Подароците од вашата свадба

Дискусија во 'Свадба' започната од girl1985, 19 мај 2011.

1. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    свадбата кошта онолку колку младите сметаат дека треба да кошта или можат да си дозволат.
    Поклоните треба да бидат такви како што сметаат гостите.ја подржувам An-na дека е срамно и дека се младенците безобразни и ненаситни за оние кои го напишале ова не и за тебе.
    Замисли ти стигне ваква покана како ќе се почуствуваш.
    Јас како да треба да одам на свадба кај алчни и неблагодарни луѓе.

На An-na, WORRIED.BT и darcy им се допаѓа ова.
  2. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    965

Свадбата кошта толку колку да можеш да направиш на гостите да се чувствуваат удобно. А тоа не е евтино. Да ти дојдат дома 4-ца на ручек нема да поминеш евтино а не пак 250 (пример). Сепак они се гости а ти домаќин. А другите работи, фустан и сл. се плус. Така да парите никогаш не се ни враќаат, не па да спечалиш.

Погрешно е што пишува поклон во плик, не се согласувам со тоа. Ама ни со тоа да се носат цвеќиња. Доколку девојката сака да напише нешто во стилот за грепки, нека напише. Нејзина свадба и покана и гости. Лично и мене ми е неубаво да стои тоа во поканата ни пак за некои донации. Ако сака некој да собере донации може да организира хуманитарна забава. Таму ќе дојдат оние кои сакаат а не кои „мораат“ (ова не дека мораат ама идат на свадба дека се блиски).

Ако јас добијам ваква покана, ок ќе ми биде, нема да се тревожам многу. Ако они сметале дека треба да напишаат, нивно право. И онака е подобро да однесам пари отколку да бирам поклон за кој само ќе изгубам време и ќе си го заморувам „мозокот“ а нема да се допадне. Различни луѓе, различни вкусови. Некогаш и најблискиот не може да ти погоди не па некој друг. Ако се работи за најблиски и знам што им фали ќе им купам.

На Вереничка и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  3. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.673
    Не ми е јасно зошто мора да се назначува во поканата за поклоните? Не може да му се мешаш на некој во буџетот или плановите, затоа не е ни чудно што на неколку пати имам слушнато дека некои добиле празни пликови или пликови со смешни суми од 10 или 100 денари.

Јас пред некој месец правев свадба и добивме пред се пари и неколку поклони што ни се допаднаа. Тетка ми само инсистираше да ни купи нешто за буџетот што располага и сами одбравме, останатите беа на тепка. На оние најблиските само им рековме да не купуваат цвеќиња и да не се трошат непотребно, без торти и глупости пошо веќе се си организиравме и плативме, а за сите остали кој што сака и колку може.

На kjukli, irenna, darcy и 4 други им се допаѓа ова.
  4. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Мила јас правев свадба од скапа поскапа и знам кое колку кошта.
    Грепка е непочитување.
    Покана е место каде се пишува кој кани, повод и каде го кани ,а не е место за нараачки.
    Нормално дека не ми е ок, ем половина сума ќе ставам од планираната,а за гребка ќе сонува.

На kukla21, WORRIED.BT и darcy им се допаѓа ова.
  5. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.073
    Ова сериозно?Грепки на свадба?
    :rofl::rofl::rofl:
    Не можам да се изначудам.Што е следно?Да им уплатат по едно ливче Лото на младите?

На Ketchup, Kitten, YoungandBeautiful и 10 други им се допаѓа ова.
  6. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Ако правите свадба за да соберете пари, сте ја утнале печалбата.

Подобро нека ви ги дадат парите планирани за свадбата и готово.

На Stories, YoungandBeautiful, ph.orhideja и 4 други им се допаѓа ова.
  7. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Сите револуционерни идеи на почеток наидувале на потсмев и негирање :!:
    З'ш да не? Од љубомора нели дека може ќе им се падне голема сума, па нема мир да имате дали од вашата грепка се збогатиле. Ваши пари требаше да се, ваша среќа е, вие ја одбравте грепката, ВАША Е!!!! :envy:

На Haley, MilaP, Bender Rodriguez и 13 други им се допаѓа ова.
  8. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    965
    Не ја разбирам огорченоста „Нормално дека не ми е ок, ем половина сума ќе ставам од планираната,а за гребка ќе сонува.“. Ама ок, твое мислење и право како ќе постапиш. Ја пак мислам ако некој ме вика на свадба ме почитува. Пошто ја не би викнала некој ако не го почитувам. А ако ме изиритира поканата, не ни одам на свадба таква иритирана и со негативна енергија. Ништо лично, си го изнесувам само моето мислење.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ph.orhideja

ph.orhideja Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    48.073
    Според мене цвеќето симболизира,убавина,нежност,среќа,каква што е и впрочем љубовта.
    Благото,ете да им биде сладок животот на младите.

А на грепкава што е симболот?Дека е бракот лотарија или томбола?Игра на среќа?Не знаеш што ќе ти се падне?
    Ако имаат добивка,супер Ако не, така ти се паднало.Повеќе среќа следниот пат.:D

На ReinaDeCielo, glosipgirl, Lolipop23 и 18 други им се допаѓа ова.
  10. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Покрај здравје, љубов, среќа, се посакува и пари. Тоа ќе е симболот на грепката, ама не тешко заработени туку од среќа. А ако од толку грепки не добијат ништо поголемо, значењето ќе е дека тоа ќе им е судбината што се однесува пари, сиромаштија :(
    Ете, разјаснивме, значи може да се почне со новиот тренд :~:

На Offspring, Ketchup, Kitten и 8 други им се допаѓа ова.
  11. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.561
    За благото се согласувам, ај ќе го изедат, на цвеќето што да му прават? А кога ќе овене што треба да симболизира? Дека ништо не е вечно? Дека све што е убаво кратко трае?
    Подобро грепка, отколку цвеќе.

На Вереничка му/ѝ се допаѓа ова.
  12. darcy

darcy Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2011
    Пораки:
    2.177
    Допаѓања:
    5.896
    А јас би рекла подобро ништо одошто грепка.

На Artemission му/ѝ се допаѓа ова.
  13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.766
    Допаѓања:
    145.268
    Јас сметам дека никој не треба да ме ограничува со ништо. Не сакам да ми се наметнува.
    Можеби сакам да купам нешто друго многу повредно.
    Ни грепка, ни цвеќе.

На поблиски невести мајка ми знае да им купи некој ситни сребрени обетки, наместо да даде 500ден за цвеќе.

Те канам на веселба, да играме, пееме, да се забавуваме.
    Ако сакам да донесам грепка, ќе донесам и без да ми кажеш.
    Како што гостинот доаѓа во твоја почит , така ти треба да го испочитуваш истиот.

Последна измена: 6 септември 2016
    На ReinaDeCielo, bittersweet, CrazyOne и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Чекајте уствари да прогуглам дали низ светов постои вакво нешто, ако има, да видам која држава е, колку е прогресивна во разни сфери, па според тоа да оформам мислење дали е или не е прифатливо :!:

На Offspring, cresa-jagoda и Sesil им се допаѓа ова.
  15. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    136.556
    Нит сакам некој да ме условува ни да условувам. Замисли ти ги условуваш за грепка, тие тебе за нешто плус во менито. Или не седнувам на маса столот ако не ми е послан со платно одозгора. Нема смисла. Може не планирале цвеке да носат. Кај нас цвеќе носат само ептен блиски гости. Ако немаш место за цвеќето, контејнери низ град има колку што сакаш.

На ReinaDeCielo, MilaP и WORRIED.BT им се допаѓа ова.
  16. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.500
    Допаѓања:
    288.266
    На мојата свадба никој не донесе цвеќе.
    Цвеќето кое го имав порачано за да ги украсува масите го раздадов на гости по дома да си носат, успомен да си имаат и да им личи и нив :).
    Е бомбоњера фативме, една, и си ја изедовме со мм. мајка ми и свекор/свекрва:rofl:.

На mal.ecka, irenna, kukla21 и 7 други им се допаѓа ова.
  17. *katja*

*katja* Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    421
    Допаѓања:
    965
    Го има во светот. Ама таму не се нарекува непочитување, органичување итн. туку креативност.

На sanja.burgundy, Вереничка и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  18. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    136.556
    eпа ај таму ,,во светот,, ќе правиме свадба за да изгледаме креативно... битна улога за се има и опкружувањето во кое се наоѓаш ;)

19. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Јас ливчиња лото би им порачала :d: бројки по нивни избор...ваљда едно ќе се падне...што ќе ми се цвеќиња? :?: сега последно ко бев на свадба, цвеќиња, цвеќиња, цвеќиња не знаеа што да им прават. На крајот од свадбата даваа на поблиски, даваа на персолнаот, пола зедоа...други по баби, вујни, тетки...џабе и луѓето се трошат, а глупо е да се фрлаат. Непотреби трошкови. :f::f::f:

Пликот на рака, лотарија без мака :drunk:

На sanja.burgundy и Вереничка им се допаѓа ова.
  20. Sesil

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    7.080
    Допаѓања:
    136.556
    А шо му се правеше на цвеќето коа не беше појавено ова со грепките? Кај се складраше?

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.