Фала ти, најмногу фала... побрзо и кај тебе и кај сите парови кои чекаат две црти.... Нема некој рецепт, јас бев убедена дека нема така лесно да се фати и дека ќе поработиме на случајот.. Може дека не се замарав со тоа, зашо си реков ако не ја бидне работата за 6 месеци идам со стимулации, а така ми кажа и гинекологот..
Mene doktorot mi rece nieden antibiotic ne e opasen do momentot koga veke docni menzisot, a ti primase prethodno taka da uzivaj si...
Лелее фала ти многу, ми оледна малку, само што пишав на труднички муабети, триста чуда се изначитав, дека бил многу штетен, нема спиење ноќеска...
Utre idam 14 den ke mi bide pa ke pisam dali porasnal ma da ne se nadevam mn zasto imav na 10 den samo eden 12mm
Девојки/Мајки опседната сум со тоа дали сум бремена или не веќе некое време пробуваме но ништо,па дали може петокот сега шо иди 25ти март да направам тест за бременост преку крв а треба да ми дојди на 5-6 ти април
Najprvo cestitki, inaku te procitav i vo trudnicki muabeti kade sto mn mi e milo sto ni se pridruzi. Za terapijata ne beri gajle. Ako dobro go razgledas procesot na zakacuvanje na spermatozoidot so j. kletkata ke uvidis deka koga si primala terapija (pred 10tina dena) toj seuste kruzel okolu nea taka da nemaj voopsto nikakov strav. Uste ednas cestitki.
@Hanim, уште 15 дена имаш до добивање.....ти си сеуште у овулациски денови..... Работи уште месецов. За тест е пре рано.
Без гајле за тоа, и моите се килавеа па со стимулации ја достигнаа потребната големина во 23-ти ден од менструација и тогаш направив инсеминација прва и успешна.
Vaka posabajlecki mi tekna prvo vo ovaa tema da pisam okolu site stravovi sto na covek moze da mu se svrtat vo glava na temava. Eden mn poznat ginekolog vo Mk vaka vikase-Deca se pravat. Kad tad ke imas deca. ovoj sovet ne bese namenet za mene ama znam kolku i pomognaa tie zborovi na moja prijatelka. Taka da dryshki, ke bide sigurno
Cestitki na novite mamicki se sekjavam jas koga go vidov mojot test ke se onesvestev I samo placev eve sega rastime uste malce vo 17 nedela pa ba site vi posakuvam vakva radost sto pobrzo
Denes bev na merenje folikulot porasnal 20 mm endometrium trosloen utre sabajle inekcija pregnil pa ke vidime dali ke uspeeme
@Bebulleee инекцијата е за да биде сигурен датумот на оваулација. Најчесто прегнил дават, и од моментот кога ќе ти ја стават во наредните 32 до 36 часа, ќе имаш оваулација.