Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Pretpostavuvam duso deka ti napravile modrinka od tolku bockanje, dali ti prepisaa nesto za da iscezne modriloto?

2. lostsoul

lostsoul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    116
    Of neznam prasaj si.Jas gi zedov od Edna privatna apteka kaj nas.Sea neznam od koj grad si... :D

3. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Prasav srcka se pie kombinacija od Tentorium plus zaedno so Extra Befungin i Ej pi vi kapki vaginalno :) site ovie 3 raboti zaedno mislam deka ova e malku poskapa terapija.

4. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Ај да си се искажам овде, пошто со други луѓе оваа тема не ми е за разговор.

Ми дојдоа гости, пријатели со мало бебенце. Океј си беше се, немаше тупење на тема ,,ајде шо чекате,, се расположив со детенцето, душиче, уживав у секоја негова насмевка. Е дојде момент коа реков ,,јас коа ке имам кукличка како тебе ти ке бидиш голема дада и ке ја шеташ,,. И тука коментарот на мајката ,,неее ич да не се лажеш да раѓаш дете, ти не знаеш кое малтретирање и трошок е,, .... И јас вака :o:o:o
    Некој на сопственото дете гледа као малтретирање и трошок.Па не знам што ги натерало да го створат тоа суштество. Ај си викам да напраам некоа анализа, да видам во што е трошокот, малтретирањето, па да се преиспитам јас имам ли услови, би го издржала ли сето тоа. Знам дека бебињата стануваат на неколку часови, дури и ноќе, дека треба да го бањам, пресоблекувам, хранам, може да настине, да не сака да јаде, да има некоја реакција на вакцина... си викам зар има уште нешто шо не го знам. Прашувам...па тоа де ми вика , тоа е, ама издржи го де, збудалев. Е добро де кој со мало дете не поминал низ тоа, па период е ке помине, коа не сме спиеле со денови ради тестови, колоквиуми, испити, зар тогаш лесно ни било, па сме издржале, и сме биле срекни ради тоа. Океј викам, а колку се трошковите? Па памперси, млеко, кашички, ми кажа сума што ја трошат 2ца пушачи у еден месец само на цигари, а тие и двајцата пушачи. Е добро де викам да не пушите плус да не ставате у кладилница, пошто и двајцата се страсни обложувачи, има дури и да го изгледате и да ви останат пари. Ееее вика па нели и нас ни треба некое задоволство, не само нему.
    Косата ми се крена. Немав коментар. Не ни сакав да коментирам. Само у сите тие распрашувања, анализирања, споредувања, ми остана едно не одговорено прашање: Зошто тие што се стварно спремни за дете немаат, и обратно?

Се извинувам на долгиот пост ама морав ...

На Sanjce1991, kjukli, caci002 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. *Cloudy Girl*

*Cloudy Girl* Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2015
    Пораки:
    346
    Допаѓања:
    407
    Vecno prasanje koe mnogu pati sum si go postavila a ne sum dobila odgovor

На caci002, CocaColla, Bebulleee и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Лелеелеле кога го прочитав текстов се изнервирав :@ :@ :@

Зар едно мало невино детенце заслужва такви родители ,... како не се страмат така да зборуваат ,,страмота за тие родители :@ :@ :@ :@
    Детето е богатство, среќа во домот

На CocaColla, Bebulleee, babyhope и 2 други им се допаѓа ова.
  7. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591

Некои луге не го ценат тоа што го имаат .
    Јас викендов бев излезена со мм и со другарки со се нивни мажи и со бебиња.Се беше ок додека бебињава не почнаа да кенкаат да плачат.Е тука почна префрлање во стил : не рагајте вака ке се замарате , нема да имате раат еден ручек да истерате, ке ве видам за година дена вие што ке праите бла бла туфкање со бебињата , и слично ...Па карање мегу сопружниците ... некоја тензија се створи .А тие душички си бараат нешто беспомошни. Се знае во такви услови што се прави ,се пакуваш и си идеш за свој мир ,за мир на лугето на маса и најбитно за бебињата кои завиваа од плачење.Ги гледам , и се чудам .Јас се молам секој ден за тоа што они го имаат а они се жалат . Колку и да е 'тешко' тоа, потешко од ова исчекување нема и нема да има .Така да одвај чекам да имам бебе и да се нервирам и да сум неспиена и неизбањата .....

На Sanjce1991, Pcelka94, stejsi2005 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.262
    Јас дома имам една таква. Жена како жена јас ајде ќе и се доверам ќе и кажам колку ми е тешко дека сакам бебенце да си се радуваме со мм. Ми вели леле немој да си будала не раѓај сега рано е. Зошто ми вели душа да ти вадат. Да неможиш да излезиш, абе и велам мене дупката во срцето да ми се пополни, ако треба никогаш нема да излезам. А и тоа не е точно, ако сакаш можиш да излезиш и со детето.. И да не должам кај мене скоро секој ден е вака, и затоа не ни зборувам за тоа..
    Добро утро женички :*

На Sanjce1991, Pcelka94, CocaColla и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Жени ми се случува нешто мнг чудно вчера еве и денес кога седам осекам како ми тече нешто , одам до wc и гледам скрет бел не е процирен . Дали некој е запознает со вакво нешто ?Прв пат ми се случува ...

Инаку немам уште добиено , касни веке 4-5 дена . Мн спијам , мнг јадам , градите ме болат така така :) и стомакот ме наболува ама не е болка некако чудно како некоја жила да ме боли , некако како топло како загреано незнам како да објаснам :) Но не си давам лажна , ке издржам машки пошто добивањево ми е штракнато може да изненади .... Зар од толку жени само јас сум во исчекување ???:D

На bebaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    @VedaG10 ми мириса на нешто убавооо! Дај Боже да не израдуваш, и себе и нас!
    Инаку јас треба да добијам на 11ти. Имам благи болки во стомакот кои траат веќе 2 недели но деновиве за нијанса се појаки. Синоќа за прв пат имав пообилен кафен, воденаст исцедок и толку. Обично не ми е таков. Пред да добијам имам кафеав исцедок но тоа трае неколку денови и е многу побледа боја од овој синоќашниот. Макар што не очекувам многу месецов. Фативме плодни денови ама незнам од кои причини месецов ама ИЧ не ми е гајле. Ваљда отрпнав...незнам. Како и да, со Господ напред кај сите нас.

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Veda i ti da si samo ne e strasno, poleka poleka edna po edna da se cistime od ovaa tema i da odime vo trudnicki muabeti. Od srce ti go posakuvam tebe,mene i na site ostanati. Vi gi citam postovite pogore i se cudam, ne deka takvi luge ne sum sretnuvala- no sto moze da bide pomilo od zivot sozdaden od tebe i covekot sto go sakas, plod na vasa ljubov..inaku pred nekoj den vi spodeliv deka sakame so mm da odime na manastirot sv.petka vo karbinci-stipsko.Denes bevme-devojki takva duhovna banja,takov spokoj ne bev pocuvstvuvala odmna. Covekot sto sluzi vo manastirot e prekrasen, ja zapali odnovo iskrata nadez vo nas koja sto nekako niz mesecive nesupesni obidi se bese izgasnala. Ni kaza za cudata sto gi pravi toa sveto mesto, i taka zaminavme so nadez i ocekuvanje na cudo. Vi go preporacuvam od srce zatoa sto ete otkako se rasprasav poveke zabelezav deka mnogu luge tokmu tamu pronasle spas..so lesno na site da ni e i Gospod na pomos..

На ssweety, *sisi*, slobodka и 2 други им се допаѓа ова.
  12. Ејприл

Ејприл Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    133
    Дај боже сите да имаат барем по едно.вистина се тешки но тие се слатки маки .децата се вистинско богатство и искуство кое се памти со нерпроспиени ноки и грижа за нешто свое.не губете надеж она што вистински го посакувате ке го имате но нажалост некој покасно некој порано.јас ви се придружувам со мојата подршка и се пријавувам за исчекуванје на датумот за неиденје но не по прв пат

На ssweety, bebaa и VedaG10 им се допаѓа ова.
  13. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    @VedaG10 а кога ти датумот за менстр.Ајде се надевам дека симптомиве се поради тоа што си бремена,оти така личи.

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Веке незнам ни јас кога треба да добијам . Минатиот месец добив на 3ти , и секогаш добивам или на 30 дена или на 33 најкасно ... така да си чекам :) не поврзувам ништо бидејки кога и да сум мислела дека ке има нешто накрај добивав .

15. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ако нешто најмногу ме нервира во животов тоа се совети како да бидеш добар родител. Секогаш ги бранам сит кои се на другата страна и кои со децата се 24/7, а не еден саат на гости ќе си поиграш со детето и велиш да е мое јас ич нема да го карам. Воопшто не се сомневајте дека децата им се мили на родителите и тоа на начин на кој ние се уште за жал не го знаеме. Кога е нервозен човек може се да рече и нема потреба од мудрување како да си го сакаш детето, што значи дете итн.. Сигурно кога нивните деца имаат температури нема други „добротвори“ да седат до сабајле над нив и да ги носат на боцкање по болници, да плачат на нивното плачење освен родителите. Па тука се и кавги и меѓу самите брачни другари, нервози итн. Од еден саат што ќе си поиграм со внуката не можам на мајка и да и кажам ете што е мирна не се нервирај, не и викај не се жали дека ти е тешко. Сега велите само да имам па за излегување ќе излегувам со дете, а кога еднаш ќе посакате да излезите сами (што сигурно ќе сакате или ќе морате) тоа ќе ве направи лоши родители? Малце пошироко размислување треба. Мајка ми за ова има многу добар одговор кога и мудрувам во однос на мене и сестра ми како правела - ќе си имаш ќе си видиш!:)

На Cka, bebaa, Miss.Sweet и 4 други им се допаѓа ова.
  16. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Во право си , но има и родители во мое опкружување кои нон стоп се жалат еднаш ги немам слушнато да кажат нешто позитивно , еднаш да седнеме на кафе и да споделат нешто убаво за родителство. Како казна да им се децата е така зборат . А имам и другарки кои ги немам слушнато да се пожалат . Си прават муабет дека е е голема промена дека не е она што мислиме дека е ама дека им е убаво дека тоа го сакаат, го сакале ... има разлика .... Јас никогаш не им мудрувам што треба да прават и како да се однесуваат со своето дете .

П.С Мислам дека многу сме офф топик во темава ....

Последна измена: 9 март 2016
  17. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Жени, на гинеколошки преглед кога сме во обид да зачнеме што се прави? брис нешто?

18. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Jas napraviv eho (vaginalno), kompletna mikrobiologija i pap.

На Neodlucna му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Јас денес добив и и се јавувам на сестра за да ми даде терапија, и на крај испадна дека не сум ни запишана во листа за чекање.
    Пред мои очи пишуваше мое име и презиме и сега пак во Гак, а сабајле бев. Зашто е толку тешко до др Тофоски да се дојде?

20. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Mojata prva inseminacija pomina bez uspeh,denes dobiv.