Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    Да @letters , како што кажа @perlaa , ~600-800 денари е. Не треба упот. Само земи си стерилен сан од аптека, 10-20 денари е, ако живеете блиску (за 10-15 мин да го однесете во медика примерокот), нека заврши работа и веднаш таму.

Пробај некако да си осигуриш или да се пријавиш невработена. Многу е разлика на приватно и без здравство.
    јас за ехо ако плакам 80 денара, плакам само 10% од вредност која ти ќе ја платиш приватно.
    Еден брис со картони на микробиологија е 100 денари, на приватно 1000 денари. Не ти се исплака ич.
    Само спермограмот е на приватно, мојот гениколог вели дека во држано или не правеле или имале се лоши резултати, не се секавам која беше причината.

Инаку и јас се мислам за Органџиски, ама нешто најскапо ми стое по цените и со систина и ремедика. Не прифака инсеминација, освен со резултати од кај него. Исто и хормони. хммм :)

2. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    Ima li nekoj mislenje da spodeli

3. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Abe zosto da ne moze da se prijavi kako nevrabotena..znaci si zemas od agencijata za vrabotuvanje potvrda deka ne si osigurana,a potoa so kopija od licna karta,zdravstvena legitimacija mislam deka trebase(pred dve godini bev kako tebe t.e. me imaa otpisano od evidencija deka ne odev redovno da se prijavuvam),se plakase i nekoi 200ddenari vo fondot za zdravstvo vo tvojata podracna edinica i si podnesuvas formular za osigiruvanje se vikase nekako kako sam se osiguras ili nesto sli..izvini ne se sekavam mn dobro, no postoi moznost! Pojdi vo fondot za zdravstvo i prasaj

4. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    По колку кломифен пиеше? Ако поминале 5 дена од терапија мислам мали се.

5. TrapQueen

TrapQueen Активен член

Се зачлени на:
    17 март 2016
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    12
    Девојки знам дека моево прашање не е за во оваа тема, но гледам дека тука сте повеќе активни и сакам да ве прашам после колку дена од односот можат да се појават првите симптоми?

6. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Epa srcka ovde retko nekoja da pocuvstvuvala takvi simptomi, malu sala na nasa smetka.minace teoretski 5-6dena po implantacijata na embrionot vo matkata moze da se pojavo implantacisko krvarenje a i ne mora...a za poinakvi simptomi ne znam-bi trebalo 15dena..ama neka se javat poiskusnite

На delvi, manako и TrapQueen им се допаѓа ова.
  7. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Ви благодарам на одговорите девојчиња но неможам никако да се осигурам зошто откако сум мажена автомацки ако не сум вработена осигурувањето ме префрлува на сопругот зошто тој е осигурен. Значи се зависи од неговите навремени платени придонеси. Постои опција да се осигураш како невработена но ако не си мажена и или ако и мажот ти не е вработен. Значи јас се водам како осигурена преку мажот ми.Турли тава ви направив сега знам ама верувајте ми иситани ми се тие опции секојдневно се среќавам со вакви случаеви. Ако некоја инспекторка меѓу вас го чита ова нека не се чуди се може да се случи по фирмиве ако ги распретеш малку

Инаку малку ме исплашивте со овие 15-20 минути до медика. Ако не можеме да стигнеме ќе треба нова борба со мажот ми да водам.

8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Devojki kolku vreme posle hsg krvarevte i po kolku vreme zapocnavte so odnosi?

9. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Јас крварев два дена,а од третиот веќе почнавме со односи ,пиев антибиотик за да не настане инфекција.

На BirMelek му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Daa,mozno e..jas ne bev mazena togas

На letters му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Dear_Thing

Dear_Thing Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2015
    Пораки:
    695
    Допаѓања:
    2.661
    Срамота е што очигледно не кажуваат сите доктори све што треба да кажуваат. Или ние некогаш не слушаме. Имав пишано и претходно мислам. После ХСГ не смее тој месец да се пробува затоа што јајце клетките се озрачени и може да дојде до голема белја ако не дај Боже баш тој месец фати. Мене докторката дури прекорно ми рече, Некои парови не слушаат, па после си ги трескаат главите. Овој месец НЕ.

На stejsi2005 и babyhope им се допаѓа ова.
  12. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Изгледа секој доктор различно си кажува нам ни рече пробајте овој месец ако не биде ништо од наредниот размислувајте за инсеминација,но беше убеден дека нема да се фати поради лошиот спермограм на мм и во право беше

13. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Odnosi stom ke ti prestane krvarenjetosamo so zastita, bidejki moze da se ozraci jajce kletkata.

14. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Mislam deka veke e napusteno stojalisteto za ozracena jajce kletka. naprotiv sansite se pogolemi posle hsg- to. A I na forumov ima slucai na zdravi zivi bebinja od bremenost istiot mesec so hsg- to ne mozam da oznacuvam od mobilen. No toa ne me zagrizuva bidejki i onaka nema da se fati :)

15. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    @BirMelek и јас крварев 2 дена. Првиот ден по интервенцијата, имаав тешки болки. Како менстуални(барем моите се тешки). Не примав ништо потоа, и никој не ми рече да не пробувам.
    Само по лапоскопијата ми рекоа да не пробувам, бидејки матката е осетлива. Тоа е единсвениот месец кога го поминав без пробување за овие скоро 3 години :)

16. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Девојки, јас се одјавувам со слаби болки во стомакот три дена пред терминот за добивање,дај боже да се имплантациски.Лека ноќ :*

На stejsi2005, Momichka и mihael4e<3 им се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    На мене веројатно мислеше, јас останав веднаш после хсг. И мене не ми се веруваше ама се фати, еве го 4 и пол месеци направи малиот. Имам пишано неколку пати, различно кажуваат сите доктори, јас се консултирав со Лазаревски и со уште неколку специјалисти гинеколози и ми кажаа дека е застарено мислењето за озрачена јајце клетка. Плус читав на странски форуми, огромен број на жени има што останале веднаш. На некои и стимулација истиот месец им даваат.

На meri24, Bebulleee и BirMelek им се допаѓа ова.
  18. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Ima i poloso od maz ti...Ke se namacis so vakov tip na covek,od iskustvo pisuvam. I pak ke si tera on po negovo.

19. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Luge koga ke mu bide denot za fakanje ke fati. Ozraceni jajce kletki,dali bila debela ili slaba majkata, dali jadela i piela vaka-onaka se samo muabeti da ima sto da se raskazuva.

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Nezna srnicka

Nezna srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2015
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    32
    Pa gi piev od 3 do 7 den na10 den 12 mm pa se nadevam deka ke porasnat do 14 den