Подготовка на шницли

Discussion in 'Рецепти' started by stilas7, Jan 30, 2011.

  1. stilas7

    stilas7 Популарен член

    Joined:
    Jul 6, 2010
    Messages:
    1,050
    Likes Received:
    694
    Gender:
    Female
    дајте ми некој лесен рецепт за потготовка на шницли ама да се печат,не можам да пржам,позз
     
  2. Annath

    Annath Форумски идол

    Joined:
    Jan 9, 2010
    Messages:
    24,044
    Likes Received:
    203,787
    Gender:
    Female
    Сакам да прашам...?

    Прво провари ги малку на оган, во вода со бибер во зрна и ловоров лист, а после нареди ги во тоа што ќе ги печиш, зачини ги по желба (вегета, масло, бибер, жив кромид, лук, што ти сака душата), па од страна (не истурај одозгора, ќе ти ги измие зачините) додај вода и една чаша црвено вино. Можеш да ги покриеш со капак (ако користиш огноотпорен сад што има капак), или со алуфолија и стави ги во рерна на 200... ќе се издинстаат супер ;)
     
  3. slavica999

    slavica999 Популарен член

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    4,327
    Likes Received:
    5,343
    Само малку колку да обели месото се пропржуваат шницлите откако се посолени со малку сол, вегета и премачкани со сенф. Се редат во тавче, во тавчето по желба се сецка морков, компир и пеќурки и сето тоа се залева со направена 1 крем супа од пеќурки и се пече.
    Преубаво е!