А кога се породив со оглед на ситуацијата ни мене ни него му беше до поклон.
Додекс бевме во болница со бебе тато ни донесе балончиња и убаво си ја накитивме собата, а мама си доби букет рози. Не очекував ништо и баш бев пријатно изненадена
Не дозволуваа посети во болница и никој не дојде освен стрина ми и роднина една која беше во Штип тогаш. Од сопругот не добив ништо. Кога си дојдов дома од свекорот и свекрвата ме пречека букет и златно синџирче со infinity. Така требало, злато се давало, јас не носам баш накит, ама тоа морав да го поносам неколку месеци. Они со радост го купиле. Баш тоа го избрале заради значењето на тоа знакче. Цвеќиња воопшто не сакам, ама ете тој букет 3 недели ми стоеше во дневна дури и откако се распадна бидејќи не сакав да ги навредам и да го фрлам.
Јас добив меченце на кое имаше врзано балон итс а грл и рози, приврзок за клучеви со името на бебето и накит (обетки и ланче од охридски бисер). Мн пријатно бев изненадена од сопругот
Јас од маж ми сама си побарав привезок за пандора алката со значење за бебето, намерно не купував други за да не ја пренатрупам. Како се случи ова со пандемијата не му дозволив да оди во продавници освен за неопходни работи и така скроз заборавивме, еве сега со темава ме потсетивте Од нашите добивме пари за да му ја отвориме штедната книшка, злато и од двете баби златници (и двајцата сме од егејски фамилии, па ова е адет).
Мајки ве молам за идеја за подарок за сопругот. Сакам и јас нешто да му купам, и тој ќе стане родител исто колку и јас. Само да не е рачен часовник, веќе му имам подарено два со повод, не би сакала трет ист поклон.
Само што почнав да читам и помислив на сат Подолу читам викаш не сат Не се троши ма тие нека поклонат секако ние маките наболница ги гледаме Шала.. незнам што би можело да е нешто интересно што ке може стално да го носи ,,,незнам Едит : за првиот пороѓај добив златна белезица од маж ми текташ жолто злато За вториот исто белезица текташ бело злато
Не знам што, ама знам дека тој нешто планира. Небитно, и без тоа сакам да му подарам нешто што ќе му остане за спомен. А да не е саат. Е ај сега
@IRBBB ако носи алка,сега има штосни. Или некој привезок изгравиран за тато...тешко е за машкиве,освен саат и новчаник човек нема идеи особено кога не носат накит. Мене ми подари златни обетки инаку,да не сум офф...
Тоа ми е маката, што накит не носи, затоа и два рачни часовници му имам подарено. Ќе размислам за смарт ако не смислам нешто друго во меѓувреме. Со здравје да си ги носиш обетките
Некој custom made привезок за клучеви? Ситница е ама секогаш ќе е у него. Card holder со некоја гравура, посвета...
Мене ми е криво што не ми текна порано нешто меѓусебно да си подариме.Сега да би го вратила времето би купила некој пијалок кој би го чувала до моментот кога би се женеле или они кога би станале татковци да го отворат пијалокот.Или дрво би засадиле на денот кога се родиле.
Од маж ми добив преврзок за пандора колбата и Бонсаи (додека бев бремена ми го суреди старото),од сестра ми ланче со името на бебето,час на раѓање,висина,тежина.