Болка во јајници нормално е. Ама гадење незнам до душа со твојов себап и јас ќе си прашам. За истото оти сабалје таткоми ко запали цигара (бевме надвор) само шо помима чадот абе црева ќе истурев. Се надевам дека е нормално не се секирај
Ма нема врска тоа...мада кај секој различно али во повеќето случаеви полицистичните јајници не играат важна улога,си раѓаат жените. Соске нервоза,дикеле романтика
http://www.ringeraja.mk/statija/mislevme-deka-nikogash-nema-da-imame-dete_5164.html Нешто што не е лошо да се прочита и извлече една поука дека секогаш треба да сме спремни да ја отвориме вратата на среќата...
Девојки пред недела дена имав кафеав исцедок на 32 ден од циклус, никогаш не сум имала таква менструација, денеска бев на гинеколог и ми вика направи домашен тест и утре ќе се слушнеме (не знам зашто не сакаше на ехо да ме види), и тестот негативен... ме излудува овој мој нередовен циклус и тие микроцисти, особено одкако почнавме да работиме на случајот бебе, многу ми е страаав
Има да. Јас, ти, @stevemila , @delvi, @perlaa можеби има и некои други... сите со исти маки сега за сега, а наредното лето ќе си туркаме колички на плоштадот
мило ми е што има дај боже во брзо време да туркаме колички на лето воопшто не излегов на плоштад се разочарувам од колички и млади мајки како нас не сум љубоморна само срцето ми се стега некако кога ке видам мало бебе
Наредниот пат кога ќе минеш низ центарот, седни на кафе и уживај во него како да е последното на овој свет. Знај дека и јас таму некаде седам и си кулирам, уживајќи ви мирот и тишината, која сеуште ги имаме Јас секогаш се тешам со тоа што, ова и не е толку тешка борба. За остварување на соништата низ треба само водење љубов. Ако пред три години останев бремена, мм немаше да види ни пола од тоа внимание што го има сега. Ни па јас Единствениот недостаток е тоа што можеби нема да стигнам да ги гледам внуците како растат или стапуваат во брак. Ама ОК. Го прифакам предизвикот. Само нека ми се погодат мирни деца На сите другарки им реков дека чекам да почнат да прават трето дете па да ги стасам
Denes zemav rezultati od krv. Holesterol 6.1 Imam a dozvoleno e do 5 drugo e se normalno. Ima li holesterolot vrska so toa so imam problem so zacnuvanje?
Во право си ти благодарам на подршката и советите секако најмногу може да се раззбереме ние што го минуваме ова. секако треба да уживаме малку и да си се сакаме со мм само сум премногу нервозна преку глава ми е од сите прашања кога некоја другарка ке ме праша што има ново знам дека сака да ме праша за бебе сите околу мене се со по најмалку две деца нека им се зиви и здрави. понекогаш мислам дека сум лоша личност и им завидувам на лугето и уште по нервознаа стаанувам. Кога ке имам бебе јас ке сум сигурно психички болна
Точно, ова е вистината. Само ние не можеме да ја прифатиме на некој начин, неможиме да уживаме во животот како што велиш. Секој ден сме со стресови, ама сепак си велиме толку години заедно па зошто да неможам да го направам најсреќен, да му родам дете... Гледаме сите другари си имат по 1-2детенца. А знам дека во некои моменти кога ќе имаме дете ''и ни ја вадат душата'' ќе си речиме камо уште малце да почекавме.. Ама ако, само да има прекрасни очина кои ќе не гледаат и мили рачина кои ќе не гушкаат..
леле колку сте само во право само уште да беше лесно да се прифати ова јас се тешам дека не сум само јас да бев само јас оваа страница немаше да има 1009 испишани страници кој не го поминал ова не знае што е стрес и разочарување еден ден сите ке имаме бебиња и ке се цудиме сто сме се нервирале залудно во најубавите години од животот
чаре кломифен првенствено, со него се почнува но ете јасс успеав да ги средам со метформин и после се природно да забременам, детална проверка на хормони, да се види инсулинот каков е многу често тој прави проблеми и исхрана избегнување благо, пецова, бел леб, тестенини, сокови со шекер.