Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Како ми се погоди периодот се за некое бебе купувам нешто па уз пат си праам и филм што би купила за моето. Дури и си испланирав дека автоматска лулашка ке му купам и шишенце Tommee Tippeе (facepalm)(facepalm)(facepalm)
    пробај да бидиш позитивна колку и да е тешко, не си прави доплнителен стресс, тоа најмалку ти треба, пробај и ти да фатеш врски на ГАК да те упикаат некако, колку и да не е ферски спрема останатите, ама таков е животот или барем обиди се да собереш доволно пари за на приватно.

2. skorpija90

skorpija90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2013
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    13
    A dali ima vrska deka pobrzo ke zabremenam ako pijm metformin? Mene gineklogot mi gi prepisa i mi kaza da gi pijam a nemam problem so pokacen seker :/

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    јас пијам метформин .Мнг пати лугево се чудат кога ке им кажам дека пијам метформин а немам никаков проблем со шекер. Колку што јас сум информирана од гинеко , го прочистува организмот од шекери , ги оформува фоликулите да бидат убави големи и чисти,Лактинот ( ако добро пишав не сум сигурна дека вака се викаше а не ми текнува во моментов поспана сум :)) го регулира, кој е мнг битен за да се остане бремена .Ретко кој од гинеколозите го знае ова и го препорачува. Познавам жени кои го пиеле и останале трудни иако предходните доктори им викале дека време е за инвитро :) Само со препорака на гинеко се пие.. немој на своја рака ... Кој гинеко ти ги препиша?

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    Јас првпат слушам за ова, во претходниот пост мислам дека имам пишано за фолна киселина, а тоа не е исто со метформин. Немам искуство да ти кажам право. Ако гинеколог ти ги препорачал, веројатно знае што прави...

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Mene pak mi tekna da vi kazam nesto:lol: od dekemvri na mm mu davav vitamini. Nemase problem so spremogramot. Na negova inicijativa bese. Rece sakal da gi ojaca plivacite:D piese vitamin c, cink, selen, vitamin e i b kopmpleks. Sekoja vecer pred spienje piese ceden limon. Drugo ne smeni nisto. Nema nekoi zdravi naviki on. Ne jade skoro nisto! Samo meso i cat pat nekoe sirenje ili kaskaval. Pusi cigari i pie kafinja eden ton sekoj den! Ednas samo mu bese losa podviznosta na rezultatite i toa bese mesecot koga pauzirase od navikive sto gi navedov. Ete koga nesto saka da bide... Ovoj mesec jas pred voopsto da pomislam na test, dva pati padnav. Ednas doma na skali, ednas vo kancelarija. Shinav noga, imav visok pritisok i ete se sluci. Cudo nad cudata e ova! Na site vi go posakuvam(fingers) prvo eho imam vo cetvrtok:) pustete mi sreka se da e vo red:) ubav den zenicki:hug:

На Be-yO-nCe, AngelOfArh, Victorian и 11 други им се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ајде чекаме вести од тебе. И внимавај малце, не брзај ко ќе одиш. Полека ама сигурно хехе :*

На Kristula и CocaColla им се допаѓа ова.
  7. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    девијки моите резултати од хормонални: FSH-3.42 LH-2.26 Estradiol-25.6 Тestosterone Total-36.9 ги разбира ли некој овие бројки дали имам нешто покачено намалено пошто јас врска немам :):):)

8. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174

@Kristula Чекаме убави вести,и тоа што си кажа,кога сака нешто да биде ќе биде :) Плус тоа нели во неплодни денови :D Епа од пишано не се бега :clap:

На Kristula, Bebulleee и Mari-Ja им се допаѓа ова.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Има до нив за да ги споредиш види со колку де разлика плус минус..

На QueenP му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Девојки денеска со мм се шеткаме и цело време пред нас ни се појавуваат мамички со колички и си правиме муабет леле ние кога ќе имаме бебче ке му купиме ваква количка вакви алишта , патичина , како ќе го воспитуваме. Толку убаво си се чувствував на муабетот само уште да дојди тој долго очекуван момент.
    само што овај месец имавме односи баш во неплодни денови ...па во плодните баш така испадна да прескоокниме. Па денеска ми е последен ден од плодните денови ќе го чекам да си дојди од работа па си викам ќе се фрлиме во акција :D:D:D

На *Cloudy Girl*, Girl-Rabbit, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Лелее јас шо сум сонувала, права будалетинка сум..(facepalm)
    Имавме машко дете со мм ама ни го имаа даено, арно ама му се јадело па сум морала да го нацицам хаахах. И ко го кладов на града почнало да си цица, и во сонов чувствував дури на града нешто (кизне шо си имам праено):rofl:
    Па шо убаво ми се пулеше со очињата. И ко се рсзбудив си велам. Ехх, што побрзо да дојди тој ден. :inlove:

На Anetaoh, *Cloudy Girl*, Asiana и 8 други им се допаѓа ова.
  12. gabimama2

gabimama2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    342

@Bebulleee neka tvojot son stane jave i realnost...:hug:

На Mari-Ja, bela.m, H.VAGA и 2 други им се допаѓа ова.
  13. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    haha i jas kako tebe ovoj mesec gi ispustiv plodnite,a vo neplodnite si imavme dobra akcija i veke ne se nadevam bidejki najslatkite raboti doagaat koga najmalku ocekuvame pa taka i toa. Inace vie kolku vreme se obiduvate?

14. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Јас секогаш коа сонувам бебе, сонувам дека ќеркичка имам.

На stejsi2005, ssweety, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    @*sisi* Јас Овај месец ич не се надевам дека ќе останам бремена бидеќи имавме односи баш неплодни ....па можби ќе се случи чудо. Иначе се обидуваме 2 години но ништо :/ ...
    а вие колку време се обидувате ???

16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Јас различно некогаш машко некогаш девојче.. Да не е знак на близнациииии:party::lol:

На gabimama2, CocaColla и ssweety им се допаѓа ова.
  17. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Nie 6meseci ne e mnogu nekoj ke rece ali dovolno kolku psihata da ti ja izremeti zatoa vaka dignav race.

18. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    @*sisi* дали имаш испитано се на гинеколог?
    јас се имам испитано и се е во ред и кај мене и кај мм а во 2 год воопшто се нема фатено. :/
    и на крај мислам дека сето ни е до психата...си викам да не мислам ама неможам

19. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Ti pisav licna poraka duso pa vaka si odam na redovni gin.pregledi imam redoven ciklus inaku znam deka ne pravat uspituvanja se do 1godin

20. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    дај боже :P
    те советуваат да не правиш ништо, дека е нормално година време, ама ако ти сакаш на твое барање можеш да си почнеш со испитувања.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.