Cestitki so lesno neka e. Sega zavleci noga za drugite da se izraduvat vo najskoro vreme. Ve citam redovno zenski i so vas sum, ve poddrzuvam sto poskoro da se preselite vo trudnicki*
Уште два дена, никакви симптоми за добивање или за недобивање, а секогаш досега на 3-4 дена ми се појавувал кремав или кафен исцедок. Ме убива чекањево.
http://mkd-news.com/tsrn-kamen-vo-veles-nadezh-za-porod-zdravje-krenal-na-noze-mnogu-detsa-video/ има некој слушнато за овој камен?
Честитки @anastasija mitic со лесно Јас трета инсеминација неуспешна. Утре ќе ми дадат инстукции кога да биде следна инсеминација или малку да паузираме. Нешто не ми се чека септември за инвитро По сите овие инсеминациите, кломифенот, лошо ми изделуваа. Веке пред да ми дојде не се поддујувам, бидејќи цело време сум си поддуена. А менструацијата со кломифен ми е помалку болна од порано.
Епа девојки со оглед на тоа дека ова го имам искусено ама за првото не се ни надевав дека ке останам бремена.А сега раб на случајот мн ми се гади насабајле и после јадење имам болки долу во стомакот рано ми е за месеќниот циклус за да земам тест.Со првото немав никакви симптоми само сто ми доцнеше и од првиот ден ми покажа.Има ли шанси да сум бремена или може да е и лажна бременост од потсвеста дека си очекувам.И да земам тест сеа ке ми покаже или да си почекам до месечното.Инаку овој месец ми траше 3 дена што до сеа ама баш никогас ми нема толку малку траено постојано 7 дена.позз Уттре идам на гинк инаку сакам и ваши искуства.Со оглед на тоа што секоја бременост и сигн али не се исти.А и имам отеченост на фжградите.Поззче
Ние цело време. Мислам дека главна тема ни е. Мм помалку ги разбира работите и сега ми е жал што е убеден дека ќе успееме со инсеминација нареден месец. Тој си мисли дека едноставно е - одиш ти прават инсеминација и бремена си. Сега брои месеци од инсеминација во април кога ќе се родело.Жал ми е....
@HEV ти држам среќа да е позитивно. повеќето од членките ги имаме доживеано сите симптоми, и потоа имаме негативни резултати. Кога веке еднаш си била бремена, ти најубаво знаеш кои ти се биле симптомите тогаш. Сепак почекај да ти касни 2-3 дена и направи тест, само тоа е најсигурно дали се фатило.
Јас сум многу изнервирана... - Цело време отварам тема за дете, секогаш ми вели не зборувај тешко ми е. И толку крај на разговорот. И сега отворив тема и на крај се скаравме Знам дека несака да го притискам ама ми е тешко се остава на мене 3,5години, веќе преку глава ми е сама да одлучувам за се. Барем да ме прашаше кој е следниот чекот. Да одиме негде да го бараме чарето на др место... Да ме праша до кај сум со инфекциите, да речи чекај бее да не е до мене, ако не го влечкам за нос не му текнува ќе си пукнам од нерви
@anastasija mitik rano e mnogu za na eho barem kaj mene ne pokazuvase, pa od pamet meizvadi maticnata deka nisto ne gleda i deka moze da e von matericno. Opusti se i uzivaj vo ubavite momenti sto ti doagaat. Cestitki i so lesno
девојки од Битола сакам да прашам за мислење за д-та Елизабета Чипуровска во болница што работи???искуства....ми тврди како 2ро мислење дека немам полип....збунета сум
@Bebulleee без нервози жено. Жените и мажите се од две различни планети! Јас да ти кажам, на почетокот ( т.е првите 9-10 месеци), се ја почнував прва. Он само ми викаше, ај ма не се замарај, ке биде. Нормално ја тоа го доживував како да не се потресува многу. Е после тоа, кога ја малку ја спуштив топката и '' подзаладив '' малку, се смени се. Па кога ке ми рече сега - зашто бе не се фака; што да правиме; и сл....... па срце ми се кине на 1000 делчиња. Е добро, он самоиницијативно отиде да направи спермограм.... Незнам што да ти кажам. Ние жените сме Мноооогу многу појаки. Најди си начин на кој ке допреш до него. Еве на пример- биди ладна некое време, делувај незаинтересирано за дете....може ке се освести малку. Па ти најдобро го познаваш..... Само чувај живци....
Лично искуство немам за неа, ама од други шо ми имат кажувано, мн пијала катасрофа била во работата само за пари земање
Како мислиш да не е до него, спермограм не сте направиле? Мислам рече дека сте правеле. Чим не се буни да прави испитувања што се сеќираш. Такви се мажите, кријат во себе. Мм откако останав бремена ми рече дека почнало паника даго фаќа, а јас мислев мува не го лази.
Имаме спермограм напраено, за спермокултура или како се вика да не има некоја бактерија во спермата па да ми ја пренесува, од киретажата немам глава кренато од бактерии и инфекции 9 месеци
А он има некакви симптоми? Чешање, црвенила и слично? Ако има ќе треба и брисеви иуринокултура, се да направи. Не е само до спермокултурата.