Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.752
    Мене во лето кога е многу топло секогаш ми доаѓа некој ден порано и ми е пообилна и мислам дека има врска со топлината односно крвните садови се пораширени ,а и крвта поретка (потечна),за разлика од зима кога ситуацијата е обратна. Околу зачнувањето мислам дека треба да не се оптеретувате толку многу бидејќи секое оптеретување ги намалува шансите. Според гинеколозите нормално време за зачнување се смета до 2 години односно период на меѓусебно прилагодување.

2. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    значи вака последна менстр ми беше на 15 јуни, овој месец треба да добијам на 13, ама денес на хартијата прво имав како бледо розеникав исцедок, а после во текот на денот ставив секојдневна и гледам темно кафеави капки... но не многу, не е обилно. Дали е знак за добивање, 2-3 дена порано, или може да биде знак за имплементација? Симптоми како и обично, немам никакви.

3. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    честитки имај убава и лесна бременост нека се проширува семејството на фемина со нови трудници

4. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Земи си душо тест, ако е имплементација ке ти покаже, или почекај до утре види ситуација како ќе е ....ти држам среќа да се израдувате со мажето, а и нас нормално :lol: :*

5. devojce321

devojce321 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2012
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    38
    i jas kako sto imam citano i slusano ,deka pri bremenosta mozno e da se pojavi kafeavo-rozevo malo krvarenje ,najdobro e da pocekas malce,pa da si zemis test .Se najdobro

6. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    Да, ама денес имам повеќе ;( ништо, ми дојде, таа е... а се е во ред, правев испитувања, незнам како може девојките несакајки да забременат, ние 1 година се обидуваме и пак ништо

На kateiangel му/ѝ се допаѓа ова.
  7. pandelka

pandelka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.562
    Допаѓања:
    7.372
    Ајде следен месец, не се секирај... и ние се трудиме 1 година и не сака, а знам дека можам и дека е се во ред.. и мене ми е несватливо тоа како остануваат на несакање, ама тоа е Божја волја..ти испраќам топла и силна прегратка-знам дека ти е премногу потребна :*

На volsebna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    можно е бидејки мене обично ми трае по 4 дена 5 веќе и немам , сега ми доцнеше 2 нед мислев дека сум трудна и ништо ми дојде и многу ми е обилна и веке 6 ден ептен мн ми тече тоа е нешто несватливо,али тоа е

9. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Добив ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(
    Ете повеќе среќа следниот месец ;(

10. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Не се нервирај..... ќе останеш бремена тогаш кога најмалку ќе очекуваш!!!
    Еве и кај мене никако не се фаќа, веќе неколку месеци пробуваме со маж ми, ама неуспешно!
    Уживај и не се замарај....
    Ќе дојде и нашиот среќен ден.

На eleni27 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Драги феминки,
    Имам едно прашање и би сакала да ми одговорите!
    Овие денови ми се плодни, имам овулација( мислам дека се плодни според датумот на добивање менструација)и вчера со маж ми имавме незаштитен однос ( пробуваме да останам бремена ).
    Денеска некако чудно се чувствувам. Знам дека нема шанси за кратко време да знам дали сум бремена или не, но сепак цел ден ме болат јајниците.
    Имам грчеви понекогаш исти како оние кога треба да добијам.
    Дали знаете што би можело да значи тоа???

12. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.058
    Можебии токму денес ти е овулацијата, ова се симптоми за тоа. Инаку најголеми шанси за забременување има од моментот кога пука јајце клетката до наредните 10ч.
    Исто така кај некои жени се чувствува болка во моментот на прскањето на фоликулот, баш таква каква што опиша

13. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    еве ви мала помош од мене во врска со овулацијата. Јас секогаш ја осекав оти кога бев во овулација имав процирен исцедок така згуснат без мирис и трае само 2 дена во месецот претежно 2 недели после менс. се појавува, и мене ме интересираше после овулација уште колку дена останувам плодна, оти не се гледавме секоа ден со мажето. и што се случи имавме секс 4 дена пред овулација, и 3 дена после овулација за време на овулација не се видовме, и бидна, а пред тоа повеке од 6 месеци пробувавме и се ни се погодуваше 5 6 дена после овулација и не сакаше да бидне. Исто така знам, дека спермата живее околу 4 дена внатре во матката доколку е здрава.

14. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Ќе пробаме вечер, па ако се фати ќе бидам најсреќна, ако не,,,,здравје нареден месец.
    Инаку знам дека треба да се опуштам, да уживам и да не мислам на забременување!!!
    поздрав

15. zorica1993

zorica1993 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    7
    Драги феминки,
    Имам едно прашање и би сакала да ми одговорите!
    Требаше да добијам на 30 јуни и сега ми доцни,а сега сме 19.предходниот месец вака ми доцнеше.Бев на гинеколког во вторник и докторот ми каза дека нема ништо,ми каза дека имам некое пореметување на јајниците и ако не добијам за еден месец да одам пак на гк да проверам некои јајнични канали ли клетки ли незнам баш не го разбрав по што бев многу испаничена.
    ве молам за помош...поздрав до сите ....

16. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    ако се сомневаш во бременост зошто не направиш тест, незнам ни зошто до сега си чекала... ако не пак на лекар, мора да постои дијагноза за твојот случај :hai:

17. zorica1993

zorica1993 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    7
    правев тест 2 пати и беше негативен..незнам што да правам :(

18. senjorita.lombardi

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    епа штом се негативни нема место за паника, и јас мислам дека треба да се консултираш со лекар оти не е нормално толку многу да ти касни, за да не погодуваме тука што може да е, треба да одиш на лекар и се да испиташ. Поздрав

19. zorica1993

zorica1993 Активен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2012
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    7
    докторот ми каза ако не добијам за 1 месец да одам да се испитам..ти благодарам на подршката :*

20. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    и јас чекам и се надевам :$ не проверувам од страв да не е негативен :tmi:
    сврши во мене ама откако ми заврши па сигурно шансите се минимални :(
    ама ќе си се понадевам :tmi: