1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Подготовка на месо за на годишен одмор

Дискусија во 'Рецепти' започната од Aurelija, 6 јули 2023.

1. Касија

Касија Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2018
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    8.727
    Не само месо туку било какво готвено јадење подготвено дома па замрзнато издржувало во фрижидерче до Грција, после таму во замрзнувач, па по потреба се вади се одмрзнува и подгрева. Ова е добра опција ако не ти се замара со пазарување и готвење таму, а сакаш да заштедиш да не јадеш секој ден надвор:D

2. Мравојад

Мравојад Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2020
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    3.119
    Јас не сум носела, ама пријатели со кои сме биле на одмор носеа тегли со манџа и месо вакуумирани, на начин како што опишала @Dust.

Компир манџа, грашок, само месо..., ги отвараше и само ги притоплуваше, не и беа расипани.
    Згодни се ако одиш на одмор со деца, па само притоплуваш и не се замараш, само не знам дали имаат вкус како да се тазе спремени.

3. Aurelija

Aurelija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2020
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    7
    Не да чувам месо во мало рачно фрижидерче неколку дена, таман работа хахаа... само за транспорт е фрижидерчето, таму кога ќе стигнеш директно во замрзнивач

4. coeur27

coeur27 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2015
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Moже да се случи, може. Познавам доста луѓе на кои им пишале и казни. Мене пред 2 години сакаа за сирење(вакумирано) да ме казнат со 3000еур, ама поминав со фрлање.