Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Ти благодарам :hug: а, знаеш, баш би сакала месецов да го израдувам и маж ми-роденден му е (fingers) а, јас држам среќа за сите нас што сме тука и кои со нетрпение го исчекуваме најубавото нешто на овој свет да ни падне во прегратка :f::f::hug::hug:

На Victorian, kateto123, stejsi2005 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Ne se plasi dusicke, samo pozitivna misla.m

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Може ,вајда подобро знаат др.Јас ова го знам од објаснувања за самопроверување,самоконтрола на градите.Знаеш она кога раката ја креваме над главата и градата што е под раката што ни е крената ја проверуваме со нежни кружења околу по градата за да видиме дали има грутки.Се предупредува дека не е препорачливо да се прави оваа проверка пред и за време на менстр од причина што тогаш може да се јават грутчиња кои не се страшни и ги снемува потоа.Е сега ехо прегледите па можеби се друго и за нив важи друго правило незнам...

На VedaG10 и frog им се допаѓа ова.
  4. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    Sekogas prvo tuka proveruvam dali ima nesto novo :) ovde kako sto dobivav poddrska, nikade nema!
    Jas sum uste taze, teram nekade osma nedela :) naminav samo da vi gi kazam moite najprvi simptomi, iako kaj sekoj e razlicno, eve cisto samo da spodelam :)
    Denovite koga trebase da dobijam imav mnogu grcevi. Srekja bese sto piev samo magnezium, a ne kako sto znam odma kafetin! Iscedok imav kako kafen nekako. Celo vreme imav cuvstvo deka probiva. Sekoj den nosev vloski. Gradive me bolea mnogu. Licevo mi se isfrli, kosata pocna da mi se mrsi. Se ova mi bese tipicno kako i sekoj mesec za dobivanje. No, posle nekolku dena docnenje, gradive pocnaa cudno da me bolat i mi stanaa kako topli... Toa me natera da ubrzam rabota okolu testot koj ispadna pozitiven :) od togas, eve ima projdeno tri nedeli nekade, grcevite se namalija, gradive uste bolat, licevo mi e isfrlano. Tek sega pocnav da povrakjam. Mi se spie non stop.
    Nakratko toa bi bilo zenicki :) vi posakuvam site da si iskusite najbrzo II :) vi pustam srekja! Ne gubete nadez! Ah da, zaboraviv da naglasam deka moeto bebe ispadna vo neplodni denovi :) nit lezev, nit krevav noze :D
    Srcki ste site! :hug: so lesno (fingers)

На Sanjce1991, gabimama2, crazygirlfromfrance и 17 други им се допаѓа ова.
  5. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Епа @Kristula - браво бе срцка! :hug:
    Браво за трудница која се врати во темава! :inlove: Да си имаш нај нај најубавава бременост мила. :l:

На *Cloudy Girl*, pandelka, delvi и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Kristula

Kristula Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јуни 2015
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    1.823
    @newring86 fala ti srcka:* daj boze site pobrzo da go iskusat toa:) jas bi pisuvala i pocesto, no znam deka e mnogu osetliva ovaa tema i ne sakam da bidam gresno razbrana.
    Nekogas sakam da pisam deka stresot e presuden(barem mislam kaj mene bese), pa si vikam moze nekoj ke pomisli deka solam pamet sega koga sum veke trudna. Ili ona poznatoto deka treba da e opusten covek i koga najmalku se nadevas ke bidne...ama pak ke kazam,ne sakam nikogo da navredam, povredam ili rastazam:) sakam site pobrzo da si odat od ovaa tema:)
    Uste ednas ke kazam, ne gubete nadez! So srekja na site(fingers) ima :sun: za site nas da znaete:hug:

На stejsi2005, *Cloudy Girl*, bela.m и 6 други им се допаѓа ова.
  7. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Devojki mi treba vase mislenje.Imavme smrten slucaj bliska osoba na mm i sega toj mi veli deka 1god.ne trebalo da ima veselba vo kukata saka da kaze deka sea 1god da ne imame bebce da se pazime.Sto mislete vie okolu ova.Mozebi prasanjeto ne mi na mesto ama mn mi e tesko pa neznaev kade da pisam.Vi blagodaram

8. pepapa

pepapa Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    911
    Za zal takov e zivotot, eden zivot zgasnuva nov se radja, mozebi bas sega koga nema da bidete skoncetrirani na bebe ke se fati, sepak vie dvajcata ke si odlucite i za veselba i za se

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Asiana

Asiana Истакнат член

Се зачлени на:
    4 март 2015
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    938
    Според мое мислење тоа е најголема грешка, нема потреба од пазење поготово затоа што подолго време се обидуваш. Еве и јас сум пример и на мм блиска личност почина, па ние се регистриравме пред неполна година и бремена сум.
    Исто и знам личност на која и почина свекрвата сега, а таа е бремена и што треба да направи сега...
    Според мене не треба да губите време.

На Bebulleee, babyhope, VedaG10 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.780
    Допаѓања:
    141.913
    Некои викаат демек свадба не се праело, ама дете да немате поради тоа, не. Прв пат слушам. А што ако си трудна, ќе абортираш? Прај си дете, другата година ќе си думкаш. Живите со живите, мртвите со мртвите.

Ако имате живи баби и дедовци, ти 4, он 4, па сите еден по еден умираат, 8 години без деца ќе бидете? Не се сложувам.

На kjukli, stejsi2005, *Cloudy Girl* и 5 други им се допаѓа ова.
  11. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    taka e potpolno si vo pravo ama ajde de samo veryva vo nekoj si sueverija gluposti mn se isponervirav.

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Кога ќе дојде време за плачење ќе се плаче, кога ќе имаш повод за радување ќе се радуваш. Немој да чекате. И јас забременив бргу по смртта на мој прв братучед, не можев да му отидам ниту на пола година, можеби ни на година. Но му палам свеќа, се сеќавам на него, го спомнувам. А тој ќе биде таму и по година и по две итн. На починатите се сеќаваме но не треба да паузираме со живеење поради нив. Ако ги паузирате среќните моменти од животот, нема да го вратите починатиот. Мислам дека е многу бесмислено и себично да ти каже некој да паузираш за бебе една година. Само да сте здрави и живи двајцата, да можеш да забремениш и се да биде во ред, на друго да не мислите. Јас иако поминувам потежок пат се радувам на мојата бременост, всушност се плашам исто колку и што се радувам, но се надевам дека Господ е голем за сите нас.
    Сега бргу во фамилијата на тетин ми умре дедо а наредниот ден веридба правеа, а бргу и свадба. Исто и мој братучед правеше свадба на неполн месец од смртта на дедо ни. Ама тоа е животот и тоа се судбини, кога треба ќе жалиш, кога треба ќе се радуваш.

На kjukli, Bebulleee, danichap и 3 други им се допаѓа ова.
  13. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Ваша одлука си е ,но јас сметам дека нема потреба да чекате . Се во животот се случува ,не дај боже и друг да почине зар ке одложувате пак ...

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Taka e devojki fala vi mnogu za pozitivnosta sto mi ja vnesovte,inaku ako toj ne saka neznam sto da mu kazam pa neli velime so sila ubavina ne biva.Neznam mozebi ke go smeni mislenjeto so tek na vreme ostanuva samo da cekam .

На stejsi2005 и VedaG10 им се допаѓа ова.
  15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Дај му нека ги прочита мислењата од тука
    А ти дупни го кондомот, кој ти вика дека со сила убавина не бидува?:D

На kjukli, stejsi2005, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  16. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Hahaha da mu ja napravam taa :D :D

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  17. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.462
    Сиси може во моментов е така расположен поради загубата, малку да му пројде болката и може пак ќе си се врати на старото мислење.
    Еве ти прилика да го убедиш колку е важно да си имате деца. Освен тоа додека го износиш детето, плус додека го направите, ете прошла годината.
    Истиот месец кога останав трудна почина баба ми, со нас живееше. Ниту бев на погреб ниту на помен. После доев и не се одело по такви работи и еве уште не сум била, ама па си викам ваљда нема баба да ми се налути :)
    И една случка што ми ја кажуваше бабата на мм, еден од синовите сакал да се жени ама им починал некој близок и она му рекла остај синко сега нема женење, чекај. А синот и рекол, мамо он е мртов он нека чека, јас сум жив и немам време за чекање :D И направиле свадба истата година.

На Cka и *sisi* им се допаѓа ова.
  18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Zenicki vie sto ste pravele hsg skoro vo edna nedoumica sum...na mm mu izlegoja visoki leukociti vo sperma sto moze da znaci deka mozebi e prisutna bakterija. A jas sum so zakazano hsg za ponedelnik. Moite mikrobioloski se od januari. Mi e strav ako toj imal bakterija da ne mi ja prenel I Sega da napravam belja ako se snimam.Kolku bea stari vasite brisevi pred da pravite hsg?

19. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    , мамо он е мртов он нека чека, јас сум жив и немам време за чекање :D И направиле свадба истата година. Premnogu mi se dopadna mislenjeto, aaaa ke mu go plesnam jas na mojot :) ne moze taka sea jas da cekam pa posle mos nesto drugo ke iskrsne pa pa da cekam i mene zivotot da mi pomine vo cekanje.

На irenna му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.391
    Допаѓања:
    17.613
    Не се плаши, покачени леукоцити може да значи дека има некое воспаление, инфекција, да бил настинат, да има расипан заб, воспалени синуси и сл. Не мора да значи бактерија дека има. Ти сигурно си правела брисеви и пап. Без гајле, слободно прави хсг, јас спермограм мислам дека не ни носев. Брисевите не ми беа баш тазе.

На kukla21 и BirMelek им се допаѓа ова.