Претходниот месец ми доцнеше 4 дена, на дента кога требаше да добијам имав грчеви исто како за добивање, ама брзо ги снема... потоа ми дојде.. навистина е разочарувачки да закасни, па да дојде
Vo casa so mokraca sipav soda i vrnese jas procitav deka taka pokazuva dali e pozitivno prvin isprobav so mokraca taka na mm i negovata ne vriese a kaj mene pocna da vrie izleze pozitivno
Ние се обидуваме 2години за бебче ... ама ништо ... и веќе последниве неколку месеци ми се мн тешки кога ќе добијам. Но секако не се одкажуваме
Е да знам, затоа реков да поразговарам и со некое свештено лице, да посетам некие свето место-може таму ќе го најдам мирот што не знам како го загубив. Не можам да си објаснам од каде ваква паника,кога сме се уште на почеток...мислам повеќе средината си го кажа своето..јас сум од многу мало место, каде секиј со секого знае и носот му е повеќе во твојата работа отколку во неговата..па се почна: што чекате,што мислите климактеиум ќе те фати, види ги овие колкудеца имаат..мислиш јас не знам и не сакам па чекав тие да ми речат да спијам со мм.[/QUOTE]
Иако надвор времето е никакво, иако нон-стоп гледам во календарот и следам овулација и ден за добивање, денеска се чувствувам супер, па сега и со кафенце и музиче...ммммм
[/QUOTE] И ние со мм си одиме по манастири таму мн убаво се чувствуваме... бидеќи во медицината се што направивме резултатите се супер кај двајцата ...па сега ни останува само да сме вредни и да си чекаме. Иначе и кај нас мн во градот се зборува...што чекате, ајде сите имаат деца , јас имам стомак а се другото ми е слабо и сите кои не ме виделе подолго време ејј кој месеци ...трудна си ... еднаш одиме на пазар со мм и една продавачка ми вика на касни од јаготкиве гледам трудно си лелел ....и само си се нервирам си плачам.
[/QUOTE] Сегде ги има тие муабети , и тоа е највеке што не оптеретува .Сум имала ххххх случаеви каде што ме прашувале и тие што треба и тие што не треба ... така да се навикнав веке си терам своја работа .Извини а колку години имаш? @babyhope и јас сум денес мнг расположена
http://kurir.mk/magazin/zivot-i-sti...t-prekrasno-soopshtenie-za-vreme-na-eden-let/ Еве нешто и од мене позитивно за денес
Никоаш не е касно, пред некој ден разбрав дека професорка моја од средно која до скоро не беше мажена имала бебенце, а 41година е, така да се ослободив малце у поглед на годините, ма да далеку сум јас од тие години. Нас ни изгледа дека сме остареле пошто постојано сме во исчекување и некако како вечност ни изгледа се.
јас имам 31 , и никогаш не сум се мислела за годините. Јас и на 30 год почнав прв пат за обид за бебе. За себе мислев дека тогаш е време за бебе . Никогаш не сум мислела да имам бебе порано од 30 .НА 25 год коа ке ми спомнеа за бебе ги правев луди Секој со својата срека и со својата судбина ....и тоа кој како си размислува .Не ги осудувам ни оние кои сакаат бебе а се мнг млади
Така е кој кога се осека спремен, бидејки тоа е стварно сериозна одлука и треба стварно да се преиспита човек дали е спремен, а не само да се напраи дете дека сите околу нас имаат.
И јас имам 30 и воопшто не се осеќам стара за бебе, баш напротив сметам дека се убава и доволна возраст да се добие новиот најпосакуван член во семејството.
Јас мислам дека погрешно ме разбравте..и јас не мислам дека сим стара, си планиравне станбено прашање,работа..па бебче. Му дојде времето