Не само месо туку било какво готвено јадење подготвено дома па замрзнато издржувало во фрижидерче до Грција, после таму во замрзнувач, па по потреба се вади се одмрзнува и подгрева. Ова е добра опција ако не ти се замара со пазарување и готвење таму, а сакаш да заштедиш да не јадеш секој ден надвор
Јас не сум носела, ама пријатели со кои сме биле на одмор носеа тегли со манџа и месо вакуумирани, на начин како што опишала @Dust. Компир манџа, грашок, само месо..., ги отвараше и само ги притоплуваше, не и беа расипани. Згодни се ако одиш на одмор со деца, па само притоплуваш и не се замараш, само не знам дали имаат вкус како да се тазе спремени.
Не да чувам месо во мало рачно фрижидерче неколку дена, таман работа хахаа... само за транспорт е фрижидерчето, таму кога ќе стигнеш директно во замрзнивач
Moже да се случи, може. Познавам доста луѓе на кои им пишале и казни. Мене пред 2 години сакаа за сирење(вакумирано) да ме казнат со 3000еур, ама поминав со фрлање.