Подароците од вашата свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од girl1985, 19 мај 2011.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.793
    Допаѓања:
    173.165
    Баци рака постои со години (децении) наназад.
    И тоа го имаше и во Скопје. Не само во внатрешноста.
    Може постарите тука памтат...
    Не е нов адет, ама глупав е.

На ninja35 и toogood им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.068
    Допаѓања:
    173.711
    Majka na svadba ko bese sega, nema mesec so grepki baraa ahaha xD
    A za ova po masi pari so zemat, do skoro da ne recam i tuka bese taka na poveketo svadbi na koi sum bila.
    Poddrzuvam poklon vo plik, mladi se, im trebaat pari za stan, za uredvanje.

3. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.456
    Допаѓања:
    37.661
    Најдобро е на младите да им се однесат пари како поклон, ама не е секој во можност да однесе пари. И поклоните што ќе се добијат на свадба, ќе се искористат еден ден. Можеби младите ќе добијат нешто што не им текнало да го купат.

4. m.i.g

m.i.g Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.085
    Допаѓања:
    5.798
    Ние со мм си носиме одредена сума на пари,плус цвеќе.И ние бевме поканети на свадба пред скоро 2 месеци и на неа пишуваше,наместо цвеќе грепка е сега не знам колку добијаа најмногу бидејќи не бевме на свадбата

5. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Drugarka mi ne odese po masi, koga ja secea tortata gostite odea na glavnata masa, so parceto torta davase i nekoi kratki poraki vo ubava kutivka a do tortata imase golemf kosnica pa koj sakase stavase pari vnatre.

6. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Девојки ги читав вашите мислења на тема грепки наместо цвеќе на свадба и... :?: Јас сакав така да ни пишува на поканите, мислам дека е интересно, штосно, и далеку помалку пари отколку цвеќе, а и подобро отколку 100 бонбониери( речиси толку собра кумашинката) :D Што мислите вие? Помош :)

7. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Лично ич не ми е штосно, и не ми се допаѓа. Всушност, многу ми е невкусно било што што алудира на подарокот во текстот на самата покана, било да се грепки, било пари во плик, било што.
    Ако младите не сакаат цвеќе или бомбоњера нека си кажат на гостите лично кога им ги даваат поканите. Нудење на замени како шанса за дополнителна заработка ми личи ефтино.

На Lolipop23, Stories, Antebellum и 12 други им се допаѓа ова.
  8. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Да..можеби си во право, но сепак подобро да ризикувам некоја тетка да се налути и помисли дека сум пуфла, отколку да добијам 100 букети кои ЌЕ МОРАМ да им ги разделам на комшиите(затоа што ниту имам толку вазни ниту простор) и 100 бонбониери со критичен рок на траење.
    Свадба е далга па ќе помине како и секое чудо за 3 дена :)

9. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Јас неможам,а и не сакам да ги условувам гостите со ништо.
    Букети ќе има многу, свесна сум, ама нека има. Не е нешто на кое не може да им се најде решение.
    Нешто ќе дадам, нешто ќе си земам.
    Ќе ми стојат неколку дена и после во канта.

Само на другарките уште сега им кажав да не купуваат, да не трошат пари. Исто на мм другарите се со договор и на ниедна свадба не носат цвеќе.
    Ама други да условувам, не би. Кој како си сака така. И бонбониери да се , што и да е. Нешто ќе се изеде, нешто ќе оди во ѓубре.

Јас не гледам ништо страшно ако добијам 100 букети и чоколада со критичен рок.

На Ицолгудбејбе, bittersweet, MilaP и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.784
    Допаѓања:
    202.703
    Ако веќе не сакаш да добиваш букети и бонбониери, тогаш може да нагласиш кога ќе ги делите поканите дека сакаш тие пари што би ги дале луѓето за тоа да ги дадат во добротворни цели. Оставете една кутија на влезот кај што ќе ги примате гостите, и нека ги ставаат парите таму, ваше е кому ќе му ги дадете (за лекување, за санирање на штети од поплавите и сл.). Јас така би направила.

На bittersweet, YoungandBeautiful, kjukli и 6 други им се допаѓа ова.
  11. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    Дури и тоа само усно би го кажала, не да го пишувам.
    Јас на свадбата на сите блиски им кажав да не ми носат цвеќе бидејќи одевме на меден месец па ќе пропаднеше. Некој ме послуша, некој не. Важно секој си направи по своја волја.

На kukla21, duffi и Annath им се допаѓа ова.
  12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.784
    Допаѓања:
    202.703
    Па така и напишав, да нагласат кога ќе ги делат поканите да кажат за тоа, не да напишат на нив. Во секој случај, мене ми е тоа најдобра варијанта.

На duffi и darcy им се допаѓа ова.
  13. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Да, тоа ми беше првата идеја со кутија за добротворен прилог за некои дечиња, или за поплавите, но во тоа сите ме предомислија. Како сум ги ставала во непријатна ситуација, можеби некој не сака да донира, па тоа било свадба да не се чувствувале глупаво доаѓале на веселба и сл ред други работи се изнаслушав и речиси никој не се согласи, дури и младоженецот кој смета дека е комплицирано, чувствително и специфично. Затоа решив на втората варијанта која им е поприфатлива и сметаат дури дека е интересна. Подобро грепка од 40 ден отколку цвеќе од 500ден.
    П.С смислено е така што "вие што планирате цвеќе, заменете го со грепка да не се трошите" нешто во тој стил што се однесува на тие што мислат да носат цвеќе и бонбони.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  14. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.491
    Допаѓања:
    288.213
    Јас сум стварно шокирана од вакви изјави.:x
    Изборот си е твој, веќе сте решиле....како и да е, нека ти е со среќа.

На Annath му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Вереничка

Вереничка Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    1.131
    Допаѓања:
    1.710
    Знам. Но сите рекоа било многу специфично. И никој не ми се согласи, за жал. (Вака ме гледаа :^))

16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.491
    Допаѓања:
    288.213
    Се чудам што прашуваш и бараш дозволи, и како би можел да биде мал хуман гест, макар ид од 50-100 денари со едноставно ставање на истите во една кутија поспецифичен од шетање по трафики купување на некакви грепки...
    Жално уствари.

На Offspring, Kitten, kjukli и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Поглупаво нешто од ова со грепките немам слушнато. Пак скриени надежи за ќар од свадбата, си викаат може ќе добијам дополнителни пари,може кола. Бизнис си правите од свадбите. Никаква почит кон гостите. Срамно и жално.

Кажав јас еднаш ,секој што ќе ми напише поклон во плик ќе добие поема,секој што ќе пише поклон во тутурутка ќе добие семки. :D

На Lolipop23, mssuniquee, Ketchup и 10 други им се допаѓа ова.
  18. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.853
    Допаѓања:
    36.424
    Што се не ќе направат ситниве души за дополнителна заработка?!
    Малку ли ви се парите кои ги изнудувате од гостите преку срамните “подарок во плик” покани, па сега и до ова дојде? Грепки? До каде ќе оди незаситноста не знам?
    Не само што гостите ви ја финансираат вашата веселба, опремувањето на станот, автомобил итн... сега и грепки да ви купуваат? Уште пари ви требаат?! Што е следно, се прашувам?

На Lolipop23, fallenangel, SuperGirl24 и 3 други им се допаѓа ова.
  19. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Грепка -срамота
    Поклон во коверт-уште поголема срамота.
    Сите знаат дека е модерно време, на свадба се носат пари да се помогнат младите да купат што им е потребно , ама нарачки се срамота.
    може немам пари па со картичка ке ти купам нешто на рати пак сум одвоила ,зашто мора да се пари.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    965

Не знам дали имаш правено свадба или ти претстои, здравје, ама парите што се даваат за да направиш свадба, се далеку повеќе од тие кои би ги собрал. Зборувам за свадба која што изгледа убаво а не како да се прави „ради-реда“ (со проѕирно парче салама и кашкавал и гостите гладни и сл) Еве јас уште малку ќе правам и те уверувам дека ни пола од парите нема да ни се вратат. И не мора. Нема да има поклон во плик а ќе има обезбедено сместување за гостите кои дошле од далеку. Битно да биде убаво. Затоа што свадбата се прави за др. цел – да се прослави стапувањето во брак на младите. Ама кај нас бидејќи сме способни многу работи да уништиме па и ова. И жално е што мислиш дека секој прави свадба за да собере пари, ти не ни помислуваш дека некој сака да ја сподели радоста со блиските...

На Haley, Вереничка, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.