I mene toa ama bas ic ne mi e jasno posle ovie postovi sto gi citam od @alisijad. Ke otidam od ponedelnik i ke baram da mi zakazat za na endokrinologija i se nadevam na pozitivni rezultati
I jas toa sega go mislam. Ama bas nikogas mi nema spomnato za endokrinolog. Mnogu pati mislev da ja smenam ama mnogu mi pomogna okolu tumorot i zatoa se predomisluvav. Sega definitivno ke ja smenam.
Нa свoјa рaкa ништo не се зимa , мoрaш дa испитaш првo инсулин и oгтт , a некoгaш привстнo ги купувaв некoгaш нa рецепт aмa мoрa дoзa лекaр дa oдреди
Нaјрaзличнo oд 850 мг дневнo пa 1000,1700,2000 мг, пoследнп бев нa 850, нa пoчетoкoт имaв дијaреa и гaдење еднo неделa денa пoсле ништo тoa е нoрмaлнa пoјaвa дoдекa се нaвикне oргaнизмoт. Чуднa пoјaвa се oвие пцoс, дoктoрoт ми рече вo еден мoмент кoгa јa мислев сo нештo сум дoпринелa зa нив, викa рoденa си сo вaкви и цел живoт ќе ти се вaкви, не се лечaт ендoкринo зaбoлувaње е , сaмo мoже дa ги регулирaме и пoдoбриме. Кo дијaбетес гo дoбиеш и инсулин дoдекa си жив примaш. Еве.и бременa уште се oгрoмни и сo мнoгу фoликули т.е цисти. Битнo е дa се средaт хoрмoнoти и oвулaцијa дa се пoстигне зa изгледoт не се секирaјте тaкви ке си oстaнaт.
Мене некако како да ми тежи главата се осекам ама може тоа кај мене така се манифестира , и ми се врти понекогаш.Имав и јас дијареа ама кога ми ги зголеми од 1х500 на 2х500 и за 10 дена ми ги зголеми 2х750.. ама нема ништо освен тоа горе што го пишав. Ништо страшно не е ова фала богу . КЕ си пијам и ке си кутам Фала ти Ти сега си трудна?? со метформин остана ?
@alisijad знаеш ли колки пати низ темиве ја напиша твојата приказна и совети? безброј пати, алал да ти е како имаш трпение, и желба да помогнеш повторувајки едно те исто, ама жени бе, женава сто пати пиша дека е бремена вие пак прашувате. Јас искрено би се осетила ко моите совети наменети некому за помош не ги ни читаат, а јас се трудам пишувам.
Баш ради тоа повторување влегувам во профилите и гледам да прочитам кој што напишал НО кога ке влезам кај нејзе на профил затворен и е. Ако воопшто некој нејке да одговори на прашањето може и да го изигнорира....
Девојки. На лекар ми рекоа дека не ми расте ендометриумот, односно не достигнува потребна дебелина. Ми рекоа дека е последица на намален естроген поради стресниот период кој го имав. Некое Ваше искуство со тенок ендометриум? Однапред Благодарам
не е за повторувањето нејзе очигледно не и е тешко да напише пак што знае, ама и пред некој ден исто ти даваше совети во кои пиша и тука понапред пишуваше дека е бремена а ти ја прашуваш тоа, на тоа мислев
http://kurir.mk/magazin/zivot-i-sti...-se-sluchuva-so-bebeto-za-vreme-na-abortusot/ Зарем навистина вака е ? Се наежив ,и згрозив ,, кој има срце за вакво нешто ..