Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    @bokace и јас се чуствувам 82% the same. Некако сакам да бидам го*но. На колку ли гом*а што го знам им се родија мали гом*енца. Ова моето што изгледа чека да станам полоша и поотпорна на надворешниот свет.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  2. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    јас секогаш близнаци сонувам и свекрва ми пред една недела сонувала како во количка сум возела близнаци може ке бидат близнаци и сестра ми има близнаци :*

3. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    јас после една година отидов прв пат на лекар и оваа докторката не ме свака озбилно рано ми било ама ептен и се запнав дека сакам да почнам со испитуванје..

4. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    па првично ти викаат да почекаш, од други што сум слушала, мојата матична дали дека пријатели се со моите, уште коа зачестив со прегледи кај неа, ради цистички кои ми се појавуваа,одма почнавме со испитувања,значи после 3 месеци обиди, ПАП, па брисеви, па хормони...

5. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    јас оваа мојата ке ја сменам една година ме влече уште ништо не ми кажала како што треба никаква терапија има многу пациенти и се набрзина работи ама и нема некој кој знае како добар доктор во мојот град оваа ми ја препорачија ама не сум задоволна

6. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Секаде е така, посебно во помалите градови кај што се многу малце доктори па има по многу пациенти по доктор. И од секој доктор има задоволни и не задоволни.

7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Од каде си?

8. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ќе дојде и нашето време.

Него да ве прашам нешто, дали на моменти се чуствувате суво таму доле и дали чуствувате одбивност кон вашиот партнер?
    Како да си помогнам сама на себе м?

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Дааааа.. Многу пати дури почнав да се плашам. А тоа да знајш е само до нашите глави, наместо да си уживаме и да си имаме еден нормален однос. Ние цело време се стегаме и мислиме на бебе
    Дури некогаш јас ќе се чепнам и започнам ''утакмица'' и одма ќе ја зафркнам работата :(

10. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Истиот муабет му го велам на мм, на толку навреди, озборувања, на колкуу луѓе сум помогнала душата ќе ја дам за нив. Одам вцрква почесто си се молам. И пак не, господ не искушува.
    А знам многу злобници што рекле пред мене дека не веруваат во господ, големи злобници. И пак имаат деца. Навистина треба да станиме лоши за да добиеме нешто... :@

11. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    И јас се загрижив за ова, но многу ми глупаво пред мм и не сакам да зборам за тоа, ке помисли дека не го сакам.
    Се опуштив скроз, не ни помислувам на тест на пример, немаме темпирани односи него кога ни се сака.
    Но ете пак јас сум сува, и тоа трае веќе подолго време.

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Те разбирам, истото и мене ми се случувало..

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    @bokace вчера се парев од таа причина. Малку да се навлажни :))) во садот за варење вода, ставив кесичка камилица и кантарион, и малку поспремна беше ;) а имам еден мрсен крем, со него понекогаш си се спремам. Мора да е кејфски. Не смееме ни малку да ја изгубиме желбата за водење љубов. Таа е можеби единствениот начин за исполнување на соништата. Инаку и јас сум атеист. И тотално не верувам во ова дека има врска, бидејќи имам чуство дека сите други во групата се верници.

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    жени јас немам сеуште овулација :) Гинеко вика полицистични јајници ... кажувајте некое чаре :) Малку се вознемирив ... се друго е ок ...

16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Чаре за пцос нема, јас патам од тоа. Гинекологот ќе ти каже најубаво. Јас и не добивам единствено само со хормонска терапија.

@Momichka каков е тој крем?

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Третмани за постигнување бременост:
    За да забремените потребно е да се постигне овулација. Често пати овулација се постигнува со користење на Кломифен. Кломифенот е хормонален препарат, кој се зема 5 дена во првата половнина од циклусот, најчесто од 5-9 ден или од 3-7 ден. Ако лекарот увиди дека не се постигнува овулацијата, може да Ви препише и Метформин. Кај повеќето жени е ефикасна терапијата со Кломифен или комбинацијата со Метформин. Ако не се успее и на овој начин, се даваат гонадотропини во вид на инекции.

Доколку не се успее да се предизвика овулација со медикаменти, се прави т.н. дренажа на јајниците. Тоа се изведува со лапароскопска операција, при која се прават убоди со струја или ласер, на површината на фоликулите на јајниците. На овој начин се уништуваат делови од јајниците, но се овозможува овулацијата. Успешноста на операцијата е поголема кај жени, кои телесната тежина претходно ја довеле во нормала.
    Често се употребува метформинот, за кој исто е утврдено дека после неколку месечна редовна употреба, позитивно влијае и врз овулацијата,.

18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Mozete da piete i lepavec(lepka) za samo eden mesec..odlicni rezultati. Se pie tri solji dnevno bez seker.Se vari po 1 l i se pie.mnogu e zdrava se cisti se od organizmot(najmnogu cisti) (срцка ова го најдов на интернет се надевам помогнав)

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. monik55

monik55 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2015
    Пораки:
    7.989
    Допаѓања:
    59.659
    Девојки болка во јајниците и гадење нормални се во плодни денови и овулација?

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Фала ти најмногу :*.. гинеко ми ја зголеми дозата на метформин Ми рече ако добијам сега нареден циклус пак на гледање и ке видиме што понатака . Не е кој знае колку страшно ама се вознемирив