Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Моја братучетка 2 пати абортираше а сега има 2 деца :) нема врска тоа ....

На vichy, Bebulleee и *sisi* им се допаѓа ова.
  2. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    @*sisi* веке не оди кај тие роднини. Лошо ти влијаат мила. Зошто да се мачиш со психа. И јас знам многу примери што абортирале прво дете, и сите потоа остануваат трудни. Сепак кај дел од нив како тебе, не веднаш беше биднало брзо да останат трудни. Сепак тоа покажува дека хормоните ти се во ред, матката е ок, единствено каналите да ги провериш.

На vichy, *sisi* и QueenP им се допаѓа ова.
  3. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Сиси немoј да се нервираш пoвеќе си наштетуваш се е дo психата , јас пoзнавам 2 девoјки штo имаат абoртиранo и сега имаат деца се ќе си дoјди на свoе местo, ќе дoјди и тoј ден кoга сите ќе си имаме бебе :*

На vichy и *sisi* им се допаѓа ова.
  4. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Vi blagodaram za poddrskata i za ubavite zborovi. Prekrasni ste site do edna <3 ve guskam

На podravka, Bebulleee и Mariangel им се допаѓа ова.
  5. Libra88

Libra88 Популарен член

Се зачлени на:
    7 септември 2012
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    2.993
    Bas toa sakav i jas da go kazam.. nie so spontan sto treba da pravime... ne gi slusajte drugite, samo se opteretuvate, si stavat teret plus vo psihata. Poprvo bi pomislila deka nesto drugo ne e vo red ako nema bremenost dolgo vreme odkolku da povrzuvam so abortusot.

На vichy, *sisi* и DigY им се допаѓа ова.
  6. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    veke mislan go imam ova spomnato ama aj pak :D koga pocnavme da ne se cuvame so mm posle spontaniot mene psihata me ubivase i normalno ne fati. potoa si napraviv sama na sebe eden "psihicki tretman" i se opustiv. op drugiot mesec 2 crtki :D
    ostajte rodnini svekrvi rabota problemi...dete taka ne se praj. uzivajte dur go pravite. :*

На vichy, babyhope и *sisi* им се допаѓа ова.
  7. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Жената нешто ми мати (виц)
    Пријатели разговараат на телефон. При крај на разговорот едниот прашува:
    – Како сте по дома? Се ли е во ред?
    – Абе, ми се чини дека жена ми нешто ми мати…
    – Од каде ти дојде таква идеја?
    – Се преселивме да живееме од Битола во Охрид, а водоводџијата пак е истиот…
    Малку оф топик ама да се насмееме малку, нема фајде од нервози :D Ако не е ок, нека го тргнат постот адм.

На VedaG10, *Cloudy Girl*, kukla21 и 6 други им се допаѓа ова.
  8. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @DigY ај сподели го рецептот за психичкиот третман? :mm:

На pandelka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. crazygirlfromfrance

crazygirlfromfrance Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    100
    Шест дена пред доаѓање, два дена претходно во 22 часот в кревет, мртва уморна, со температура 37, без никакви симптоми за настинка, а денес болки во долниот дел од стомакот, како денес да треба да добијам... А никогаш претходно не ми подранила повеќе од два дена...
    А мм, златен тој иди и без никаква најава, без воопшто да има поим што ми е и како се чувствувам, ај се кладиме дека си бремена

На NikiBastore, babyhope, newring86 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. МилаФеминка

МилаФеминка Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    110
    Феминки ми треба совет,подршка ,мислење...
    Во друга тема имам пишано дека имав спонтан со киретажа.Од тогаш се поминати две години и никако повторно да останам бремена.Пред 1 недела се фатив во кичмата и сеа мака мачам со тоа страшни болки имам.Меѓутоа еве ми касни 10 дена инаку ми е редовна 28-29 ден секогаш.немам дури никакви симптоми за добивање ни гради ме болат ни ми се отечени ,доле сум чиста без никаков изцедок,а сабајле правев тест и испадна негативен.Несакам да си правам филмови и се си мислам да не ми е од болките во кичмата па да ми касни ,незнам дали има некаква поврзаност.Ако може некој да ми укаже некои работи баш би ценела несакам и главата да си ја оптеретувам со секакви мисли.Иначе утре ќе идам на док ама до утре мисливе ме излудуваат.

11. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    здраво женички денес ја направив 2 инсеминација имав фокули четири со големина од 21 20 22 17 претходно бев со кломуфен вчера примнив инексија спрматозоидите беја 90%

На Zaljubena111, irenna, VedaG10 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Како оди постапката,колку чини..како што тргнала работата изгледа дека и јас одам натаму :(

13. kateto123

kateto123 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    569
    9000 чини инсеминацијата

14. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    6.587
    @kateto123 ова се прекрасни бројки. И 90% што? Колку посто подвижни?

15. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Дистанцирај се од луѓе со кои споделуваш интимни информации.Размисли си убаво настрана и расчисти со себе си. Кога читам колку си опседната со абортусот како да се читам себе си и мојата опседнатост со една личност за која и врапчињата на гранки знаат која е. Доста ко мене таа што ми наштетила за забременување ти самата и твојата психа си штетиш.Доста.Се е во ред со тебе.Че те читаме во труднички кога ќе ти дојде редот.

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  16. caci002

caci002 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    123
    @*sisi* ne gi slusaj negativcite, nekoj kako da se hranat so tugata maka i namesto da te ohrabrat tioe uste tolku ubivaat. Duso jas na 25 juli imav abortus (plod so anomalii sto morase da se prekine vo 13 nedela) soBozja pomos sega sum bremena. Bas sega se vrakam od ginekolog konecno se vide plodceto na eho. Samo hrabro i pozitivno devojko Gospod e golem za site. Ti posakuvam sto poskoro da se raduvas i nas da ne izraduvas.

На Libra88, Mariangel, vichy и 5 други им се допаѓа ова.
  17. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    od edna strana e mnogu ednostavno ama od druga ne moze sekoj. mora sama da si gi odredis prioritetite vo zivotot no ako legnes vo krevet ti e prioritet dete da pravis onda ode voz u kukuruz.
    mene problem mi bese pak da ne go izgubam bebeto ako zatrudnam. togas posle ciklus si ja srediv ishranata se zamarav so tie nekolku kg sto mi bea vishok i si go posvetiv vremeto na sebe. vo krevet so mm legnuvav kako koga pocnavme da imame odnosi. i skroz ja iskluciv idejata bebe. duri na momenti se ubeduvav deka nema da fati ama ne ko da se razocaruvam. tuku ko da treba da ne fati. moze ke zvuci ova cudno ama jas sledniot mesec ne dobiv. najveke mi pomogna toa sto se osekjav slobodna seksi i posakuvana. a problemite si gi ostavav nadvor i od doma i od krevet.
    P.S. ova ne go zboram u princip poso nekoj ednas ke proba i ke rece-e ne e taka. a ustvari ne ja naprail promenata vo umot

На bebaa, newring86, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    И јас исто постапив ко останав бремена првиот пат..
    Ама овој пат нешто потешко ми оди, не правам бебе, водам љууууубов. Ама па неможам да не мислам, само гледам некои клипчина со бебина, читам, гледам пораѓај итн... Ако почнам да си зборувам 3 страни има да фатам. Многу ми е тешко и многу си се надевам на 28ми, ќе одам на фоликули имам мн надеж. Господ да ми помогни и мене и на сите!

На Pcelka94, vichy, bela.m и 3 други им се допаѓа ова.
  19. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Da ve prasam okolu simptomite na bremenost dali zapocnuvaat pred da vi docni ili otkako ke docni.Pituvam za snajkata...☺

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Јас знам откако ќе доцни.