Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Поздрав и од нас срцка, ја имашш нашата поддршкаааа :*

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Епа еве денес 5 ден ја нема вештеката , болки и грчеви имам ама со помал интензитет во споредба со тие кога треба да добиам , апетит секогаш си имав :D затоа барам некои други симптоми ... Тест во понеделик ако не дојде до тогаш ... Иначе еднаш ми каснеше 7 дена кога патував .. А други пат се дешавало ден два .. А прошливе неколку месеци пред датумот ми доаѓаше .

На kukla21, Mariangel и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  3. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Ajde pocekaj ke vidish, daj bozhe da ima neshto. Stiskam palci :*

На ANGIE1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ne da imav bolki , crkav ko da ne moze da probie. :D i toa eve vtora bremenost isto.

На delvi му/ѝ се допаѓа ова.
  5. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Не ќе ме лаже човекот :) Од таа листата само на 4 реагира, од кои едниот е фуролин (а мала е веројатноста да се излечи само со фиролин, мора комбинација), а за тој вториот баш и вртеше во еден прирачник за кои лекови ги има тука (на К беше) и не стоеше во листата, денеска бил и прашувал по аптеки го нема, сиг не лаже зашо е мој човек, не ми е тука резултатот да видам баш што антибиотик беше.

6. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Ааааа фала ти многуууу ,ми даде надеж , на моменти викам аа еве ме боли ќе дојде ..ама пак ништо и ќе ми се смири .. Оваа нај многу мразам да чекам а тест мие е страв да направам :D:D

На DigY, stejsi2005 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  7. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Bebule za vo urina go najdov lekot vo urovaksom 3 meseci a prethodno kombinacija na 2 antibiotici 21 den. Vo cerviks ja lecev so avelox I vaginaleti ampicilin. Uzasno gi podnesov. Inace te citam deka imas bolki I da ti kazam nekni I mene sred nok silna bolka me razbudi 2-3 dena taka rekov se vrati eserihijata iako urologot mi garantirase deka nema da se vrati posle vakcinata. Si napraviv urinokultura koja e sterilna a vo meguvreme si izmockav pesok I bolkite se smirija. Pesokot e rezultat na prethodno dolgo prisustvo na eserihija. Poentata mi bese deka nemam bakterija pa I kaj tebe moze e samo nastin skoro se lecese majko mu stara

8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Da, eve nishto ne mi e sega samo si mocnam pocesto, ama pijam brusnica kako luda so sila so da pravam... samo od vitalia mi pomaga, ke cekam rezultati ponedelnik duri. Pa ovoj moj genikolog ne mi napraj bris za eserihija... (facepalm) mi idese da go zadavam.. gluposti klamidija mikroplazma klava... a nemame reagensi bitola :@

9. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ne e za lazenje rabotava ne velam deka laze.Ama sepak pogresno e mislenjeto deka mora da se leci so kombinacija na antibiotic I. Kombinacijata zavisi dali, kolku i kakvi antibiotici si primala skoro. Vo urina ja imas ili cerviks? Furolinot e uroantiseptik. Ako se kombinira se dava po pojakiot antibiotic. A be mafija e ova farmacijava ej...sekade se upika. Privatnive laboratorii vo dogovor so niv kapat antibioticI preskapi I koi gi nema ovde...te molam koga ke ja vidis listata pisi koj antibiotik e toa ako sakas

10. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    eee i mene mi bese shube so test pred da mi kasni ama vtoriot pat znaev 3 dena pred da nedobijam. se skarav apla so mm bez vrska i odma otidov i si kupiv test :D mene simptom mi e pms *10. mn sum losa od napeta sto sum togas :D i testot dade bleda crta. i eve sega rasteme. ne gubi nadez. najgolem neprijatel e stresot. jas relativno brzo ostanav bremena i prviot i voriot pat (od vtora). se nadevam ke uspees toj vnatresen mir da go najdes i da se opustis ko da ic ne ti e gajle za bilo sto na svetot. a vo toa pomaga samo ako barem na kratko uspees da si si najbitna samo ti koga si vo krevet :D

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  11. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Женски а кога сте со менструацијата на пример 1ден дали доколку се туширате менструација ви престанува? Ете јас кога бев 2ден се истуширав и менструација ми прекина. Секогаш е вака. Ми тече ама ептен малку. Еднаш не се туширав 4 дена за само да видам дали ке ми прекине не прекина си течеше нормално.

12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Da i kaj mene e taka :D

13. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Фала ти многу на сето оваа што го сподели , неможам да ја опишам желбата за бебче, нон стоп си мислам како ќе го израдувам маж ми , се надевам искрено дека сега ќе бидне ... Нестрплива сум ама ќе чекам до понеделник .. Ако не дојде ..

На ssweety, stejsi2005, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Во урината ми е, брисот ми е чист, мн е лошо што нема друг антибиотик, другите два иделе само како инфузија и мораше фуролин, баш и јас го прашав како може да го има на листава а да го нема во Македонија, ми вика е еее тука се е можно. Инаку секогаш ми давал цитерал и се чистела со него, ама сега на сите е отпорна... најпрофитабилна е фармацијава, перат пари на туѓи маки... баш утре ќе му се јавам да го прашам...

15. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    ti ja pushtam seta srekja i od srce se nadeva i ti ke mu se izderes na tm pa po tel ke mu reces-izvini trudna sum zatoa se derev :D cekam da me tagnes na dve crtki ;)

16. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Дај боже :D на сите ќе се дерам тогаш , ќе ја користам ситуациата :D:D чекај да те тагнам :o: :* :hug:

На DigY и Bebulleee им се допаѓа ова.
  17. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308
    Најдов стар резултат, мислам дека беше kotrimoxazol... ако има некој информација дали можам да го најдам тука некаде, супер...

18. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @ANGIE1 i jas imav bolki,isti kako menstrualnite. Osobeno bea izrazeni prvata nedela. Jas mislev deka imam nastinato i se nervirav sto ne moze da probie. Testot go napraviv na 5 dena docnenje i imase prebleda crtka. Grcevite prodolzija i posle testot. Sega se poretki. Daj boze i kaj tebe da e ubav ovoj znak. Test znaes deka mozes da pravis :) ti pustam sreka(fingers)

На stejsi2005, kukla21 и ANGIE1 им се допаѓа ова.
  19. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    @ANGIE1 Mila i jas prviot pat koga ostanav bremena imav 2-3 pati bolka vo jajnici kako za dobivanje, a togas najmalku se nadevav na bremenost bidejki i ne mi bese vo plan i celo vreme si vikav ova e znak deka ke dobijam, samo cudno mi bese sto togas gradite ne me bolea edna nedela pred datumot za dobivanje tuku 3 dena pred da mi dojde i taka bolkata se zgolemuvase, a da i mnogu mi se losese sto mislev deka toa mi e od cigarite, a vsusnost sum bila bremena. Ete toa bea moite simptomi

20. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Da i kaj mene koga se tusiram se podnamaluva krvarenjeto,a tie denovi higienata mi e na max. novi sekoj den

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.