Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Што се случи?

2. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Вчера бев на гинеко да видиме дали има овулација , и немаше, имам мнг фоликули ама сите се мали .Гинеко ми кажа дека имам полицистицни јајници ама не некои опасни бидејки добивам секој месец со исклучоци на 1-2 месеци во годината каде добивам на повеке од 33 дена ..... и некако се разочарав . Ми рече коа ке добијам сега пак да одам пак ке ме гледа ке следиме сега ... да видиме што побрзо да имаме бебенце ... ама така некако тешко ми падна вчера. Се надевав дека ке има овулација , се надевав на позитивно и ништо .... И денес сум шашава цела загрижена , афта ми искочи преку нок на јазик од стрес.... и еве цело сабајле барам нешто а полицистични јајници на нет да видам што се пие што се прави ... итн (n)

3. Anetaoh

Anetaoh Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    1.031
    Допаѓања:
    2.701
    Мила не смееш негативно,најбитно од се е што имаш фоликули..терапија за растење и прскање постои,а за полицистични јајници има на нет да видиш има и тука многу феминки но тоа незначи дека неможеш да забремениш.Има со полицистични и природно забременување,само верба во Бога и ако спермограмот ви е ок.нема место за паника,еден ден ќе се трефне да се оплоди..само депресија никако.Те гушкам

На vichy, Bebulleee, VIKTORIJA 1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    да да знам ама некако мнг тешко ми падна незнам зошто . Реков нема плачки веке само превземање на акција и решавање на проблем .Мислам дека е нормално вака првиот -вториот ден па ке помине .... Луге сме колку и да сакаме да бидеме позитивни некогаш тешко пага :) Ако некој има искуство со Чаеви за полицистични јајници нека пише . Еве читам сега по форуми па ке видам ...Фала ти :hug:

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Имам пишано во темата за пцос што се пиев јас.

6. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Ај сега ке проверам, успешно беше?

7. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    @VedaG10 kaj PSOC nema povisok i ponizok stepen. Toa e sostojba ne e zaboluvanje. Ubavo @alisijad ti pisa ne se potresuvaj mnogu bidejki poveketo i jas sto gi znam so ova nanormalno ostanuvaat bremeni. Citni na linkot od prethodniot moj komentar i zapocni da primenuvas od sovetite da ti se reguliraat hormonite. I stom si zabremenila pak ke ti uspee. Glava gore i nemoj da se razocaruvas ne ti trebaat negativni emocii. Site so PCOS najgolem problem sto samite si go pravime e stresot za dete. Ke imame site koj porano koj podocna. Mir i spokoj i mnogu ljubov.:inlove:

8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Не. Нaжaлoст ништo не ми пoмoгнa мене oсвен метфoрминoт. Нo мoже кaј тебе дa имa успех прoбaј, тие се тие билки и.чaеви зa пцoс, немa други и нa мнoгу пoмoгнaле.

9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Мислев на не толку страшно бидејки добивам секој месец, еднаш останав бремена ама од тогаш кога ми се случи спонтан од стрес се ми се поремети . Верувам ке се среди @vichy фала ти за убавите зборови :*
    @alisijad дали чаевите си ги купуваш обично како во кесички или како тревки ?

На vichy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.873
    Допаѓања:
    7.339
    mila caj od neven mozes da zemas

На VedaG10 и Momichka им се допаѓа ова.
  11. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Гo купувaв oд билнa aптекa кaј рaмпa не знсм дaли си oд скoпје aкo не си и вo зегин ги имa ,чинaм нa aлкaлoид се и имa пoсебни пaкувaњa зa сите.

12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    17.613
    Абе пиј си чаеви не викам не ама не оставај само на тоа. Ти немаш нерешлив случај. Ако се друго ти е добро, почнувајќи од добар спермограм, проодни канали, без септуми на матка (ова за забременување не е битно туку откако ќе забремениш) тогаш имаш големи шанси за забременување, само ти треба малку стимулација за растење и пукање на фоликулите. Ти имаш фоликули, значи имаш шанси. Од наредниот циклус почни со кломифен па ако не растат многу предложи му на гинекологот инекции фостимон, дупли. Јас така направив, и јас имав мрзливи фоликули, некогаш беа повеќе на број но мали, налик на полицистични, некогаш беа едно-две исто мали и среќа моја што бев упорна и секој втор ден следев фоликули, примив седум инекции после кломифенот и ми пораснаа не само две-три фоликули туку имав можеби по три-четири на секој јајник спремни за пукање. Имав покасно овулација, на 20 и некој ден од менструација, ама битно имав.Бев спремна и на мултипла бременост, дури и на докторот пред ултразвукот му реков дека мислам дека ќе бидат две-три, ете моја среќа и две носам и едно да беше иста радост. Сега пред секој ултразвук сум возбудена дел како за пред испит, дел како дете за нова играчка. Уште некој ден па ќе се видиме тројцата на ултразвук :inlove: И ви посакувам сите од тука да ја почувствувате оваа среќа. Кога можеа моите фоликули да пораснат, пукнат и да се оплодат, зошто да не можат и твоите и било чии? Само да е и со другите фактори релативно се во ред.
    Ви пуштам среќа.

На Annath, *Cloudy Girl*, Kristula и 11 други им се допаѓа ова.
  13. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    аииии што убаво близначињаааа :inlove: само не разбрав 3 носиш?? или две се?? Почнувам со метформин(иако пијам од неколку месеци но сега ми ги зголеми) и ако нема резултата нареден месец ми кажа има и друго решение.Онака беше позитивен во врска со мене , да имашше некој друг проблем ке превземеше нешто друго . Одам кај стручен доктор не е некој кој незнае да си ја врши работата .Ми вика имаш милион мали но не се пораснати , уживај ми вика ке ги разбудиме ... Како и да е сега ако добијам пак нареден месец одам пак на следење фоликули и ке се договараме што понатака. Од денес сум и на режим на исхрана, ете ке земам некој чај да пијам, што е до мене се ке превземам . Некои работи се и од господ, како сака он така ....
    @alisijad од СК сум , ке одам после во билната аптека ке земам .. фала ти :*
    @H.VAGA фала ти :*

Жени фала на сите прекрасни сте со сите совети и со добри позитивни мисли ....:f::f::f::f::f::f:

На QueenP и H.VAGA им се допаѓа ова.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    17.613
    Две се, близначиња.
    Метформинот ти е за регулирање на шеќерот и нема да ти помогне за растење на фоликулите. Јас би ти препорачала терапија која што ти ја опишав во претходниот пост, која што ја применив јас.
    А и јас сум имала проблем со скриен шеќер пред да забременам, откако забременив сега на друг начин го регулирам проблемот.
    Не знам ти која возраст си и колку време се обидувате за бебе, ама ако е тоа подолг период, почни со стимулациии, бидејќи на фоликулите им треба стимулација или будење како што рекол докторот. А тоа не мора да биде случај со наредна бременост, можеби тогаш фоликулите ќе бидат веќе разбудени и ќе фати од прва.

На ocicka2014 и VedaG10 им се допаѓа ова.
  15. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Ке му го предложам ова ти што го кажуваш нареден месец на гинекологот па ке видиме, Фала ти за советот ... Инаку се обидуваме 1 год. имав еден спонтан и од тогаш се ми се поремети....

16. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Viktorija 1, ништо од нашата средба на ГАК во октомври, синоќа ми дојде :(

17. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.766
    Метформинот влијае на инсулинот кај пцос е честа појавата со инсулинска резистенција, ни јас немав никогаш шекер ама инсулинот ми беше повисок и како што ми кажа ендокринологот ги збунува јајниците, влијае на квалитетот на јајце клетките, и влијае на овулацијата а и сите комбинации на стимулации со мерформинн водат кон поголем успех. Плус се пие до 12. гн, ги смалува шансите за спонтан а кај оние со пцос секогаш има поголеми шанси.
    така да @VedaG10 немој да не ги пиеш, многу помагаат.

На VedaG10 и H.VAGA им се допаѓа ова.
  18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @alisijad не не си ги пијам инаку ке ме кара докторот :) сега се ке си слушам :)

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Сега си доаѓам од роденденска забава на братучетка ми синчето. Феминки јас веќе навистна не можам да одам на такви родендени, искрено се уништувам повеќе. Сите си трчаат по децата, абре сама дремев на маса ужасно се осеќав. си дојдов веднаш после тортата со изговор имам работа инаку ќе се расплачев таму. Та и вештерката во недела ми дојде ;(;(;(;(

20. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    I jas sum odela i uste sakam da odam po rodendeni. I da sami sme sedele na posledna masa so mm. Ama znaes sto ete mnogu mi bilo keif da se se slikame i si igrame so toa decinjata. Znaes niv se im e interesno i so sekoj sakaat da si igraat. Pa eden den i nasite decinja ke go pravat toa. A vesterkata nekogas i ke ja snema izvesno vreme, Se vo svoe vreme.;)

На Zaljubena111 и bebaa им се допаѓа ова.