Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Душичке немој да се нервираш и плачиш. Делам совети ама и јас сум бетар. Не се откажувај срцка, ако не овој месец другиот биди позитивна и се ќе биди во ред, ииии надежта подледна умира дури не ја видиш таа лошата ''тетка'' не се откажувај.. Ако ти е полесно исплачисе нека ти олесни, ама не се откажувај

На stejsi2005 и QueenP им се допаѓа ова.
  2. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    фала ти срцка јас и онака сум многу емотива а пак за ова кога се работи сега 3 4 дена нема да можам да се приберам ;(

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  3. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Како прво имаш уште фора за недобивање,3-4 дена,како второ рече ти протекло малку кафеавко и престанало,и како трето можеби покасно се фатило...значи имаш уште доста причини дека не смееш да престанеш да се надеваш...иначе и јас сум со полицистични еднаш кажав ама не му ја мислам,чим гинекологот ми кажа да не му ја мислам,види секоја втора раѓа со полистични....Значу јас сеуште се надевам на тебе дека има нешто,така мисли и ти,и исплачи се слободно,и јас сум напната и знали деновиве плачам и на лоши и на добри ствари...Пример прееска проаѓам улица кај Рамстор и коливе не застануваат и јас тргнав да проаѓам и почнав да се дерам по нив буквално со раце им објаснувам дека тоа е пешачки,мајка ми ме гледа се уплаши,нема везе тие се тие испади :) :D Али кога ти се плаче плачи најсилно,кога ти се вика,викај најсилно,бар ние жените тоа го можеме за разлика од мажите затоа и ни е подолг векот,мажите се во себе собираат и бум... :) :* :* :* Биче дана за мегдана,не се секирај. :hug:

На Sanjce1991, vichy, Momichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    леле колку само позитивно влијаете на мене многу ви благодарм кје си се изнаплачам 3 4 дена ке ми помине со нови сили за наредниот месец ние сме најсилните жени

На *Cloudy Girl*, Girl-Rabbit, stejsi2005 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    imam probelm malo stesnuvajne na kanalot se stava 1 litar voda da zovrie vo tendzere 3-4 filter kesicki od kamilica toa da stoe otprilika 5 min. Ke si go stavis sadot na podot ke zemes golema krpa ke se zavies ubavo da ne moze pareata da izleguva i taka ke ostanes so rasireni noze kleknata nad sadot kolku sto mozes da izdrzis i vednas se osekalo toplina niz kanalite

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    ставај топло и апче за болка земи
    Знам дека ние на темава не сме баш компетентни да даваме совети у смисол да не секираш али тука сме да се тешиме една со друга. Чисто информативно пола од жените кои забремениле првиот тест им бил негативен бидејки им бил направен прерано. Задоцнета овулација, забременување непосредно пред датумот за добивање.
    Друга работа за да не се разочаруваш пред време е да си дадеш рок после колку време доцнење правиш тест. Испод 5 дена не прави, тешко е, напнато е ама се издржува. Јас во тие моменти барам рецепти на ју туб што да зготвам, ако ништо друго бар мм пробува нешто ново ;)

На Girl-Rabbit, Bebulleee, QueenP и 2 други им се допаѓа ова.
  7. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    утре сум на лекар па ке видам што ке биде ке и го кажам случајот и ке и кажам малку да ја убрза работата преку глава ми е да ме влече цела година со 3 испитувања

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Ima li nekoja od Stip?

9. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    абе @vichy читав пред некој ден и за Сека Алексич :D ако веке те мотивираат познатите :D

На CocaColla, vichy, stejsi2005 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Sanjce1991

Sanjce1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    19
    as sum nova vo forumov pa sakam da go spodelam i mojot problem.
    Skoro cel zivot imam neredovna menstruacija a hormonite mi bea ludnica i celo vreme imav policisticni jajnici. Piev sekakvi hormonalni terapii Diane 35, Primolut Nor, Jasmin, Dabroston i sto uste ne i samo si napraviv pogolemi problemi. Pocnaa da mi rastat vlakna na vratot, i od premnogu hormoni mi ispadna tumor na jajnikot koj bese uspesno otstranet so laparoskopija. Po operacijata tri meseci imav redovna menstruacija a potoa se po staro. Pak cisti i pak hormonalen disbalans. Procitav po forumive za Femisan A kapkite i gi zemav. Mozam da kazam deka sum prezadovolna zatoa sto samo posle tri dena od pocnuvanjeto so kapkite dobiv menstruacija i hormonite mi se vratija vo normala. Prodolzuvam so kapkive i se nadevam i se molam na Gospod deka vo skoro vreme i jas ke vidam [​IMG] . So neplodnosta se boram skoro dve godini pa se nadevam deka deka Femisan A ke mi pomognat.
    Pozdrav do site :* :* :* :*

На India му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Sanjce1991

Sanjce1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    19
    Imam citano po mnogu srpski forumi i kapkite im pomognale na mnogu zeni so neplodnosta. Nekoi cekale po 8 godini i lekot go nasle tocno vo tie kapki. Nisto ne gubam da probam so niv...

12. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    ох @Sanjce1991 колку повеќе читам за овие капки толку повеќе ми се на црна листа. (facepalm)
    А посебно што веке 10 минути си член на форумот, и во трите постови (од кои два ти се иста порака на различна тема) ги фалиш колку многу се добри овие капки.
    Некако, ова ми е типична маркетиншка фора. :^)
    Сепак ти посакувам среќа па да не израдуваш со [​IMG] :)

На ocicka2014 и kukla21 им се допаѓа ова.
  13. Mariangel

Mariangel Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2015
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    47.004
    Zar do toj stepen odat ej (facepalm) Tuka ima lugje so golemi problemi i so dolgogodishni borbi, ne e mesto za marketing bre treba da se ima malku chuvstvo za oset! Strashno :doh:

На vichy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sanjce1991

Sanjce1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    19
    Keski da bese marketinska fora... Samo jas si znam kako mi bese celo ova vreme so ovie moi problemi. Go postirav segde mojot post samo zatoa sto sakav da go kazam moeto iskustvo i presrekna sum sto konecno bar malku mi se resi problemot. Znam kolku mnogu zenicki se na ista maka so mene pa sakav da im pruzam malku pomos od toa stp go iskusiv jas. I pak ke kazam keski da bese toa ti sto go kaza... Sepak sekoj si ima svoe mislenje

15. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    I jas se posomnevav na fora so ogled deka odma i vo hormonalnite temi pisa ist tekst. I plus @Sanjce1991 .kako toa odma za samo 3dena ti se sredija hormonite koj so godini ne uspevas da gi sredis? Ako realno si pisuvas sepak ti treba terapija toa kapkite i caevite se samo so placebo efekt t.e. deluvaat na psiha demek pijam nesto ke mi pomogne. Sepak sekoe dobro i pobrzo da docekas 2crtki.

16. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    E treba mila ama i ovie od firmava sto gi nosi kapkite treba da zarabotat na vakov podli nacin. Sepak ako gresime vremeto ke pokaze kolku ovaa feminka ke ne sovetuva i za drugi slicni proizvodi so naucno nedokazan efekt. Ama pofalen proizvod po srpskite forumi neli?:^)

17. Sanjce1991

Sanjce1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    19
    Offf samo Gospod gleda dali sum del od tie glupi rabpti t. E marketing. Zalno sakav samo da spodelam a vie odma sfakate greska. Gospod neka mi e na pomos i mene i vas.

18. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Da ne cuva Gospod od podli luge. Procitaj si gi 10te Bozji zapovedi pred da se obratis so imeto Gospodovo. I sekoe dobro,da ne se povtoruvam pak ti posakuvam 2crtki pobrzo so pomos na Gospod sto go spomenuvas vo prethodniot post vo kontekst potpolno nepotreben.Ti si znaes za sto spomenuvas i povikuvas Bozjo ime.

19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.088
    Допаѓања:
    6.587
    @vichy не е подол начин, борба за егизистенција е. Ние сме ранлива група на луѓе и веруваме во парење со чај, во смокви, па и во фемисан.

Во ред е @Sanjce1991 , не се навредувај. Ова е форум сепак сите имаме право на мислење.
    Сепак овде сме за поддршка. Навиваме сите за [​IMG]
    И за тебе и за било која членка.
    А како е мт? он е добар со спермограмот?

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    A metlata od komunalna da ne ja zaboravi slucajno:D. Izgleda poarno e da se parime so nea otkako ke ja potopime u kofa so KAPKIVE ima ne za egzistencija da se borat tek togas koga ke im potrosime zaliha ke ne molat da se otkazeme od kapkive;). Mala sala. Sepak ova e forum sekoj ke si pise od bilo kakvi pricini.

На stejsi2005 и Momichka им се допаѓа ова.