Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Discussion in 'Бременост' started by bik23, Oct 29, 2010.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Najprvo ti si seushte na pochetok, za 3-4 meseci ako seushte ne ste uspeale da zabremenite pobaraj od tvojot lekar da pochnete so ispituvanja. Brisevi i pap pretpostavuvam veke ste napravile. Za pochetok napravete spermogram i hormoni, potoa i HSG, pogore tiobjasnija shto znachi toa. I da, odvoj si vreme da prochitash neshto poveke na temava nekolku stranici nanazad i ke imash slika otprilika shto treba da se ispituva. I bez panika, dajboze da nema potreba od nikakvo ispituvanje

bebaa and stejsi2005 like this.
  2. vichy

vichy Истакнат член

Svadbite po nasata na koja bevme 80%veke bea trudni nevestite,ete se opustile i im fatilo po ''greska'' no veruvaj nite se zamaram za toa nit mi e gajle. Sekoj ima vo zivotot planina=iskusenie koja treba sam da ja iskaci. Ti samo sto si pocnala da se kacuvas se zadisa i zamori, a jas eve 4god.se kacuvam i gi ima tuka na forumov uste podolgo sto iscekuVaat. Taka da ne si sama i ne se zamaraj so drugite, sekoj ima svoj sopstven zivoten pat. I ti na tvojot pat kako is ite otuka ke naides na toa sto bi te usrekuvalo najmnogu.

Antebellum, bela.m, kateto123 and 3 others like this.
  3. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

Sisi i jas gi imav pred edno dve nedeli koa bev za proverka na mokraca,toa znaci deka imas nekoja bakterija ili i od prehlada...jas se izvadiv od pamet,pa posle 5 dena otidov na urinokultura i nemav nisto se bese cisto....A megju vreme u tie 5 dena piev brusnica..Taka da ako e malce od povisoko ne e strasno jas imav 8.

*sisi* likes this.
  4. letters

letters Истакнат член

Јас сум од струмичкиот регион па се мислам да одам кај д-р Органџиски Штип? Колку што ве читам тој е еден од најдобрите доктори во околинава. Ако има некој со подобро искуство кај некој друг доктор слободно нека ми пише.Кога веќе решив парите да си давам по приватни доктори сакам да го изберам вистинскиот. Се извинувам што ве бомбардирам со прашања. Од вас знам отприлика како одат работите ама кога почнуваш со испитувања едноставно се како да си заборавил. Огромно благодарам до сите вас и ви честитам на моќната борба која ја водите:inlove::inlove::inlove:

5. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Berbat ja napravivte devojkata,mislam za ova devojcevo sto ne znae mnogu za ispituvanjata. Vistina treba da se informira,megutoa staro a loso pravilo ako ti kaze eden doktor deka e vo red mu vrruvas,zatoa sto ne znaes i zatoa sto taka sakas da bide pa slepo veruvas
    .toa e slucajot i so nejze, sepak jas samo taka mislam. Sega ispituvanja na privatno e mnogu relativna stvar- pr. Pap,vaginalno eho i kompletna mikrobiologija vo remedika cini okolu 5000den, ne se sekavam tocno kolku bese no ne poveke od toa..mozam da proveram doma i da ti kazam ako te interesira..i mirno, 4 meseca ne se nisto i rano e da se zboruca za problemi so plodnost..gledaj da se poopustis malku i ako za nekoj mesec ne se sluci nisto- ne daj boze krevaj alarm..srekno!

VedaG10 and stejsi2005 like this.
  6. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

А мт нема ли осигурување?

7. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Sisi ako mozes nabavi si urifar mn se dobri pogotovi za urinarni infekcii koj sto pocesto se manifestiraat preku pokacenu leu. vo urina kako i pocesto uriniranje ili nagon za toa.. ne plasi se, ne e nesto strasno

*sisi* likes this.
  8. Annath

Annath Форумски идол

Ништо не се 3-4 месеци, многу краток период е тоа. За првото останав трудна после 6 месеци обидување, сега за второто после 4 месеци... немој да мислиш постојано на тоа дали ќе се фати или не, уживај во сексот, ќе си дојде кога треба. Ако и после година дена ништо не бидне, тогаш почнете со испитувања. Макар што мислам дека нема потреба. Психата кај голем дел од жените многу влијае врз зачнувањето.

9. letters

letters Истакнат член

Маж ми зема редовно плата ама не им ѓи плаќаат придонестите редовно. Полош период неможев да изберам за испитувања ама неможам да чекам да ми се наредат коцките за да почнам од некаде.Кога го кандисав него сега за да почнеме со испитувања, не мислам на ништо друго

Примерок од спермограм може од дома колку што знам ако се носи во рок од еден час . Дали знае некој приватна во Струмица за да го направиме спермограмот. Во Штип незнам дали ке стигнеме на време

10. stejsi2005

stejsi2005 Истакнат член

15-2o max.treba da se dade spermata...ne povekje...A ako idete u Stip,neka go napravi toa tamo na samo mesto ako moze....

11. monik55

monik55 Форумски идол

Неколку дена се мислам да пишам тука или не,ама морам бидејки ме јаде во себе.
    Колку храбри и силни жени има тука на кои им се дивам.Но вие на кои им се ругате на тие што останале без проблем трудни и кои ги нарекувате го.на а најлошо што едно невино бебе го нарекувате го.мно.Абе дал сте нормални?Наместо да ви биде мило што се родил нов живот што се родило здраво дете вие сте гневни сте размислиле ли дека може од глава да ви се удри тоа?
    Јас родив мртво бебе значи 7 месеци го носев во мене,сега треба на бебињата што живеат карши мене и се родија во деновите кога требаше да се роди и ќерками да ги гледам со омраза и да ги нарекувам го.мна?
    Што се они криви што се родиле прави и здрави а мојата ќерка кузнае каде е фрлена.
    Една жена која навистина сака да роди чедо не треба да биде полна со омраза.
    Јас сум во фаза на тешки испитувања не ни знам дали ќе можам да родам здраво и право дете,па сум полна со позитивна енергија и се радувам на секои бебе што ќе го видам а највеќе дека е здраво и право.
    Морав ова да го пишам и готово сега слободно напаѓајте.

podravka, caci002, Abeja and 21 others like this.
  12. letters

letters Истакнат член

13. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

@letters има многу пишувано на темава за мажите што не сакаат да одат да направат спермограм, прелисти ја темава и ќе видиш како многу феминки успеале во тоа. Едноставно објасни му дека тоа е само единствено нешто што треба да го направи за разлика од тебе. Мојот маж отиде и сам направи спермограм, ако навистина сака дете ќе оди,нема ништо страмно и страшно во сето тоа. Ах мажи, мажи ......

Momichka, stejsi2005 and VedaG10 like this.
  14. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Како тоа зема плата, а придонеси не се платени - тоа не оди едно со друго?! Пријави се преку него и покриена си здравствено.

VedaG10 and Bebulleee like this.
  15. letters

letters Истакнат член

Сум пробала мила верувај ми, последно кога бев на темава за истиот проблем, некои од феминкиве ме советуваа да му направам профил па да можат самите тие да го караат.Поради таа причина и си чекав една година со скрстени раце освен моите основни прегледи без спермограм ми се врзани рацете. Едвај го наговорив од дома да носиме примерок. Нема повеќе проблематичен од него, некогаш ми иде така да го теснам некоја по твроглавата глава за да сфати што му се случува наоколу:rofl::rofl::rofl:.Добро ќе му дојде. Знам дека се чудите сега кога го читате ова ама така е...си помина годината. А што се однесува до него не дека не сака дете ама неговото мото '' полека, има време се ќе си дојде".Е оди па разбери се
    Е така кукле во фирмите како неговата се е можно.Знам дека не ти јасно ова зошто колку што знам економист си, јас сум ти колешка, па и мене не ми беше сфатливо тоа но ете ЧУДА се случуваат во нашава општина. Бев низ институциите и сите си молчат , креват раменици. Придонесите едноставно каснат по 4-5 месеци а осигурувањето трае само 3 месеци па практично немам ништо. Поздраввввв

VedaG10 likes this.
  16. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Во план сум да купам Урифар, но незнам дали може да наштети бидејки знаете се обидуваме за бебуш?

17. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Женчиња јас само да ве поздравам .Ве читам но неможам многу да чатувам деновиве....:*

*Cloudy Girl* and gabimama2 like this.
  18. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Ti samo prakaj pozdravi od Franciha od vreme na vreme

VedaG10 likes this.
  19. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Mislam deka ne, naprotiv infekcijata e isto faktor sto loso bi ti vlijaelo pri eventualna bremenost, t.e noz so dve ostrila,ama ednoto po tapo. Srcka a zosto ne napravis urinokultura, pa moze e nesto momentalno i ne kora terapija..pij mnogu caj od brusnica, mehanickoto odmivanje e najvazno..

*sisi* likes this.
  20. perlaa

perlaa Популарен член

Во медика оди за спермограм околу 600-800ден е.