Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.928
    Допаѓања:
    203.183
    Немој да се разочаруваш... кој е бројот на сперматозоидите?
    Инаку, имам гинеколог во фамилија кој што тврди дека се додека има сперматозоиди, макар и во минимален број, па колку и да се слабо подвижни, жената може да забремени, макар и со IVF.
    Само ќе ти препорачаам да не губиш надеж... имам пријатели со слична дијагноза, жената сега е во 4 месец ;)

На kukla21, *sisi*, pandelka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Brojot e 18milioni ama 88% se nepodvizni

3. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Kade go pravevte spermogramot?

4. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Da se prijavam deka i mene ke mi dojde pocnaa da me nabolnuvaat gradite a imam uste 8-9 dena za menstrucacija. Taka da ke si ja cekam :)

5. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Adrialab

6. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Утре ми е денот за не добивање. Градиве ме болат малку и само тоа е. Незнам ама мислам ќе добијам утре ете немам некоја голема верба....

7. QueenP

QueenP Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2016
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    5.230
    почекај близу е утре. јас имам надеж и после негативен тест и уште си чекам :)

На stejsi2005 и perlaa им се допаѓа ова.
  8. Sanjce1991

Sanjce1991 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2016
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    19
    Imam cist dokaz sto moze da te utesi. Mojata bratucetka edna godina nemozese da ostane bremena i otidoa vo sistina so siprugot za spermogram bidejki kaj nea bese se vo red. Dijagnozata bese ista kako vasata. Kaj nego bea samo osum spermatozoidi. Maticniot im rece deka najmalku sest meseci toj mora da prima terapija a i za posle toa ne im garantira sto ke bide. Vo medjuvreme na bratucetka mi i docnese pa resi da napravi test. Veruvalr ili ne testot bese pozitiven. Taa nemozese da veruva i pravec na ginekolog a toj samo i potvrdi deka e petta nedela bremena. Site ostanaa zacudeni kako e mozno toa, koga skoro nemase nikakvi sansi taa ja oseti najgolemata sreka. Zatoa ne gubi nadez ako e pisano dovolno e i samo eden spermatozoid za se da bide kako so treba :)

На Momichka, kukla21, babyhope и 8 други им се допаѓа ова.
  9. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Vakva poddrska treba vistina ... ama nekogas ne veruvam vo cuda , veke cel den sum na pc i samo citam edinstvenoto so se nadevam e inseminacii ili ivf a drugoto go ostavam na boga
    Fala sepak

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  10. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Se nadevam deka ke bidam del od nekoja pozitivna statistika
    :hug:

На Momichka, babyhope, stejsi2005 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Да се пријавам за недобивање на 2ри :D

На stejsi2005, lostsoul и Kristula им се допаѓа ова.
  12. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Vi dadoa li nekoaja terapija? Nemoj da se sekiras. Ima resenie za se. Na krajot od denot potreben e samo eden jak i dobar plivac! Mozes da mu davas na mt kombinacija od vitamini. Ne se plasi i nemoj da se optovaruvas premnogu. Znam deka ne e lesno. Poznato mi e. I na mm prviot spermogram bese los. Posle se sredi. I toa ne mu kazaa nisto da pie. Jas sama barav i citav sto da mu dadam. Inaku vo toj period bas vodese zdrav zivot, ama pod moja prisila. Posle toa mu kazav da si tera kako saka, da si jade sto saka. Mu davav vitamini samo. Posle tri meseci otprilika koga go povtorivme bese odlicen. Pa gi prekina vitamimite. Posle pravese uste eden i toj bese super. Ne mi bese jasno od sto ispadna prviot taka los. Imase epten malku podvizni. Ne mozam tocno da se setam na brojkite ama znam deka ne bese dobar. Ova bese pred dve godini skoro. Posle toa odluciv veke da ne zamaram so pravenje spermogrami taka sto poslednive godini ne znam dali variralo.
    Ti sega najbitno e da se smiris. Neka si pocne so terapija. Za neiolku meseci kontrola i ke vidis deka se ke bide vo red:hug:

13. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Uste nisto ne znaeme tek vtornik sme na giniko pa da vidime inace odluciv i jaa na svoja raka da mu davam da pie vitamini denes odam vo apteka da vidam sto ke mi dadat pa neka pocni da pie ..... premnogu me potrese ova a i toj e ispotresen sega veli nie ke ostanime bez deca dzabe ni e se ... dvata sme koma

Sto dijagnoza imase mt ?

14. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Немојте така да мислите,не дозволувај мислите такви да ве утепуваат,ама после и да се оправи со витамини психата ке ве мава...Само позитивно,прочитај му какви случаеви има полоши и пак си имаат бебенца,без нервози,трпение спасение,тешко е ама ќе дојде тоа што го сакате,јас верувам...Само позитивни мисли и ќе биде...колку примери имало со лоши спермограми и пак добро испаднало...Едноставно ќе си дојде и тој момент... :hug:

На babyhope и *Cloudy Girl* им се допаѓа ова.
  15. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Кај мене ситуацијата е следна:4 дена касни,симптоми за добивање сеуште да,добиено уште не...Незнам што е работава ама да се шекне човек...(hollest)

На QueenP му/ѝ се допаѓа ова.
  16. *Cloudy Girl*

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Iskreno ni sama ne mozam da se ubedam a kamoli nego

17. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Кога наскоро ќе видиш 2 цртки ќе се убедиш (fingers)

На *Cloudy Girl* му/ѝ се допаѓа ова.
  18. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500

19. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Јас срцка направив два едниот вечерта на втори ден доцнење а едниот вчера т.е трети ден од сабајле и негативни двата...А 4 дена е премногу да ми доцни мене...А циста не е зашто пред неполни две недели бев на гинеколог се беше во ред...Стварно незнам ова прв пат ми се случува...не сум навикната да ми доцни..нервоза пуна сум,само рикам за ништо деновиве..Се мислам ако до понеделник не дојде трк до гинеколог...

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    За лош спермограм се препорачува едно јајце на ден живо да се испија. Уште поубаво е ако е селско јајце.
    На мм му беше лош спермограмот пијаше некој витамини и јајце и се подобри и во количина и во се.. :)

На *Cloudy Girl*, Momichka и stejsi2005 им се допаѓа ова.