Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Жени, имате ли искуство со домашните тестови за бременост? Оној со урина и сода бикарбона конкретно?
    Ве молам споделете ако знаете нешто....

Месецов си ветив дека не купувам тестови, бидејки имам колекција од 11 негативни. Сега сум ден пред добивањ. Завчера и вчера не издржав, го пробав тоа прва урина плус сода бикарбона- ништо не се деси. Утрово содата вриеше малку.......:wasntme:

Имате некое искуство?

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.952
    Допаѓања:
    110.315
    Мене првиот пат само од Фуролин ми се исчисти не од комбинација, и тоа за 2 недели пиење, ја средив и неколку години не се појави. Докторката што ќе ме пораѓа рече дека покрај антибиотиците не е лошо да се земе и од овие лековите што се на билна база од брусница и обавезно витЦ. Мене сега ми даде да пијам Цистокер на Хелтеид со ВитЦ било каков. Инаку приметив дека мокрачата ми беше претходно заматена и го имаше тој мирис а сега не, еве веќе една недела пијам така и идам многу почесто во вц и многу полесно ми се чисти мокрачата.

На apple12 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    @*sisi* @Kristula срцки фала ви многу , и да не бидне работава сепак многу надеж ми дадовте и ме расположивте, ќе видам денес што ќе биде сакам барем десет дена да касни па после тест, ми е страав да не се разочарам :( од утре почнувам на работа па ќе ми врви побрзо времето :) малце гледам да се пазам да не се заморувам да не кревам тешко ама ако сака господ се ќе биде .. :*

На kukla21, *Cloudy Girl*, kateto123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174

За содата мислам дека го одредува само полот,а јас гледав дека со белило ќе ти покаже дали си или не си..И сега ми каснеше 7 дена од третиот ден правев секој ден до 7миот два пати покажа као сум два пати као не сум...Јас не верувам...Зашто ми дојде :)

На tanja manja и newring86 им се допаѓа ова.
  5. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Не верувам баш во овие тестови, има еден куп причини зошто би биле лажно позитивни или негативни. Али ако сакате пробајте си, еве има и таква тема
    http://forum.femina.mk/threads/Домашен-тест-за-бременост.20946/

На newring86 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Здраво мамички сегашни и идни се надевам наскоро! Благодарност до модераторите и администраторите на форумов, убаво е кога човек има со кого да си ја сподели маката. Јас и мојот сопруг сме три години во брак, но во обиди за бебе сме од последната година, сепак некако не ни оди од рака и покрај тоа што медицинските прегледи покажуваат дека сме во ред. Во таков случај луѓето од голема желба посегнуваат по се, се надевам дека ќе ме разберете. Ми кажаа пред извесно време дека во близина на Штип, на патот кон Плачковица имало манастир на Св. Петка каде имало света вода која што помагала на бездетни. Дали имате некакви искуства да споделите? Или пак некое друго искуство би ми било добредојдено. Ако ја имам згрешено темата се извинувам, поздрав и со среќа на сите!!

На caci002 и kateto123 им се допаѓа ова.
  7. ANGIE1

ANGIE1 Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    3.480
    Без никакви болки и симптоми Добив (facepalm) ;( да не ме мислите :|

8. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Ајде АNGIE1 главата горе, ќе ни даде Господ на сите радост.

На Sanjce1991 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    https://www.facebook.com/1461972880...owed&video_container_type=0&app_id=2392950137 нез дали имаш слиушнато за овој манастир ја одев таму

10. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Н
    Немам одено, всушност и не суж слушнала за него.Реално до сега не барав спас во црква, не ме разбирајте погрешно, повеќе им бев наклонета на докторите. Верник сум и се молам, но не сум одена со ваква намера. Доколки разбрав добро во близина на Битола е? Секој ден можеш да одиш?

На kateto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Mene prestanaa da me bolat gradite sto znaci ke dobijam...

12. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Не мисли така сиси, најдобро ништо не мисли на таа тема.

13. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Da jas imam slusnato i bas ovde bese napisala za manastirot sv.Petka imsm pomognato na mnogu luge da stanat roditeli.Znam deka odat mazot i zenata zaedno i se palat 9sveki,Od tamu vi davaat svetena voda so vodata se mies 9sabajlinja i 9veceri piete i dvajcata od vodata.Koga ke si dobiete plod se taksa jagne vo zavisnost od polot na detto ako e masko masko jagne i obratno.I se ode na nova mesecina samo 3dena vo nedelata sreda,petok i nedela.Ako sakas broj od mestoto pisi mi poraka.Se nadevam kolku tolku ti pomognav ☺

На caci002 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Да сиси секако дека ми помогна. Доволно е што има со кого да споделиш, а тој да може да влезе во твоја кожа.Малку луѓе останаа на денешно време, особени коментарите на повозрасните до срж заболуваат.. Зошто не побрзате, па време ви е..јас знам дека е така, ама ете не ми било речено веднаш да станам мајка.

15. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Јас треба да добијам на 11ти. Си потеравме работа плодните денови :) Само некако.... веќе цела недела ме боли стомак како за добивање. И стомак и кичма. Многу рано е денес е 3ти а од пред недела дена ги имам симптомиве. Бев опуштена месецов. И уште сум. А шта буде-нека буде! :*

16. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Не треба да добиеш , ајде девојки позитивен дух малку!

На bela.m му/ѝ се допаѓа ова.
  17. A&Z

A&Z Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2015
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    1.181
    Jas go imam praveno so soda bikarbona i mi izleze tocen vriese i bebulevo raste

На manako, newring86, *Cloudy Girl* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Kako go pravese toa so sodata ?

19. apple12

apple12 Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2011
    Пораки:
    1.037
    Допаѓања:
    3.308

Си појам витамин Ц и секој ден цедам лимони, многи е досадна, ми се плаче од неа, максимална хигиена, дури и се пеглам, долен веш, фармерки, и сега пауза за бебе, кај ќе почекам со моиве цисти, па сега и бактериии....

Ти @AngelOfArh и во бременост уште ја имаш?

20. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Sega mi dojde i na mene znaci na 27 den od ciklus, i ovoj mesec nisto :/