Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Да виши, затоа треба да се направи и ехо на надбубрежните жлезди и испитување на 17 ох прогестерон на неколку часа со ацтх ампула венски која тогаш ја немаше тука па ја порачуваб од странство. Јас ова одамна го правев не знам дали го прават уште на клиника, последно само на трет ден го испитав 17 ох прогестрон . Бидејки беше се ок, бранкица рече од овариумите ти е покачениот андростендион.

2. vichy

vichy Истакнат член

Navistina nazalost zosto na privatno e mnoguuu poskapa. Sepak e edna od zacetnicite na endokrinolosko lekuvanje na pacientki so PCOS i soodvetno so najgolem uspeh vo nivno lekuvanje. Nie so vakva sostojba sme mnogu neproucena grupa od zenskata populacija. Se nadevam vo idnina ke se smenat mnogu rab. i ovaa sostojba ke bide polesno dijagnosticirana i soodvetno lekuvana a ne kako @Sanjce1991 klukana so kontraceptivi koi nekontrolirano zemani mozat da napravat dopolnitelni problemi. I jas sum gresno dijagnosticirana na poetokot pa tecese vreme vo brakot bez da znaeme sto e VISTINSKIOT problem. No so Gospod napred nema otkazuvanje od ona sto so blagoslov ni e dadeno/zaveteno.

3. Sanjce1991

Sanjce1991 Истакнат член

A kako mozam i jas sega da ja najdam taa doktorka? Dali imas broj od nea ili nesto sto bi mi pomognalo da ja dobiam i da zakazam kaj nea. Ti blagodaram mnogu

4. alisijad

alisijad Популарен член

работи во центар за внатрешни болести срце :)

5. Sanjce1991

Sanjce1991 Истакнат член

Aha epa najdobro da se konsultiram so mojot ginekolog pa taa da mi zakaze konkretno za kaj nekoj endokrinolog koj ke mozam da go najdam na polesen nacin, bidejki sum od Kavadarci i ne go znam dobro Skopje. Sepak ti blagodaram

6. vichy

vichy Истакнат член

7. vichy

vichy Истакнат член

Ovaa ti e nadobra. Nemoj da lutas po bilo kakvi endokrinolozi. Ovaa e najdobrozapoznaena so nasava problematika. Sepak izborot e tvoj. No nit jas ja poznavam @alisijad nit ona mene da delime isto mislenje za Branka. Makata i nejzinite soveti ne naucile da cenime toa sto navistina vredi duri i koga skapo kosta.

alisijad likes this.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

во кисела вода е ординацијата лесно ке ја најдеш ке ти објаснат. за клиника пемовска е постара и стручна иако мене не ми помогна искрено беше малце ко изгубена па и се губеше и стручноста така :(

9. Sanjce1991

Sanjce1991 Истакнат член

Fala, ke probam da zakazam kaj D. R Brankica pa ke vidime

10. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Да не се лажеме, грип не се средува за 3 дена не хормони. Ако ви е до маркетинг си ја исполнивте мисијата, го презентиравте производот и доста е. Дали некој ке земе да ги користи капките од тука натаму е негова работа.
    @Sanjce1991 кој ти е матичен гинеколог?

11. Sanjce1991

Sanjce1991 Истакнат член

Znaci za tri dena dobiv menstruacija a posle toa gi proveriv hormonite i bea vo red. I ne planiram poveke da se pravdam kazav veke. Doktorka Katerina od Kavadarci mi e maticna, neznam dali ja znaete. A vo Skopjeodam kaj Milka Trejanova i sekoja pofalba za nea, samo taa me spasi od toj cuden vid na tumor

12. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Неаме докази за да го докажеме спротивното, ок. Само не ми е јасно зошто толку побркани хормнони а до сеа не те пратиле на ендокринолог?

13. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Srcki dali znaete od sto bi mozelo da cuvstvuvam bolka vo muskulite i zglobovite na nozite i zadnikot,da naponenam deka ne sum vezbala pa da gi vospalam muskulite ili da sum rabotela nesto fizicki teska rabota apsolutno nisto,no ete me bolat kako da imam vrtezi vo nozete. Da ne e slucajno PMS mada sto nikogas ne mi e bilo toa simpt.za menstr.majka mi taka ja bolea nozete pred da i dojdi no taa e zena od 50+god.

14. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Да не имаш чудно спиено? Свиткани да ти се нозете или пикнати под маж ти? Мене ми имаа така болено од чиста мира ама така сум ги свиткала да ги местам нема шанси така да ги наместам. Коа се разбудив цела укочена, од половината надоле се ме болеше.

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Срцка, на своја рака можи да се земи метформинот или мора од матичен?

16. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Nema da dojde si velam

17. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Kupiv i mi stoi 3 meseci nikako da se nateram da piam

18. VedaG10

VedaG10 Популарен член

@alisijad Кажи ми од колку пиеше метформин ? и дали имаше некои чудни симптоми ,дали ти се вртело или слично ??

19. Cka

Cka Форумски идол

Може не сум за тука, само да ви кажам едно мое искуство, гледам за полицитични пишавте. Пред некој година од нервози хормоните ми швркнаа. Бев секој ден под пресија. Почнав да крварам преку 10 дена, после секоја недела, чиста крв. Бев на гинеколог и ми објајснија дека од стрес хормоните се измешале и дека сум добила полицистични јајници кои биле супер малечки цисти - ова од ГАК, матичната не можеше да ги види, не се гледаа и не знаеше што е. Ми дадоа една доза Примолут нор и прекинав да крварам за неколку дена. Се се изрегулира, после 3 месеци ги пиев, емоциите хаос ми беа од апчињата ама од тогаш, за среќа се е у ред. Така што, ако има проблем со полицистични, не се плашете, можат понекогаш и за кратко да се средат. И без стресови.

vichy and VedaG10 like this.
  20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Жени од мое искуство , јас немам проблем толку голем како некои од вас(на кои мнг им се дивам како се справуваат тоа се женишта и тоа го спомнувам мнг често тука:f: )но јас по спонтаниот се залажував цела година , и во таа година психички се шекнав . Секој месец се надевав дека ке биде, секој месец филмови дека сум трудна , а ми закасни пола ден готово се спремам за породилно ....и слични работи за кои сите сте запознаени мнг добро :) ММ го замарав за секс за се .. буквално напаст.... меракот да ти помине за се . Се плашев да отидам на гинеко и да се соочам со проблемот незнам зошто.И реков ако добијам Јануари одам да видиме што е работава што не фака . И така напраив. Со тоа што отидов ја направив најдобрата одлука во последнава година и жива ке се изедам што порано не отидов. Од кога отидов и од кога ми кажа имаш полиц. јајници како некоја карпа да ми падна од мене , која ја носев година дена . Малку бев во шок кога ми кажа ама сфатив дека проблемот е тој на прав пат сме и ке го решиме . Така да ако не се фака неколку месеца не губите време, превземете нешто макар и на рутинска контрола, видете овулација и слично .... мнг е полесно после тоа . Секој месец разочарување е мнг тешко .:)

H.VAGA, bela.m, vichy and 4 others like this.