Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Ич немој да се нервираш,мисли си само позитивно и ќе видиш како и двајцата ќе бидете пресреќни кога бебушко ќе дојде :)

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Pcelka94

Pcelka94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јуни 2015
    Пораки:
    1.205
    Допаѓања:
    4.390
    Милa јaсбев 6 месец труднa бaбaми кoгa пoчинa , мнoгу се рaдувaше нa мoјaтa бременoст и кoгa пoчинa знaев декa не требa дa плaчaм и дa идaм дa се пoтресувaм бидејќи oнa чекaше дa идaм вo друг грaд пa дa зaмине , фaктички нa1 aвгуст oтидoв зa Пaлaнкa a oнa нa 2 си зaминa и јaснo ми беше се , пуштив некoјa сoлзa зaштo тaкa јa oсетив дo мене кaкo дa се пoздрaви aмa мекици прaвевме и се прoвеселивме и слaвaтa јa oбележaвме знaеме декa oнa тaкa бисaкaлa никoгaш не сaкaше дa тaгувaме и дa верувaме вo суеверијa.
    П.С - Мoј пример :)

Искренo некoј зaминувa друг дoaѓa , биди му пoдршкa нa мaж ти , нo зa бебе никoгaш не требa дa oстaвaте aјде " пoдoцнa ќе гo нaпрaвиме " сегa сaмo убaвa вест мoже сите дa ве рaзвесели и мислите нa дoбрo дa ви идaт .

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Milicka jas sum rodena dve nedeli po smrta na dedo mi, vo ista kuka vo koja sto pocinal i tamu ostanavme. Znaci so mrtvite ne mozeme i nie da zamineme, a i plus toa mislam koj i da bil vas blizok bi se raduval od ozgora na tolku ocekyvanoto bebe, namesto da tazite..a i ti da ostanes bremena sega do poragaj ke pominat 9 meseci i neli uste meses ipol ne idenje na gosti ete ti godina..nemoj da si go odviknuvas i ti i toj organizamot od ova tempo sto go imate fateno. E sega ako toj ne saka sex, poradi taa psihicka travma e drugo - no sex so pazenje ne bi trebalo da praktikuvate sega..jas taka mislam- kazi mu ima milion slucai vo koi smrtta na blizok se razbira kako teska zaguba kakva sto i e, no zivotot prodolzuva vednas potoa za site, a ne po edna godina.. so sreka.mila

На *sisi* и VedaG10 им се допаѓа ова.
  4. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    Бар јас мислам дека сите на темава сме свесни дека не се прави бебе- еве сега ке го направам. Сите осетивме на сопствена кожа дека не се прави дете кога ние сакаме. Да беше така, немаше да постои темава.

Мое мислење е да не притискаш. Остави го малку да се навикне на загубата, и после нема зборување, него акција. На секоја личност која тагува му е потребна малку среќа- а ако бебето неможе да внесе радост кај сите......тогаш ништо неможе.

Во врска со суеверитео- јас воопшто не верувам во суеверијата околу одењето на гробишта околу свадби или бременост. Јас два дена пред свадбата бев на гробишта иако сите околу мене кренаа бунт да не одам. Епа се извинувам, ама ја морав да отидам на дедо да му кажам дека ке се мажам, и дека заминувам од домот полн со спомени за него. Неколку дена после свадбата пак отидов да си се пофалам колку сум срекна. И кога ке останам бремена, одма ке отидам.
    Мојот став е дека , посета на саканиот починат човек, никако неможе да ти донесе нешто лошо.
    Колку злонамерни личности посетуваме секојдневно.....е...тоа би требало д абиде забрането на жени кои се мажат и очекуваат бебе. Тие се злото.....не починатиот.....

Исто и бременоста брзо после смрт на близок член на семејството.....Животот останува на живите...

Последна измена: 12 март 2016
    На stejsi2005, Miss.Sweet, Lorins и 7 други им се допаѓа ова.
  5. Beb4e :)

Beb4e :) Активен член

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    Zdr jas sum nova na forumot ... Denes mi e den za nedobivanje menstruacija inaku veke nedela dena minimalno krvarenje imam ama samo me obelezuva... Denes porazlicno e inaku imavme obidi za bebe vo plodni denovi dali nekoj drug imal vakvo krvarenje t.e obelezuvanje razlicno od menst. Mn sum napnata ovaa nedela a site simptomi gi imav do vcera menstrualni dene ni gradi me bolat off

На VedaG10 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Dobre dojde, a kakva menstruacija imash redovna ili ne redovna?
    Daj bozhe da e impantacisko krvarenje, aa kolku vreme se obiduvate?

На tanja manja му/ѝ се допаѓа ова.
  7. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Девојки ова го најдов на бугарски форум, па не е на одмет да се сподели :)
    P.S од Google translate е преводот.
    Сакам да го споделам со вас еден рецепт кој се применува за забременување и успешност и е 100%. Пријателка на мојата мајка ми ја кажа таа имала проблем 11 години и по примената е забременила на првиот месец, тоа е било пред доста години и оттогаш ја нуди на жени кои сакаат да зачнат и сите до еден се забремениле веднаш или речиси веднаш И така пражи се следново: по завршување на циклусот секоја вечер се вари еден литар вода, кога водата ќе зоврие, земате со прстите камилица и стави во врела вода колку да се обрне и отстранување од шпоретот, не оставајте да се вари со камилицата, по што кога поизстине ставате 20 капки јод и си правите лаважа со помпичка веќе со изладен смеса. Тоа се прави во текот на 20 дена, како секоја вечер правите нова напивка.

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. tanja manja

tanja manja Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2016
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    1.518
    Бебче, дај Боже ваквиот циклус да е знак за 2 цртки. Не се напнувај, што и да е не можеш да смениш, а можеш само да си набиеш стрес. Опуштено само, мене ми изгледа на арно...

9. Beb4e :)

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    . Se obiduvame vtor mesec inaku pred da pocneme so obidi mi bese epten redovna menst od koga pocnavme prviot mesec mi kasnese 4 dena a sega nedela dena podueni gradi i cuden iscedok kafeav malku a denes malku poveke nz dali e menstruacija

10. Beb4e :)

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    Fala vi mn za utehata

11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    2 месеци се ништо, не си ја оптеретувај душичката. Ќе си имате бебче :) Само релаксирано и се ќе биди :)

12. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Toa ti e prekumerna vozbuda okolu toa dali ke bide ili ne..i mene mi bese taka..ke ti se normalizira. Dva meseci za nas site tuka e isto kako da ne si probala.. :) ne grizi se ama ic..

На kukla21, *sisi*, Beb4e :) и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Beb4e :)

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    Vi blagodam za podrskata vo vakvi teski denovi

14. Beb4e :)

Се зачлени на:
    12 март 2016
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    111
    Daj boze site da si dobijat bebulce i blagodaram za podrskata

На babyhope и Bebulleee им се допаѓа ова.
  15. caci002

caci002 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    123
    Kako tempirano, tocno na 28 den, deneska se pojavi vesterkata, ama nesto e cudna i nevoobicaena za mene. Obicno koga ke dobijam imam strasni bolki vo zglobovi, polovina i glavobolka i otkako ke pocne si tece normalno. Deneska nemam nikakvi bolki i cudna mi e temen, crn iscedok. Ne se nadevam mnogu na bremenost, tuku se plasam da ne e nekoe hormonalno poremetuvanje, pa tuka da si se pozalam

16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    13.668
    Почекате 3 месеци. По 3 месеци и да затрудниш +9 етеее поминала годината :) Така убеди го :)

На kukla21 и *sisi* им се допаѓа ова.
  17. pamukce59

pamukce59 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2016
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    15
    Aj ako sakash objasni mi. shto treba da se ispita za HSG, zatoa shto i ja planiram odam na toa snimanje vo april

18. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    мене ми седиментација и микробиолошките тестови уредни да бидат.Па тогаш ми закажаа хсг.Тоа е испитување на проодноста на јајцеводите со вбризгување на течност во матката,па да бидат сигурни дека немаш инфејција која би се пренела во утробата со излевањето на течноста низ матката и јајцеводите.

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Јас од некни имаам болки во градите и ми се поголеми, како будала ми е организмов еден месец ќе болии 2 не. Глупости, а и јајниците од ко си легнав така како нервоза имав, па ќе си чекаамм..
    Имајте убав врнеежлив ден :*

На stejsi2005 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Пред 3-4 месеци 5 дена имав темен исцедок црвена свежа крв ниту еднаш.Отидов на доктор со надеж дека ќе ме израдува,но кога ме виде на ехо рече матка испразнета,се работи за менструација во ановулаторен циклус што е нормално жената еднаш или два пати во годината да нема овулација.Дај боже кај тебе да е за убаво.