Студент сум , и секако дека ја подготвувам облеката уште од вечерта, да не не се чудам 1 час што да облечам утрото
немам многу време на располагање да зјапам во плакарот со саати наутро па навечер пред да легнам се си местам а ако нешто заборавам и дури и во сон да ми текне станувам и го местам зашо до сабајле кје ми одлета мислата.многу ретко да ме изненади времето па да сменам облека сабајле.
И јас од вечерта местам што ќе облечам. Ако ми е премногу мака или ми се спие , само ќе испланирам што ќе носам и утрото само станувам, земам и се облекувам
Најчесто од вечерта комбинирам што ќе облечам наредниот ден, и навистина е поубаво така, според мене. Секогаш кога нема да искомбинирам од вечерта тогаш утрото правам хаос, некогаш баш тоа што сум замислила не можам да го најдам, па треба да смислувам нешто друго. А вака, кога ќе искомбинирам од претходниот ден, тогаш се оди побрзо и си заштедувам и време.
Не се подготвувам вечерта.Насабајле станува отварам плакарот едни фармерки,маица која ке ми фати око,дуксер..Се облекувам и тоа.Никогаш не сум се пдготвувала за наредниот ден,мислам дека е беспотребно трошење време,а јас сабајле за 15 мин сум спремна,набрзина се облекувам.
Сега почнав одвечер да се спремам да си вада, облеката и можам да кажам дека така заштедувам 5 минути..