ohohoh , mene mi treba mnogu vreme za spremanje , za banjanje polovina cas , za sminkanje isto polovina cas bidejki sakam mnogu ubavo i pretpazlivo da sum nasminkana , za obleka mi treba 1 cas za nokti 1 cas i taka da mi treba mnogu vreme za spremanje .. pozz
Ако треба да одам на некое посебно место, се подготвувам околу 2 сати. А, ако е за обична пригода за шетање обично 1 сат, сат и пол максимум
Мене ми треба многу време за спремање прво да се избањам (1 саат ) па да одберам што да облечам (15-20 мин) да ја средам косата (пола саат) да си обезбедам пари, да се нафлитам аутан, парфеми и такви работи (пола саат)
3 саати најмaлку.Почнувајќи од лакирањето па се до шминкањето. Депилирање,дрн дрн јариња и што и уште не.Капење ово оно. Еден час само се мислам што да носам.А дома.Дома е росфајт направено се е,исфрлено лево десно.
Мене ми требаат максимум 1.5 саат 15 Минути лакирање 15 минути депилирање Пола саат туширање/миење коса Бирање облека 10-15 минути Врзување Старки/Мартинс-5 минути Шминка(креон и римел)-5 минути И така
Шо знам,коа имам нешто битно се спремам цел ден од сабајлето...депилација,па се бањам,маски за лице,креми за целулит,па фризер,па нокти па шминка,се облекуваш и шибаш се у свему 2-3 саата главно спремање али од сабајле
Не ми треба многу време за спремање, мислам вака за секој ден. Маскара постојано имам, може само да ја поправам, шминка не ставам често оти ми е сува кожата, па од неа ми е уште полоша. А и онака не ми треба пудра, само малку коректор бидејќи имам темни подочници. Косата ја мијам два пати неделно затоа што и таа ми е сува и ретко се мрси, а за туширање ми требаат 3-4 минути. Единствено нешто што ме нервира се влакната на нозете. Летоска скоро секој ден излегувам и морам на два дена да се бричам. Онаа депилацијата цели 5 дена ми трае. Нокти лакирам и по 2 пати неделно, така да секогаш се средени. Обично ставам неутрални бои, да ми договараат со се. Само кога треба да ја мијам косата повеќе време ми треба затоа што обавезно ја фенирам за да можам поубаво да ја фатам после кога ке правам фризура (имам бебешки влакна ). А да и скоро секогаш ја носам врзана, во кок или нешто слично бидејќи ми е уште потопло кога е пуштена. И како го напишав мислењево, како да се спремам по 5 саата.
Зависи кога како. Некогаш знае да трае со саати. Масло на коса,маска на коса, миење,спреј,сушење,обликување. Па пилинг/маска на лицето. Средување раце и стапала. Депилација. Пилинг на цело тело, лосион. Шминка и одбирање облека. Ова обично ако ми е мерак и имам доволно време на располагање. Зошто обично овие работи ми се направени предходно, се туширам и облекувам само. Летно време делот со шминкањето ми е најчесто изоставен. Ако излегувам преку ден само крем со висок фактор ставам и лабело.
За било каде во било кое време јас сум брза.Ако доцнам тоа се случува само пет минутки најмногу.Најчесто се спремам на брзање бидејќи можам така најдобро да бидам готова.% до 7 минути ми требаат за да се нашминкам скроз,косата исто и побрзо,облеката ја имам смислено предходно и тоа неколку комбинации за секој случај.Дури некогаш сум за 7 до 10 минути спремна целосно ако ми јавиле да бидам најбрза.
Брза сум, дури и за вечерни излегувања. Можам да се спремам целосно и за 40 минути, со се туш, пеглање, шминкање. Женско сум, ама ужасно ме нервира спремање (влечкање, освен ако не те спремаат за Оскарите) од 2 саати, скроз залудно потрошено време.
Па од прилика за вечерно излегување се спремам околу 1 ипол час со се бањање пола саат се бањам, после додека да се средам да се нашминкам, облечам, да си напрааам фризура помине уште 1 час и вкупно ипол час. Облеката ми е спремна и испеглана пред тоа, ноктите ги праам преку ден а исто и се депилирам преку ден. Ама затоа пред излегување собара ми е хаос . За преку ден и не ми е потребно многу време за околу 30 мин целата сум спремна
За вечерно излегување се подготвувам некаде околу 2 часа, се туширам , средувам коса , нокти , барам гардероба ( понекогаш имам онапред испланирано ) се шминкам и сум готова , додека за преку ден 30 минути ми се потребни ..
Сега ми треба еден час и повеќе... да се избањам-20 мин па долна облека и хулахопки -околу 10 мин па да размилам што ке носам пред шкафот-10 мин а некогаш и одма па да се облечам -10 мин па да си ја средам косата-15 мин па да се нашминкам малку-10 мин.. и за час и половина готава сум али ова само за вечерно излевање и кога треба да одам некаде на некој прослава а за секојдевно најмногу половина час...
За факултет 15 минути, за вечерно излегување зависи. Доколку станува збор за кафана околу 1 час, а за кафе или вечера 20 до 30 минути максимум.
Ооооо тоа трае... За денско шеткање и за секој вид на излегување преку ден, во зависност кај се иде, ама спремање до 1 саат ми е доволно, а за вечерно... е тоа богами трае и тоа од причина шо сакам бре натенане да се спремам.. и под дифолт спремањето секогаш ми трае поише од тоа колку се задржувам надвор
јас за денско излегување( кафе и слично) се спремам за околу 3 минути, а за вечерно не знам ни јас како но, колку врем имам толку ако имам 10 минути, за 10 минути сум спремна ,ако имам 2 саати ,2 саати ке се спремам .
За денско излегување 20 мин Ама за вечерно....па околу еден час најчесто,а ако е нешто по special веќе се знае и 2 часа