Бев на два прегледи и се намалуваше Бета ХЦГ,а и плодот не растеше. Докторот ми рече најдобро е само да искрвари ,ако не киретажа. Ама јас прокрварев.Така да бев веќе спремна што ме чека.
Viktorija ne znam dali vo ovoj moment sto i da kazeme nie ke te utesi... ama vidi si uspeala da zacnes, znaci pak ke se sluci..daj boze so nova sila se ke bide vi red.. hrabro devojko..gospod nikogas ne ni dava pogolemi iskusenija od toa sto mozeme da podneseme..ke ne izraduvas brzo.
феминки иако не пишувам редовно ве читам...јас сум на станд бу откако можеби ми најдоа хепатит, па поденсовме документи за ин витро па оттаму ме вратија за доипитуванје...повеке пишувава во вештачко околу ова...но не е битно ...решив сега да се потрудам да не се змарам месец време некако да се стабилизирам па пак да ги повторам тие тестови што м ги бараат и да почнам од нешто... @viktorija жал ми е знам како ти е мене тоа двапати ми се случуваше со инсеминациите ке се израдувам на висока бета за да после почне да опага...но битно е што се зачнува тоа ми дава надеж....и не би сакал да ми замерите ако не пишувам важно нем аден да не ја отворам темава по стопати...
Nekako site sme stisani izgleda site poleka se smiruvame . Kaj mene e bukvalno taka se dogovorivme da ne pravime bebe tuku da vodime ljubov i iskreno poubavo mi e , posle losata dijagnoza so spermogramot i site moi ispadi na nervozi rekovme dosta e sega labavo Iskreno vi preporacuvam ako mozete da go pravite istoto Ve guskam site i vi pozeluvam || crtki @VIKTORIJA 1 bidi silna
I mene taka mi se cini, kako poleka da se smiruvame I da ostavime se vo racete na gorniot.... Daj Boze temava da Nema koj da ja otvara nitu koj da pishi vo nea... Ne saka nas Gospod, jas navistina veuvam deka ne saka I deka sprema dobri denovi za nas.
Се сеќавате дека се пријавив за недобивање на 2ри? Spoiler: изненадувањеееееее епа точно на 2ри ми дојде хахахахаааааахаха да се пошегувам малку на моја сметка
Читааам иииии ко дочитав.. Добар пример, сите треба да сме како тебе. (силнии) Другиот месец да ти се исполни изненадувањето П.С И јас за некој ден ја чекам одвај да ми дојди, (прв пат во животот) Ама секако има причина, ќе мерам фоликули
доаѓам деновите и чекам да прочитам добра вест. Еј ама ми фали нова година. Во периодот пред нова година сите бевме воздудени, полни со надеж. ова е трет месец од годината, а уште нема ништо поразлично од цела 2015. барем кај мене. чекам некој да го скрши ледотот со двете цртки
Zenicki pomos vcera samo koga se brisev imav krv a denes mi probi sega ovoj mesec treba da pocnam da pijam klomofen od 5 den i sega neznam kako da racunam dali vcera 1 den ili denes pa ako moze vasa pomos
Hmm, posto deneska ti probilo bi trebalo deneska da e prv den. (spored mene) Ama neznam neka kazat i drugite feminki
I jas taka mislam aj ako ima uste nekoj da kaze ako ne utre ke se javam kaj ginekologot ke ja prasam i nea
@Nezna srnicka јас пиев од 3ден. ми дојде понеделникот 19:00 (прв ден) вторник втор ден среда трет ден, ама првата доза ја пиев од 19:00 трет ден Можеби треба да сметаш дека денес ти е втор ден, бидејќи за кломифенот после 5ти ден или 6ти е касно. Не е доцна, ама ако си за фоликули мерење, 12 ден е идеално да биде оваулација. Мене геникологот ми рече дека преферира од 3 ден, бидејќи побрзо созреваат. Кога почнав минатиот пат да пијам на 5ти ден, од средина, имав оваулација на 19ти ден.
за да имам повеќе јајце клетки @Bebulleee Имаме послаба сперма кај мм, и додека да почнеме со инвитро правеме инсеминации. Сега, за да бидат поуспешни инсеминациите, подобро е да има повеќе јајце клетки. Кога пијам кломифен, наместо една, јас имам и по 3 водечки јајце клетки. така шансата еден сперматозоид да стигне до нив е поголема. кломифен се дава и кај девојки со проблем со оваулацијата. За да се види дали јајце клетките ја достигнуват нормалната и пожелна големина од над 18мм. А кломифенот помага при развојот на јајце клетките. Една негативна страна за кломифен е што освен што прави повеке јајце клетни, влијае релативно забавувачки на здебелувањето на ендометриумот. Затоа е пожено на мерење на фоликули да се види дебелината на ендометиумот. Ако е потенок, да се пие лекарства да се здебели.