Подароци за 8-ми март

Discussion in 'Општи дискусии' started by blessed.an, Mar 6, 2017.

1. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Добив тоалетна вода и купка, цвеќе саксиско, каранфили, буќет од гриоти чоколада, кујнски помагала, кошула.
    Подарив долен веш на три особи, паричник, цвеќе, кошула, купка со дезодоранс, марами.

joy1 likes this.
  2. L.TheQueen

L.TheQueen Активен член

Јас планирам на мајка ми да и подарам сложувалка со слика фамилијарна и букет цвеќиња.Дали е добра идеја и ако може други предлози.

Belabelinakinder likes this.
  3. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Букетот е секогаш добра идеја, но сложувалката мислам дека нема да ѝ биде од никаква корист... Според мене, подобро би било сет фиџани, чаши, некој интересен сад, нешто за во кујна што би ѝ требало, облека (пижами, маичка, џемпер...), парфем, постелнина... Но ако веќе си се решила за сложувалката, во ред, и тоа е интересна идеја. :)

fina erika and *Ench@nted* like this.
  4. fina erika

fina erika Популарен член

Убаво е некоја марама или шал,новчаник,јас само на Мајка ми и Свеки давам подарок,Свекрвами е малку манџика па неможам да и нагодам се па затоа обично и купуван хулахопки затоа што знам дека ќе ги облече или долен веш маица.На Мајка ми што и да и дадам не наоѓа мана а мајмногу се радува на Салонско цвеќе.

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Ќе купам поклони за учителките на децава. Планирам да им купам по една стаклена здела. Лани беше колекција. За жал, немам мајка за да и подарам поклон. Ниту баби.

6. Silver.E

Silver.E Популарен член

Како и секоја година, така и оваа, се спремаме за 8ми Март. :D
    Што би земале ?
    Јас ќе земам нешто мешано од поситни работи од околу 600-700 ден. да не е ни премалку, ни премногу. Свекрвата ми сака козметика (секакви шампони, кремови, лосиони) и секогаш се радува на такви работи, никогаш не и се доста.

7. Igle

Igle Популарен член

Јаа ова истово мислев што да земам на мама и на свекрвата, прво мислев по еден парфем бидејќи скоро се им имам веќе подарено дали за 8ми дали за нова год или роденден(ракавици зимски, марами, новчаници, козметика, благо, грепки, книги итн), а парфем е потрошен материјал, но во последен момент се одлучив за чинија на спрат за послужување благо. На мама знам ептен и се допаѓаат а си нема купено, а свекрвата ептен често прави благо и секогаш послужува со кафе па сега ќе ја модернизирам со убава чинија :)

manako1 likes this.
  8. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Јас ништо нема да и купам. Маж ми нека и купи. Она самата си кажа дека не сака поклони од снаите. Уште поарно. Да не си правам трошок за неа. А и не заслужила поклон од мене. За безобразни како неа не трошам пари.

Алек*** and TarantulaA like this.
  9. Silver.E

Silver.E Популарен член

Многумина знаат да речат не сакам поклон, а се лутат ако не добијат. После одма трчаат со комшивките и пријателките да си кажат која што добила од снаата, па и се фалат.
    Затоа не сфаќам кога некоја постојано глуми како не сака поклон, ти вели не троши се, а потајно сака поклон. Подобро нека си ќути.

А, за тоа, дали заслужила или не поклон, не ти ја знам ситуацијата, иако мислам дека некоја ситница не е страшно, колку-толку барем ти ќе покажиш човечност, почит, можеби ќе ја потсетиш каква и таа треба да биде. Иако ова си го размислувам општо онака, бидејќи сакам празници и истите ги гледам како повод за помирувања или за поголеми разбирања.

10. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Имала она кој да и купи поклон. Затоа не сакала од нас снаите поклон. Инает жена. (facepalm) Јас сакам поклони дадени од срце, а не ради реда.

Оваа година треба да купам поклони за 5 учителки. Малиот има 3 во градинка, а големиот 2 во школо. Ќе се потроши некој денар повеќе.

Silver.E likes this.
  11. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Кое е убаво долготрајно цвеќе за подарок за 8-ми Март?

12. pamelche

pamelche Форумски идол

Замија, Антуриум (мапка среќа), Спатифилиум (женска среќа), Мадагаскарски јасмин, Орхидеи (специфични се за одгледување само),

13. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Овие сите се цветни така?

14. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Замијата не цвета
    Само зелена маса