Подготовка на шницли

Дискусија во 'Рецепти' започната од stilas7, 30 јануари 2011.

  1. stilas7

    stilas7 Популарен член

    Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    1.017
    Допаѓања:
    681
    дајте ми некој лесен рецепт за потготовка на шницли ама да се печат,не можам да пржам,позз
     
  2. Annath

    Annath Форумски идол

    Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    15.977
    Допаѓања:
    134.763
    Пол:
    Женски
    Сакам да прашам...?

    Прво провари ги малку на оган, во вода со бибер во зрна и ловоров лист, а после нареди ги во тоа што ќе ги печиш, зачини ги по желба (вегета, масло, бибер, жив кромид, лук, што ти сака душата), па од страна (не истурај одозгора, ќе ти ги измие зачините) додај вода и една чаша црвено вино. Можеш да ги покриеш со капак (ако користиш огноотпорен сад што има капак), или со алуфолија и стави ги во рерна на 200... ќе се издинстаат супер ;)
     
    На sunnygirl, Bozica1980, Sanji4ka21 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. slavica999

    slavica999 Популарен член

    Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.277
    Допаѓања:
    5.150
    Само малку колку да обели месото се пропржуваат шницлите откако се посолени со малку сол, вегета и премачкани со сенф. Се редат во тавче, во тавчето по желба се сецка морков, компир и пеќурки и сето тоа се залева со направена 1 крем супа од пеќурки и се пече.
    Преубаво е!