Форумџика на годината

Подароци за роденден

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од diamonds5, 21 мај 2014.

1. cornflakes6556

cornflakes6556 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    370
    Слика од нив двете во некоја убава рамка. Спомен за цел живот

2. Кена Рис

Кена Рис Популарен член

Се зачлени на:
    6 ноември 2017
    Пораки:
    933
    Допаѓања:
    5.103
    Темава не е многу активна, ама па и посоодветна не најдов. Ќе бидам малку off topic и не барам совет за подарок, туку сакам ве прашам нешто друго.

Дали и вие сте воспитани како мене при секој даден подарок да го отворите и да се испозаблагодарувате 100 пати, па макар и никогаш да не го употребите истиот или да речеме и да не ви се свиѓа? Old school воспитание.

Од почеток на месецов бев на 3 места кај што однесов подароци за различни себапи. Секогаш бирам нешто што според мој вкус е убаво и посветувам внимание и на пакување и на самиот подарок.
    Првата личност кога и да и’ однесам нешто никогаш го нема отворено подарокот пред мене, само ќе се заблагодари и после неколку саати ми пишува порака од култура дека и’ се свиѓа, ама сепак никогаш не сум ја видела да носи нешто што сум и’ купила јас.
    Втор случај: давам подарок - личноста ми се заблагодари во моментот, подарокот не го виде воопшто, а после тоа не ни ми пиша барем дека и’ е точна облеката.
    Последниов случај беше тотален пресврт за разлика од горенаведениве. Со отварање подароци, пробување, па после и порака дека го покажале и на други луѓе, едноставно се чувствуваше благодарноста (макар и да беше одглумена). Секогаш ја добивам истата реакција од оваа личност и со ќеиф купив поклони уште пред една недела дури.

Не дека е битен муабет, само ме интересира како вие реагирате кога примате подарок и како очекувате да реагираат другите кога им давате подароци?

Јас во глобала реагирам секогаш искрено, отварам подароци одма. Досега не сум добила нешто што не ми се свиѓало, а и да се случело такво нешто никогаш не сум менувала поклон, туку сум давала на мајка или сестра.

На sleepingbeauty и mira.mira им се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    3.042
    Допаѓања:
    14.611
    Јас па некако од мала сум научена дека не треба да го отворам подарокот пред тој што ми го купил. Некако се осеќам дека му правам незгодно:D не знам, тоа најверојатно од родендени како мали ми останало, да не ги гледам одма подароците, туку на крај, на само. Ако е роденден ако има повеќе луѓе нема да им пишам после тоа. Ако е некој друг повод можеби би пишала. Што знам, не се замарам а не ми е ни нешто многу битно дали кога ќе подарам одма ќе видат. Попријатно би ми било да не е пред мене отварањето:D

На spacegirl92, Billy Idol и Кена Рис им се допаѓа ова.
  4. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    5.085
    Зависи колку ти е блиска особата. Порано со другарките многу сме си подарувале облека и во тој случај сакам да биде отворен подарокот за да видиме бројчето дали е точно. Дали има потреба да се смени и слично.
    Ама ова принцип за со многу блиски особи и од кои нема да имаш срам да кажеш дека не ти се свиѓа

5. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    2.949
    На втор роденден сум кај ќерка на другарка, а плус има и новороденче, машко. Предлог подарок за двајцата? Се мислев по едно комплетче да им земам, ама не знам.

6. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    838
    Допаѓања:
    2.619
    Е сега вака, во принцип цел живот ќе одиш на роденден и кај двете деца, затоа за роденденкото ќе купуваш подарок, а за другото нешто симболично да не се лути, АМА ако не си била "на бебе" тогаш купи подарок за таа пригода сега, а за понатака практикувај како што пишав, мислам дека е фер.

Зависи колку сте блиски таков нека биде и подарокот. Дете од 2 години може веќе некои играчки за развивање на менталните способности, може тротинетче, може некое убаво фустанче ...
    Штом ти е другарка може и да ја прашаш што им фали, што им треба ...

На spacegirl92 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    2.431
    И јас ќе бидам офф топик и ме интересира дали ве нервира кога даден подарок личноста го менува со сосема друг. Значи немам проблем за број да се смени ако е мало, големо, или се погодило слично нешти да има, но целосно менување на поклонот мене некако ме навредува, а сум потрошила и време да смислам и пари. Што мислите вие? Јас си земам при срце или?

8. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.389
    Допаѓања:
    20.716
    Па да, мислам дека не е баш убаво да го смениш поклонот и да земеш сосема друг. Да го смениш во смисла ако ти е мало или големо па да си земеш соодветно бројче тоа е океј.

На Bubamaricka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.320
    Допаѓања:
    2.431
    Добро значи не сум само јас со таков став. Два пати ми се случи со иста особа и сега пари и давам за роденден па нека си одбере што сака. А прати ја иронијата ако нешто особава ми донесе поклон ако не и пратам слика како ми стои или ако не види дека сум носела се лути.

На Mrs.Precious и spacegirl92 им се допаѓа ова.
  10. kikin

kikin Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    13.903
    Совет за подарок за роденден за 7 годишно момче?

11. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.092
    Допаѓања:
    4.196
    Фудбалска/кошаркарска топка, облека, smartwatch за деца, игра некоја едукативна за тие години..

На kikin му/ѝ се допаѓа ова.
  12. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    1.353
    некоја идеја подарок за сестра за 33 ти роденден

13. spacegirl92

spacegirl92 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2016
    Пораки:
    551
    Допаѓања:
    2.949
    Некое убаво парче облека, книга, ваучер, накит, козметика, чанта, рачен часовник, парфем, нејзин портрет.

Последна измена: 5 јули 2022
  14. Jasmin88

Jasmin88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    1.091
    Ме викнаа на роденден со дечко ми кај негов другар. 36 години прави, не знам што да му земам. Дечко ми му земал со 5 другари заеднички поклон Daniel Klein саат минатата недела, а јас сега сум викната зошто јавно скоро официјализиравме со дечкото и немам идеја што да однесам, срамота е да се влечам со подарокот нивни.
    Каиш, новчаник, некој пијалок? Мислите добра идеја е?

15. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.613
    Допаѓања:
    43.213
    Да земиш пијалок, ама да се договорите да му го дајте како заеднички со нивниот поклон (ако веќе немаат земено тие пијалок).
    Така ќе учествуваш материјално, а нема да се делиш. Не знам некако глупо ми е тие со еден поклон, а ти посебно.

На Glowy, Jasmin88 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    12.222
    Пијалок дефинитивно, и нека го дадат заедно со другиот поклон, заеднички од сите ќе дојди, глупаво е да се делиш ти посебно

На cresa-jagoda и Jasmin88 им се допаѓа ова.
  17. mace so sini oci

mace so sini oci Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2021
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    8
    Поканета сум на родендени кај 3 и 4 годинки. Децата се на моја најдобра другарка , па не знам што да им земам . Што мислите вие? Дали е добра идеа да им земам некое ранче бидејќи одат во градинка или некоја голема плишана играчка

18. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.445
    Допаѓања:
    12.222
    Играчка, ако им купиш облека нема да се радуваат како на играчка:D

На mace so sini oci му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.929
    Допаѓања:
    6.073
    Јас често сум носела ранчиња на подарок, секогаш би биле искористени. За плишани играчки низ разговор имам слушнато дека само место и прашина фаќаат. Евентуално некои креативни сетови, дрвени играчки како потрајна опција итн

На cresa-jagoda и mace so sini oci им се допаѓа ова.
  20. Sofi.ja

Sofi.ja Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    9.336
    Допаѓања:
    18.508
    Плишана играчка не,обична да. Пример коцки, има Лего, има од турските Dede поефтини...некоја едукативна сликовница...сетови со пластелин

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.