Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Се надевам и јас! :) среќно!!

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740

Јас цела недела

3. caci002

caci002 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    123
    hahahah, znaes deka mnogu pati se prasuvam istoto. Nekoj so godini namerno nemoze da zabremeni, a nekoj na nesakanje op od prva :D :D :D

4. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356

Сестра ми со првото остана ''по грешка'' бремена на 18 год,го роди па се мачеа една година за второ не сакаше да бидне,се фати па во 9 недела имаше спонтан ја правеа киретажа,па после 1,5 година од спонтаниот остана бремена пак.
    Знам јас кога не можев да останам и викам ставам перници под газ,кревам нозе на ѕид....и што уште не.Вика мене сестро првото ми се фати од еднаш од секс од на нога и кога свршуваше се тргна ама ете се фатило,за другите две бремености се помачив.Така да како господ никој не е.И јас скоро 1 година се помачив додека останав бремена.Така да верувам дека сите ќе бидеме мајки само некој полесно а некој потешко.

На stejsi2005, bebaa и monik55 им се допаѓа ова.
  5. BalerinNa

BalerinNa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    108
    Здрaвo нa сите.
    Темaвa јa следaм пoдoлг периoд, нo еве сегa решив дa пишaм. Се oбидувaме дa имaме бебе веќе 2,5 гoдини. Вo меѓувреме ги имaме нaпрaвенo сите aнaлизи, јaс брисеви, пaп, хoрмoни, HSG, сoпругoт спермoгрaм. Кaј двaјцaтa имa пo нештo штo прaви прoблем. Кaј мене е oтстрaнет еден јaјник пoрaди ендoметриoзa пред 4 гoдини, кaј сoпругoт нaмaлен брoј нa спермaтoзoиди. Нa HSG се пoтврди прooден кaнaл, пoсле витaмини и кaј сoпругoт се згoлеми брoјoт нa спермaрoзoиди, пa нaпрaвивме две инсеминaции, втoрaтa минaтиoт месец, нo неуспешни.
    Нo силни сме сите ние, ќе успееме и пoкрaј се дo нaшaтa цел. Вo себе плaчеме, пред другите се смееме, нo никoгaш немa дa се oткaжеме.
    Нa сите пoсaкувaм дa ни се испoлни нaјгoлемaтa желбa. :)

На caci002, kjukli, BirMelek и 9 други им се допаѓа ова.
  6. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    Ај јас да се прашам нешто, имам неподносливи болки како да за време за оволуција и привремени бодежи на десниот јајник. Треба да ми дојде за два дена, некако ми е чудно ова не ми се десило :wasntme:

На babyhope му/ѝ се допаѓа ова.
  7. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    da ne se implanitra nekoe malecko :) :) mislam deka ne e strasno moze samo na dobro da izleze...cekaj dva - tri dena i pravi test ako ne dojde...

8. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
    уф дај боже :*

9. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    (fingers):f::f:

На Zaljubena111 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Жени како сте ?Јас ве читам ама нешто слабо убави новости .. ајде да ја раздрмаме малку темава не иде вака ! Кога ке почнеме да се ретчиме ...? :inlove:
    Кај мене уште нема ништо ,сеуште немам добиено 15 дена ми касни. И покрај негативните тестови јас имам мнг пецкања во градите и лицето ми е нафрлено многу,му се јавив на гинекологот ми рече штом се вратам од пат право кај него ... И така :) Држам срека за сите (fingers)(fingers)

На gabimama2, Momichka, Pcelka94 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Eee daj bozhe ko ke se vratish da te iznenadi doktorot....:party:
    Inache niee arni, dobri.. :*

12. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    :l::l::l:

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Девојки и јас со својата мака, веќе 7 месеци се обидуваме да имаме бебе, сопругот реши да прави спермограм и однесовме од дома материјал, и ни рекоа дека не бил доволно количината за испитување, па ако има некој совет како да се зголеми кличеството на сперма

14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    По колку време апстинирање дадовте сперма??
    Совет: кај нас успеа по 1 живо јајце на ден. Ако можеш домашно. (на сите му го кажувам ова хихи)
    Среќно

На bella.gk му/ѝ се допаѓа ова.
  15. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Благодарам многу ај ке пробаме, само јајце или може во комбинација со млеко, а инаку по 4 дена апстинирање, незнам дали да се обратиме кај уролог и дали малата количина сперма влијае врз зачнувањето.

16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    И ние го имавме истиот проблем, со 4 дена апстинирање имаше мн мала количина.. И еден пријател доктор ни кажа, си пиеше јајце плус витамините што му ги дадоа, се беше во ред.
    Да напоменам јајцето само ќе го скрши и ќе го испија, ќе му биде грозно ама мора хаха :)

17. mihael4e<3

mihael4e<3 Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2016
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    196
    Девојки кај мене циклус,ништо овој месец.. а и порано пет дена,па и не е точно како циклус-некакво розеникаво крварење-а симптоми никакви ни за менструација ни за бременост. Ќе откачам!

18. bella.gk

bella.gk Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    685
    Bebulleee те молам ако сакаш да ми пишеш кои витамини ги пиеше мажот ти.поздрав и благодарам на подршката

19. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Одамна не сум пишала на темава али ве читам редовно.

Ништо ново кај мене, си добив овој месец како што и очекував, дури и ми подрани некој ден во однос на претходните месеци, па го немаше оној за мене стандарден ПМС со нервоза, преголема потреба за благо, мозолки на лицето итн. Не ни бевме активни, па да очекувам нешто више, малце ме дрмна еден сон, се подзапрашав дали да верувам во невозможното ама се уверив дека не треба.

Инаку за она правење дете ,,по грешка,,. Од она што сум го видела во моето опкружување мислам дека најлесно е да се направи така. Потешко оди ако е намерно. Ма да има случаеви кај што намерно се фатило од прва али кај поголемиот дел или било по грешка или долго време требало.

20. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    Јас си најдов нова занимација. Земавме куче <3 сега имам конечно причина да собирам албум со битолското чупе <3

На vichy, QueenP, mihael4e<3 и 3 други им се допаѓа ова.