Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Епа како што кажа БЕБА, од таа работа само неможам да се опуштам да вежбам на раат. Цело време или ќе се стегам или ич нема да почнам оти знам дека се обидуваме. А знаеш што, Господ ако сака се ќе биди во ред и да вежбаш и да не вежбаш..Ако треба да биди ќе биди затоа ич не се секирај

На frog му/ѝ се допаѓа ова.
  2. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Ајде утре убави вести да чуеме (fingers)

На zalosna, Bebulleee и QueenP им се допаѓа ова.
  3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.986
    Допаѓања:
    110.486
    Во текот на цел Август возев по 20км точак на ден, тој месец забременив. Денот кога направив тест кренав со мм острово тешко минимум 50кг. Ако ви е страв одберете полесни вежби, ама не де откажувајте ;)

На kjukli, ssweety, frog и 2 други им се допаѓа ова.
  4. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Да се пријавам за недобивање на 27 ... (waiting):o: (hollest)
    Ако дојде и овој месец ќе се убиам :sweat:

На *Cloudy Girl*, stejsi2005, manako и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Posledno da i bide doaganjeto prethodniot mesec(fingers) Ima nadez sekogas da znaes:hug: samo pozitivni misli, blisku e 27mi:*

На kukla21 и ANGIE1 им се допаѓа ова.
  6. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    И јас се пријавувам за иста дата

На stejsi2005, manako, ANGIE1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Пробај да бидеш позитивна во тие моменти, да ги гледаш од друга страна работите. Малце е безвезе ама јас у таквите моменти размислувам како јас слободно можам да заглавам некаде саат плус додека другите брзаат дома ради децата, како јас немам потреба да се будам сред нок додека тие едвај можат да сврзат 3 саати континуиран сон итн. Истовремено гледам поголемиот дел да го поминам со децата, да слушнам некое интересно зборче од нив и потсвесно глеам да ги избегнам возрасните, бидејки тие се тие што мене ме реметат со прашањата што чекам, не децата
    утре т.е веке денес чекаме слика од 2те цртки :P

На frog, vichy и bebaa им се допаѓа ова.
  8. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Jас се пријавувам од вчера веќе за недобивање,мада прошлиот месец на 30ти ден ми дојде а редовно ми е на 28,денес веќе 29 па ќе видиме,иако не се надевам многу зашто имав месецов само еднаш и тоа во неплодни денови,ама верувам во чуда :angel: :) п.с Не дека не сакав да се сексам поише,ама либето ми кидна за странство :P

На frog, *Cloudy Girl*, QueenP и 3 други им се допаѓа ова.
  9. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    девојки денес јас ни Д од добивање мм ке ме утепаше кога кажав за тест сума пари му потрошив на човекот за тестови:D:D ама после ке излезам во град ке купам држете ми срека :sweat::sweat:

На Mari-Ja, frog, zalosna и 8 други им се допаѓа ова.
  10. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    јас незнам дали да се пријавам воопшто дека ми доцни :D затоа што ептен ми се испоремети овие два месеци.. редовно ми доагаше на 24 во месецот но од јануари по неуспешната бременост ми дојде на 09 јануари па на 22 јануари па на 06 февруари и еве сега ја нема ...апликацијата ме потсетува дека ми доцни 3 дена 8) а јас незнам дали да правам тест или не...може па ке ми се стабилизира и ке почне на 9ти да ми доага...
    а нешто во последно време не сме ниту активни со сопругот недвај имавме кога мислев дека ми се плодни денови еднаш...дали му е страв од хепатитот б што го имам и некако нема желба баш...а му викам дека може кај нас е причината зашти немаме редовно и често...и не ги погодуваме плодните денови...ама тоа ти е...

На bela.m и kukla21 им се допаѓа ова.
  11. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    чудно како еден маж би ја изгубил желбата за тоа :mm:

На delvi и kukla21 им се допаѓа ова.
  12. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    здраво феминки како сте денес јас од сношти си почнав со чајо од камилица

На bela.m и Bebulleee им се допаѓа ова.
  13. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    се париш со него ?? прашањево хахахахаах ама незнам како поинаку да те прашам :)

На kukla21 и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  14. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    јас во последно време многу зелен чај пијам едно за слабеење и висок притисок а имам некаде прочитано помагал и во проблеми за забременување кој знае и јас во се верувам што ке прочитам а ти зошто пиеш камилица

На kateto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    е тоа ти е... мислам дека е премногу окупиран со мислите да правиме бебе и со сите неуспеси околу тоа отколку во уживање...колку и да зборам дека малку треба да се опуштиме и да не форсираме, дека може сето тоа со зачнувањето па неможноста да се имплантира, па со хепатитот ни се некои знаци дека треба да покочиме малко и да се средиме и психички и физички со здравјето па потоа, но некако тоа не му иде во главата ...незнам како да постапам веке...ми досади да молам за односи :D оставам да помине овој период па што биде ке биде...ако имате некој совет ке ви бидам благодарна

16. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    напротив во борбата за бебе треба да бидете уште по упорни а не да се избегнувате колку време се обидувате извини не сум те читала поназад

17. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    3 години

18. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    и ние скоро 2 години се обидуваме ама мм е многу по упорен и по самоуверен од мене тој ми дава много голема подршка тоа е заеднички проблем не е само твој болест си е болест и тоа треба да го прифати а не да те избегнува и да немате односи од што ке забремениш тогаш опуштете се и уживајте додека не ви се пикне една мала бебушка во средина ;):*

На frog, kukla21, delvi и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Прво ќе седиш да разговараш со сопругот, за да го имате посакуваното мора таа работа, одете на неколку дена на одмор негде уживате, шетајте..
    Болката за загубеното секако дека не е лесна, ама за да се надмине тоа мора да се поддржувате и двајцата. Без него ти неможиш да успееш, а ни па тој.
    Така да седнете разговарајте, напрајте малце пауза, нека се одмори и телото и мозокот, после ќе биди се полесно нека помини време, по мене знам.
    Знам дека сте прокупирани со тоа ама колку се напрегате толку полошо, и не само вие и ние сите тука на форумов го правиме истото.
    Одморете некое време немора да имате односи, види како ќе биди ситуацијата пробај да го опуштитш сопругот... И да му објасниш дека тоа така не оди..

На Momichka, delvi, stejsi2005 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Те читам скоро на сите теми каде што те има,и само можам да кажам па ти си мултисупер жена :muscle:(y) spider-woman-article.jpg

На kjukli, frog, Momichka и 6 други им се допаѓа ова.