Фала на инфо, но јас како што гледав огласи чини 200-250 евра и не планирам на изложби да го носам ниту пак да го размножувам,ниту педигре ми треба, туку да си го чувам како секое друго куче, како милениче.
За тие од 200-250 евра не можеш да бидеш сигурна дека имаат квалитетно и здраво претство, т.е. дека кутрињата немаат никакви генетски преносливи болести. Сите кажуваат дека не им треба педигре и на крај добиваат мешанец, не чистокрвно куче. И на место да поддржуваш неодговорни одгледувачи што продаваат кучиња како чорапи, вдоми и спаси живот. Си добиваш мешанче, ама барем не го купуваш за 5000.
Кучево е веројатно напуштено од сопствениците и веќе подолго време талка по улиците. Погледнете го и сожалете се на тој тажен поглед. Вдомете и спасете живот !!!!!
Жално е што темава стана место каде што недозреани луѓе бараат расни и скапи кучиња на подарок, место да вдомат некое. Насловот е Подарување миленик, а не Подарување расни миленици за задоволување на нечие его. Што е разликата меѓу расно куче и обично улично? Разликата е тоа што повеќе се грижите да имате вауу, не знам какво расно куче, да го сликате и ставате на фб, пошто нели прекрасно куче е и мора да го имате, додека обично вдомено кученце со непознато потекло не ги задоволува вашите критериуми да бидете видени. Мислам, никој никого не тера да вдомиш куче што не сакаш, само не ми изигравајте многу загрижени за животните, секој што ги сака би земал било какво. Па уште и стварно се очекува некој да ви дава кучиња од 300 евра нагоре бесплатно???? Не знам дали да се смеам или да плачам. Ако сакате толку многу куче земете штедете и купете затоа што и онака никој не ви го дава туку така, барем да не гледаме бруки тука. Истото се однесува и за тие со расните мачки.
На крај краева секој бира куче какво што му одговара. Разликата е што кога земаш мешанец, не знаеш каков е карактерот (под мешанци ги ставам и оние што се продаваат за 50 евра. Вистинска цена за расно куче е 500 евра минимум (а за изложбен примерок над 1000), само македонскиов народ не го бива во кинологија или одгледување на кутриња) зашто не ги знаеш предците. Исто така, кога земаш мешанче здравјето е како мачка во вреќа. Може да има генетски преносливи болести, а кај расно куче одгледано од кинолог отсусноста од генетски преносливи болести е загарантирана зашто предците имале негативни резултати на тие болести и е запишано во родовникот. Е сега, и за расните и за нерасните се потребни пари и максимална посветеност. Тоа што расните имаат некои стандарди според кои треба да изгледаат, не ги прави поважни од нерасните. Баш напротив, и за нерасните треба да се внимава на соодветен изглед, односно квалитетот на крзното, забите, формата. Мерак ми е кога гледам мешанчиња на кои е посветена максимална грижа, не се згоени или преслаби (како повеќето миленици), а крзното им сјае.
Разбирам да се плати за куче од врвно потекло, но овие што ги бараат на подарок не можам да ги сварам. Немам вдомено куче сеуште, бидејќи живеам во стан, но планирам наскоро затоа што ќе се селам во куќа и секако дека ќе му посветам внимание и ќе го третирам со љубов, сите го заслужуваат тоа подеднакво без разлика.
Дали познавате некој кој би ми подарил или продал поголема желка? Барав по пет шоповите ама имаат само малецки
Се подарува ова преслатко мало маче. Старо е 3 месеци, ќе го добиете избањато и прочистено од внатрешни паразити. За повеќе информации пишете ми во ЛП.
Се подаруваат три женски кутриња, со мал и среден раст околу 2 месеци. Прочистени од внатрешни и надворешни паразити, и со гратис стерилизација за кога ќе наполнат 6 месеци. Во Битола.
Ve molam pomognete mi da vdoman kutrence od rasata na cane corso, labrador ili vucijak.. gi cuvav site 3vidovi na kutrenca no od losi luge veke gi nemam, no moeto dete nemozam da go smiram sekojdnevno plaka i vika, a boleduva od retka polest, pa sakam da go usrekam a nemam mnogu sredstva za toa, ve molam pomognete mi. FALA MNOGU
Дечки, кој сака да вдоми слатко маче, од фамилијата на мојата мачка - нека каже. Ќе ви дадам контакт информации. Преслатки се.
A, зoштo сaмo не вдoмиш нерaснo? Пoгoтoвo тaквo гoлемo куче, мнoгу нерaсни кутрињa сo гoлем рaст се игнoрирaни и еутaнизирaни.
Барам кученце со мал или среден раст за чување во домашни услови. Ако има некој што продава или подарува ве молам да пишете во групава, би било супер ако се наоѓа во Прилеп или околината на Прилеп, Битола
https://m.facebook.com/groups/96365...ctivity¬if_id=1484433907292449&ref=m_notif Јoрки нa пoдaрoк тешкo.
Од Битола - Мали Херои, отвори види сега овој период имаат премногу мали кучиња, со секаков раст, за женските и стерилизација ти следува. Јас малите кучиња ги дадов ама беа со среден до голем раст, ама за два-три месеци ќе имам мачиња за давање. Сакам онака да подарувам животни се осеќам дека усреќвам луѓе.