Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 декември 2014
    Пораки:
    417
    Допаѓања:
    1.174
    Стресовите и времево де сонце,де дожд,де јужни ветар свира,ќе не пореметат скроз...:@

На kateto123 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Девојки не знам колку ќе ви е од помош, но сепак ќе ви кажам совет од една моја драга пријателка бидејќи и јас многу драматично го преживував добивањето на месечниот циклус. По еден мој напад на хистерија ми рече за секоја работа има определен тајминг ако не се случува до тогаш значи не му е времето. До тогаш, уживајте го бракпт или партнерството во полн ек, водете лудо љубов кога и каде сакате бидејќи со бебче се лишувате од тоа, радувај му се на осумчасовниот сон без прекин, испиј некоја чаша вино повеќе, читај добра книга..значи посвети време на тебе и на тој до тебе..е не знам дали ќе сум од помош, но јас сепак не пропуштам да се потсетам на овие зборови на 28-от ден од циклусот;)

На zuto, newring86, frog и 8 други им се допаѓа ова.
  3. frog

frog Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2015
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    63
    Здраво девојки :) Одамна ве немам поздравено, но често ве следам :) Имам некои сомнителни симптоми, знам дека не може никој со сигурност да ми каже но убаво ми е со некој да споделам и слушнам мислења. Веќе 1 недела помина како бевме активни, но мене вчера и денес градиве многу ме болат и бешиката како да ми е настината ја осеќам. А не сум пред добивње, имам минимум уште недела-9 дена.
    Јас лично не верувам дека после само 1 недела од однос, може да се јави болка во гради како симптом за бременост....Вие што мислите ??

4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    И јас мислам оти е рано за симптом за бременост,а болката во градите би ја сватила како доцна овулација,така да не е лошо да продолжите да бидете активни.Сестрами двете деца ги направија недела дена пред менстр.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Здраво женички ... Јас сакав да се пријавам за НЕдобивање на 7ми овај месец ... но денеска имам симптоми за менс... изгледа ништо и овај месец ;( сепак имам надеж 1% ... додека не ја видам лошата тетка..... :@

6. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Штотуку прочитав месечен хороскоп за лав ...

-Веќе сте во врска или брак? Направете си тест за бременост во тримесечниот период кој доаѓа. Петтата куќа е и сектор на плодноста. :D :D :D :D

На slobodka, stejsi2005, tanja manja и 4 други им се допаѓа ова.
  7. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Hajjjj женички , 1 ден касни , и вчера вечерта а и денес имам како грчеви во стомак ...т.е кај јајниците .... Градите ме болат ама нормална болка ...и сите останати симптоми кои се за добивање . Кој знае дали ке има нешто :) немам многу надеж овој месец,... ке видиме ...

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Јас колку што имам слушнато, можни е и при бременост да се појавува таква болка во периодот кога треба да добиеш..дај боже да не израдуваш за некој ден. Стискам палци!

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Да да , и јас така знам. Баш ке видиме. Рано е уште за било што овој пат ке чекам за тест и за било што и тоа релаксирано :) ако нема ништо сакам да добијам да не се залажувам :)

На Mariangel, stejsi2005 и *Cloudy Girl* им се допаѓа ова.
  10. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Кај мене само што дојде лошата тетка ....ништо овај месец ;(;(;(;(;(;(

11. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Дааа, многу е разочарувачки да ти задоцни и да дојде потоа. Ние сме во обиди за бебе една година речиси, никогаш ми нема задоцнето. Секогаш ми идеше на време. Претходниот месец беше поразлично, еден задоцнување што филмови си изнаснимав во глава. Страшна е човечката машта и име му имав скоцкано, за да ми дојде по неколку саата. Многу се натажив...За сметка на тоа, тебе од срце ти посакувам да ја искусиш најголемата среќа.

12. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Значи наредниот месец ќе биде, колку време се обидувате? Немој брзо да се разочаруваш.

13. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Мене цело време ми касни, цел живот уствари :) по 2 -3 дена :) минатиот месец ми каснесе едно 7 дена . направив тест излезе негативен и само што стигнав на работа добив .... психата е чудо ... И ние некогаш си праиме мнг лошо со тоа што сме стегнати и оптеретени иако не е лесно да си опуштен .....

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Искрено не знам како и успева на тие што не размислуваат воопшто. Јас дури и се решив да посетам еден манастир за кој вчера пишував, една пријателка ми сподели дека од таму си го променила начинот на мислење и остана бремена,а пред тоа година и пол се обидуваше. Не знам се би пробала, па ако знаеш нешто сподели. Знам дека се е до мислата...

15. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Немам ништо против манастири и слично .Јас сум исто верник ,но сакав да те прашам дали сте биле на испитувања , дали си мерела фоликули и слично .... паралелно можеш и тие работи да ги правиш ... нема ништо да изгубиш .... Медицината во денешно време е мнг напредна.Со манастири и се друго може накнадно да се занимаваш кога стварно ке немаш друго избор(недај боже) .....Ова е само идеја немој да ме сфатиш дека осудувам ...

На stejsi2005 и *sisi* им се допаѓа ова.
  16. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Нее далеку од тоа,да правев почетни испитувања така мислам..значу брисеви,пап,хормони и точно тогаш имав два фоликула така да докторот рече правете бебиња ама ете не оди.мм сакаше да прави спермограма но јас мислев дека е рано,а и кај нив нема проблеми со стерилитет,не пуши,не пие...не знам вистина

17. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Добро утро од мене, јас дури сега станав, :yawn: kој е за нескафе ајде бујрум го чекам. :coffee:
    Цела вечер тој мачорот мој се матеше со некоја на скали кај мене, душа ми ја извадија од викање.. :whew::rofl:
    Ама лесно поминав, дека настината неколку дена сум се изнаспала сношти, денеска свежа и одморена. Кога сме кај добивање, јас да се пријавам на 10ти. Ама знам дека ќе ми касни, бидејќи пијам антибиотици, па од понеделниk можеби и други ќе почнам така да ништо.

Се договорив со геникологот да одам на фоликули мерење, и тоа е кај мене нај ново. (waiting)
    За сите што ви дојде, не се разочарувајте, главата горе..
    (Ќе му вратиме на беблаците ко ќе се родат за ова мачење) :$:rofl::P
    Поздрааав, :hai::*

На Victorian, stejsi2005, *Cloudy Girl* и 6 други им се допаѓа ова.
  18. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Позитив на денот, браво

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Јас чекав година дена , дека нели опуштете се ке биде се бла бла , и ништо. Отидов минатиот месец на гинеко и му викам дај да поченеме од негде не иде вака. И почнавме со фоликули мерење...Кога го прашав за некои испитувања ми рече сега за сега не треба кога јас ке кажам тогаш ... и така правам. И од тој момент па до сега сум мнг поопуштена , не размислувам толку што како ке биде , не следам симптоми очајно како предходните месеци , не поврзувам се и сешто со бременост едноставно сум опуштена.... И 10000 пати се покајав зошто не отидов порано ...
    Така да со гинеколог ке си напраиш муабет и он ке ти каже кој пат да го фатите ... :)
    @Bebulleee и јас пијам кафе на работа, си гледам нешто на нет си уживам :l:

На *Cloudy Girl*, mihael4e<3 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  20. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @VedaG10 кај идеш на гинеколог....?