Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Monella

Monella Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2013
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    31.967
    :clap::clap::clap::clap::clap: Cestitki so lesno neka e. Sega zavleci noga za drugite da se izraduvat vo najskoro vreme. Ve citam redovno zenski i so vas sum, ve poddrzuvam sto poskoro da se preselite vo trudnicki:*:*

На anastasija mitic му/ѝ се допаѓа ова.
  2. crazygirlfromfrance

crazygirlfromfrance Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    100
    Уште два дена, никакви симптоми за добивање или за недобивање, а секогаш досега на 3-4 дена ми се појавувал кремав или кафен исцедок. Ме убива чекањево.

3. crazygirlfromfrance

crazygirlfromfrance Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    100
    Честитки, ќе бидеш прекрасна мајка!

4. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Честиткиииии :)

5. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.648
  6. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Можеби сум офф, ама ме интересира дали разговарате со важите сопрузи на тема: бебе?

8. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    Честитки @anastasija mitic :l: со лесно :l:

Јас трета инсеминација неуспешна. Утре ќе ми дадат инстукции кога да биде следна инсеминација или малку да паузираме.
    Нешто не ми се чека септември за инвитро :wasntme:
    По сите овие инсеминациите, кломифенот, лошо ми изделуваа. Веке пред да ми дојде не се поддујувам, бидејќи цело време сум си поддуена.
    А менструацијата со кломифен ми е помалку болна од порано. :|

На kateto123 и anastasija mitic им се допаѓа ова.
  9. HEV

HEV Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    636
    Епа девојки со оглед на тоа дека ова го имам искусено ама за првото не се ни надевав дека ке останам бремена.А сега раб на случајот мн ми се гади насабајле и после јадење имам болки долу во стомакот рано ми е за месеќниот циклус за да земам тест.Со првото немав никакви симптоми само сто ми доцнеше и од првиот ден ми покажа.Има ли шанси да сум бремена или може да е и лажна бременост од потсвеста дека си очекувам.И да земам тест сеа ке ми покаже или да си почекам до месечното.Инаку овој месец ми траше 3 дена што до сеа ама баш никогас ми нема толку малку траено постојано 7 дена.позз Уттре идам на гинк инаку сакам и ваши искуства.Со оглед на тоа што секоја бременост и сигн али не се исти.А и имам отеченост на фжградите.Поззче

10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ние цело време. Мислам дека главна тема ни е. Мм помалку ги разбира работите и сега ми е жал што е убеден дека ќе успееме со инсеминација нареден месец. Тој си мисли дека едноставно е - одиш ти прават инсеминација и бремена си. Сега брои месеци од инсеминација во април кога ќе се родело.Жал ми е....:(

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    @HEV ти држам среќа да е позитивно.
    повеќето од членките ги имаме доживеано сите симптоми, и потоа имаме негативни резултати.
    Кога веке еднаш си била бремена, ти најубаво знаеш кои ти се биле симптомите тогаш.

Сепак почекај да ти касни 2-3 дена и направи тест, само тоа е најсигурно дали се фатило. :f:

На HEV му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Јас сум многу изнервирана...
    - Цело време отварам тема за дете, секогаш ми вели не зборувај тешко ми е. И толку крај на разговорот.
    И сега отворив тема и на крај се скаравме :(
    Знам дека несака да го притискам ама ми е тешко се остава на мене 3,5години, веќе преку глава ми е сама да одлучувам за се.
    Барем да ме прашаше кој е следниот чекот. Да одиме негде да го бараме чарето на др место... Да ме праша до кај сум со инфекциите, да речи чекај бее да не е до мене, ако не го влечкам за нос не му текнува ќе си пукнам од нерви

13. caci002

caci002 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    123
    @anastasija mitik rano e mnogu za na eho barem kaj mene ne pokazuvase, pa od pamet meizvadi maticnata deka nisto ne gleda i deka moze da e von matericno. Opusti se i uzivaj vo ubavite momenti sto ti doagaat. Cestitki i so lesno :* :* :*

Последна измена: 27 март 2016
  14. coco mademoisele

coco mademoisele Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2015
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    900
    девојки од Битола сакам да прашам за мислење за д-та Елизабета Чипуровска во болница што работи???искуства....ми тврди како 2ро мислење дека немам полип....збунета сум

15. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @Bebulleee без нервози жено. Жените и мажите се од две различни планети!

Јас да ти кажам, на почетокот ( т.е првите 9-10 месеци), се ја почнував прва. Он само ми викаше, ај ма не се замарај, ке биде. Нормално ја тоа го доживував како да не се потресува многу. Е после тоа, кога ја малку ја спуштив топката и '' подзаладив '' малку, се смени се. Па кога ке ми рече сега - зашто бе не се фака; што да правиме; и сл....... па срце ми се кине на 1000 делчиња. Е добро, он самоиницијативно отиде да направи спермограм....

Незнам што да ти кажам. Ние жените сме Мноооогу многу појаки. Најди си начин на кој ке допреш до него. Еве на пример- биди ладна некое време, делувај незаинтересирано за дете....може ке се освести малку. Па ти најдобро го познаваш.....

Само чувај живци....

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Лично искуство немам за неа, ама од други шо ми имат кажувано, мн пијала катасрофа била во работата само за пари земање

17. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.957
    Како мислиш да не е до него, спермограм не сте направиле? Мислам рече дека сте правеле. Чим не се буни да прави испитувања што се сеќираш. Такви се мажите, кријат во себе. Мм откако останав бремена ми рече дека почнало паника даго фаќа, а јас мислев мува не го лази.

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Имаме спермограм напраено, за спермокултура или како се вика да не има некоја бактерија во спермата па да ми ја пренесува, од киретажата немам глава кренато од бактерии и инфекции 9 месеци :(

19. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.855
    Допаѓања:
    109.957
    А он има некакви симптоми? Чешање, црвенила и слично? Ако има ќе треба и брисеви иуринокултура, се да направи. Не е само до спермокултурата.

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Нема ништо, јас си правам филмови во главата, а уринокултура сега брзо праевме, чиста беше