па почна со кафено сабајле, а сега имам чисто црвена крв и тоа доста, вчера вечерта ме болеше левиот јајник, таму имам циста (30мм), односно личи на две залепени цисти, минатиот пат кога пиев примолут нор имав цели гроздови малечки цистички, инаку никогаш не сум го имала проблемов, немам воопшто овулации уствари. Да одам значи задутре да испитам, тој се рачуна 3ти ден? ова ми е од последна контрола...
Најубаво задутре. Гладна, жедна пред 9 боцкана да си. За цистите, колку што знам битно е какви се. Дали ќе исчезнат сами или не.
не го сликав , од цела паника се облеков и отидов на работа .... Го анализиравме со мм и на крај му викам фрли го неможам да го гледам . Не ни знам дали остана такаа цртка или исчезна ...Сосема изумив за сликање . Утре ке правам преку крв .. гинекологот така ми рече најсигурно .Он се смееше вика прв пат слушаам за таква цртка, изгледа бил невалиден тестот... така да останува за утре
@Bebulleee каков малер сум јас да ми се појави втората крива линија .Цел ден се смејам како е можно ајде утре ке видиме....
Жени само да ве известам бидна моето ХСГ. Супер беше, малку болно и многу кратко: Двете туби проодни и се останато со уредна морфологија. Нареден месец инсеминација. Спермограмот на мм од 1 милион на 16
Enter your phone number here Каде правеше ХСГ и дали правеше седиментација и проверка на хормони претходно? Со среќа
Vo Plodnost pravev.Sedimentacija ispitav, no ne mi pobaraa. Me prasaa samo za uredni mikrobioloski brisevi. Hormoni nemam ispitano od septemvri I toa ne mi pobaraa. Koga vlegov posle snimanjeto kaj doktorot mi rece daj najvaznoto - snimkata I spermogram. Srekno i tebe I na site!
Nisto posebno prvo ja izleci bakterijata vo sperma I potoa zemase maka apcinja I med so maticen mlec i propolis izmesan. Ovoj mesec ke se stavi na terapija so Speman pa da vidime pred inseminacija kako ke bide...
Vcera se slusnav so edna bliska maz I zemal mi rece gi imalo. Denes se frlam vo pohod da gi baram oti i jas mislam gi nemase. Ako uspeam da najdam nesto ke pisam