http://www.bgbilka.com/1494/тест-за-бременност/ еве текстот е на бг, но има интересна содржина и е разбирлива
Леукоцити (урина) 16-18 ,Епителни клетки ++,Кристали аморфни урати ++ ,Бактерии ++ Ова се моите лоши резултати од урина,утре ќе идам за уринокултура да направам,но дали некој можеби знае за што бактерија може да станува збор..ова прв пат ми се случува... и малце се испаничив...
Пошто во Битола нема асолни доктори...само по тавани ме шетат...секој различна дијагноза дава...си реков ајде Систина...слушам добри пофалби...затоа и ве прашувам вас...вие најточно можете да ми каажите...3 години се мачам за бебе..а се во круг се вртам...пред 9 месеци се направив операција полип ми извадија...кај господинот Таше...сега пак полип имам...незнам веќе и јас шо имам и шо немам...помош барам веќе се изгубив во ова игра...изреволтирана сум
Ивановски или Лазаревски. Џабе ќе се маткаш со други. Овие специјалност им е проблем со забременување, прават хистеро, лапаро ако треба. Мислам как нив да закажеш!
Se prijavuvam za nedobivanje na 12. Se nadevam deka ovoj pat nema da dojde losata vesterka (znae deka e nepozelna)
Ај да прашам тука бидејки најбрзо ќе добијам одговор а и знам дека ќе има некоја што ќе ми одговори. Ви се има ли покажано на Пап тестот клеточни промени?Матичниот ми кажа да одам во понеделник да испитаме да не имам Хпв,многу мие чудно да имам тоа пошто 5 години немам сменето партнер а и кога правев пап и брисево во 12 недела од бременоста се беше чисто.
Задолжително прави уште еден пап. Имам работено во лаб. и знам што се случува. А и плус тоа клеточни промени може да се појават како резултат на бактериски инфекции, па дури и на габични. Не мора да значи доколку ги има дека е хпв. Смири се и не се плаши, не го вознемирувај и бебушот
Pa I da e HPV sto? Site go imame skoro. Jas koga dobivme takov rez. Mislev ete go rakot gotovo. Piev vitamini I toa e toa. Ako nema cin promeni uzivaj. Imunitetot ti e slab. Se e od toa... Ke go podobris nego i se ke se sredi bidi sigurna. Sekoja zena imala po eden vakov rezultat ili sekoja vtora. Zima bese oslabevme I imunitet I se!
Не сум бремена бев бремена пред 5 месеци и морав да ја прекинам бременоста во 25 недела поради аномалии и сега почнавме со испитувања и дај боже се да биде како што треба и од наредниот месец ке почнеме со обиди за нова радост. Обавезно ќе го повторам Папот и ќе видиме како ќесе одвиваат работите.
Se izvinuvam mila, pogresno te razbrav od postot. Zalam za tvojata zaguba i ne grizi se, ke se spravis so sto i da e, samo silna volja,verba i dobra misla. Ti posakuvam mnogu sreka i nabrzo da pisis ubavi vesti[/QUOTE]
Kaj mene do pred nekolku godini redovno se pokaxuvase toj rezultat. Hpv ne sum imala nikogas. Namalen imunitet bese odgovorot na doktorot. Nisto strasno bi rekla. Toj period se macev da iskorenam kandida. Moze i od toa mi pokazuvase. Vazno znam deka eve veke poveke godini cist naod na pap imam. Ne mu se sekiraj mnogu, pojacaj imunitetot.
Iskreno ne se sekavam, kako sto rekov poodamna bese toa. Mislam deka obicni vitamini c i b, ti go velam ova zisto osvem imunal i c vit ne sum piela nikogas nisto pisebno. Znam samo deka vo toj period znacitelno ja pokaciv tezinata, pa od mnogu pre slaba nakaciv edno 10 kg. Valjda jadev poveke kvalitetna i kaloricna hrana.