Сакам да прашам...? Прво провари ги малку на оган, во вода со бибер во зрна и ловоров лист, а после нареди ги во тоа што ќе ги печиш, зачини ги по желба (вегета, масло, бибер, жив кромид, лук, што ти сака душата), па од страна (не истурај одозгора, ќе ти ги измие зачините) додај вода и една чаша црвено вино. Можеш да ги покриеш со капак (ако користиш огноотпорен сад што има капак), или со алуфолија и стави ги во рерна на 200... ќе се издинстаат супер
Само малку колку да обели месото се пропржуваат шницлите откако се посолени со малку сол, вегета и премачкани со сенф. Се редат во тавче, во тавчето по желба се сецка морков, компир и пеќурки и сето тоа се залева со направена 1 крем супа од пеќурки и се пече. Преубаво е!