Ми е страв да прашам, после горните коментари ... ама ајде.. Поканета сум на свадба кај добра пријателка и баш не сакам да носам цвеќе нити бонбониера, ова со грепка го видов на некој портал (една грепка е 50 ден а цвеќе е 200 најефтиното) и да поефтино ќе поминат сватовите со грепка (но што ако им падне кола - цел живот ќе ме најде јанза а што ако беше мојата грепка )) значи грепка ни тоа.. невести дајте ми друга идеја, што би можела да однесам друго (освен пликцето полно)
Во Сити мол најгоре кај одделот за храна има штанд на Европа, се продаваат многу интересни како букет замотани бонбоњери.. бонбоните се наместо цвеќе (се надевам ме разбра) Има помали за 160 ден. и поголеми за 240 ден. Цвеќето и ќе се исуши,а ова како замена за букет е супер варијанта
Ова со бонбони-букет ме бендисува.....еве и од мене една - книга со рецепти (нормално ако е домаќинка) ) така ми предложи еден другар
Имаш и туторијал по интернет ако си марифетна сама да го склопиш букетот. Јас знам да ги правам тие букети, обично идат со Рафаело бонбони или Фереро. Интересно е.
Интересни се тие букет- бонбоњерки јас месецов бев на две свадби,се мислев околу ова,но моја роднина веќе купила па ај да не се дуплираме Инаку кога се породив,на мекици од комшиката добив ваков
Секоја сугестија од типот носете ова,не ми носете ова,дури и најдобронамерна, во смисла да заштедат на торти,цвеќе,за мене лично ми е невкусна.Па во тоа е убавината,да ги оставам гостите да се почувсуваат гости,да ги оставам да ме изненадат,си имале нешто наумено,помалку или повеќе небитно и сега јас да им го скршам филмот.Бар јас така се чувствувам ако имам сугестија.Ако сакаат пари,сакаат поефтин поклон,сакаат поскап,сакаат песна нека испеат место поклон,сакаат само цвеќе нека донесат.На роденден им кажуваме што да ни носат?Ако сакаат да дојдат да славиме,нека дојдат,затоа ги каниме.Ако мислам да заработам,не правам свадба. Инаку јас воскликнувам од цвеќе и не ја сфаќам реченицата:Што ќе ми е ќе го фрлам.
Mene mnogu me nervira toa poklon vo plik i sto nekoj tuka se falat oti potrosile 500 evra za edna svadba toa e najmalku bitno koj kolku potrosil pred nekoj den bas se raspravav so seficata zatoa bila na svadba i raskazuvase koj sto oblekol za svadbata i jas i kazav sto ako nekoj nema da si kupi nova garderoba a saka da ode na svadba da naprave edna pocit na bliskite rodnini prijateli sto treba da ne ode oti nema nova obleka za svadbata
И јас сега брзо разбрав за грепки место цвеќе и бомбоњера, едни добиле 3000 ден само а други 120.000 денари . Јас за мојата свадба ќе напишам грепки место бомбоњера и цвеќе.. поевтино е, а за поклон во плик срамота е мислам иако сите сакаат пари нормално нели..
Епа искрено никогаш сум немала среќа во вакви игри и другата година сум на 2 свадби, јас ќе се мажам по 5 год (така планираме) бог знае што ќе биди до тогаш, и планирам наместо бомбоњера и цвеќе да им дадам грепки во пликот. Е сега нема да е на одмет да добијам повеќе пари дури и ти би сакала да добиеш нема некој што не би сакал ама дефинитивно е поевтина варијанта и никој неќи цвеќиња. (изгледа цвеќарка си )
Ти се воодушевувам како од прва погоди дека сум цвеќарка,се засекирав пошто ќе треба бизнисот да си го затворам И се чудам како си планираш нешто што ќе се случи после 5 год
Јас си дадов мислење, нормално нели за тоа е форумот, дека ако правам некогаш свадба здравје боже така ќе направам. Шо ти засметав јас од сите?
Не воопшто не ми сметаш, таман работа,ама последна дека пиша па затоа те цитирав Општо за муабетот за грепките сум против, зошто е како наредба за гостите, и ме нервира тоа што сите оние кои се за грепки велат демек да ги заштедат гостите оти била поефтина варијанта,подобро кажете сакам екстра заработувачка и сакам грепки,не викајте дека не сакате цвеќиња и бонбоњери Ова општо го кажувам,ништо лично за тебе
Ја за свадба ќе си направам бидермаер од ова Оф сум ама мн е јако И ај да не сум оф , имам коментирано, грепки, поклон у плик да пишам, не би си го приуштила тој безобразлук.
Една другарка се мажи и веридбата и беше свадба буквално знаеш колку цвеќиња исфрли (од веридба) уште пред да се исуши место немаше каде да ги стават живеат заедно со свршеникот. Е замисли сега свадба со 500 гости ќе прават и што ќе се случува тогаш..
Можела да ги даде на присутни девојчиња . На една свадба така направи невестата. Убав гест беше , баш на сите ни даде