Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Бебуле јас мислам сега изнервирана си и него му го фрли пикот :D Укажи му сега кои испитувања треба да ги направите и трк по болници, судбина ни било ете....И затоа што знам дека си од близина на БТ сакам добронамерно сакам да ти кажам дека ситуацијата не ти е повеќе за кај обичен матичен и фоликулометрии на празно. туку да си одите рака под рака во Плодност да си направите нов спермограм, спермокултура, ХСГ....Јас така направив. Да видиш после како ќе се освести:!:

На kukla21 и Bebulleee им се допаѓа ова.
  2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А ако излезе дека е во право? Не влегувај без надеж во постапката. Некогаш сами си ги предизвикуваме работите. Те гушкам!

На BirMelek, monik55, afrodita26 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356
    Ајде овде ќе прашам,треба да одам утре да испитам хормони,кажете ми има врска гладна,јадена или не??

4. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Jas koga ispituvav bev gladna.

5. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    нема, за хормони нема врска, бар мене така ми кажаа, а се има случувано и покасно да ми земат крв така да сигурно нема до 1-2 саат ништо да не јадам
    да, речиси секојден, некогаш он почнува прв, некогаш јас, се замара некогаш дури и повеке од мене, ме нервира само у моменти коа е ептен down па ми ствара и мене некоа негативна енергија

На tincemajmunce и Bebulleee им се допаѓа ова.
  6. manako

manako Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    372
    Cestito imaj ubava i lesna bremenost:hug:

На Izicka, delvi и anastasija mitic им се допаѓа ова.
  7. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Mene mi kazaa da bidam gladna, taka i napraviv :)

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  8. babyhope

babyhope Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2015
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    986
    Честитки и од мене :)

9. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    За хормони гладна, жедна до 9 боцкана.

На tincemajmunce, Momichka и delvi им се допаѓа ова.
  10. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356

Бев гладна,жедна ама повеке беше од 9 саат,додека зтана малиот го наранив спремив па гужва имаше мн.Ке им некоја врска дека беше покасно?

11. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Jas ispituvav pred nekoe vreme, gladna treba da si, kaj kje ispituvas? Ako e na Gak brzo se zavrsuva, 250den za 5 hormoni plativ :) i nekade 9 i nesto bese, ne bev i ja pred 9 :D

12. tincemajmunce

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356

Ќе испитувам т.е. испитав во Гв:D:D
    Мораше да испитаб бидејќи откако се породив циклусот ми се поремети де недобивам де ќе добијам ми трае по месец дена па мора со хормонски апчиња,да регулирам,де циста ми најдоа.Не можев до сега,да ииспитам дека не можам да пресметам кога ми е 3 ден од добиено ќе имам кафеаво па 2-3 дена ништо па пак кафеаво па месец ипил нема па ќе дојде пак 2-3 дена ништо,па2-3 дена пак и се така во круг.Сега имав пред две недели 2 дена како крв реков ќе испитам оп утредента ништо ја снема и петокот вечерта крај 11 ми дојде и тоа квалитетно еве уште крварам и испитав во 1:30 резултати па ќе видиме.А пред бременоста имав најредовен циклус без никакви цисти.

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Ista sum kako tebe :D ic ne dobivam so apcinja nekolku pati... A cisti imam i jas, pukaat i kaj mene taka tece eden den kafeno, se raduvam mislam sum dobila i nisto posle drugiot den :D hormonite site drugi bea super, TSH 0-4 mi e 8, pa najverojatno od tiroidnata ne dobivam...

14. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    До 9 зарадо пролактин.

@mariz одма да се јавиш на нуклеарна. Да испиташ антитела и терапија. Не е зезај.

15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Ispitav vo Mlin Balkan vo petokot, pa nemale reagensi pa gi pratile vo Bukurest i mi ostavi doktorkata brojce, a sega bas i se javiv uste ne se stignati, mi pobara ime prezime pa do posle kje mi se javi... Inaku i toa sto sum anemicna mi e izgleda od tiroidnata, vrska da si neam, se da ti bilo od edna tiroidna :/

16. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    А да си земеш упат за 8ми септември и да се боцкаш од ново?

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.726
    Допаѓања:
    77.009
    Da ti kazam me utepaa od setanje, prvo na Bitpazar me pratija, tamu ne ispituvale voopsto dzabe cekav vo guzvata saat ipol, pa posle vo Mlin Balkan, tamu nemaa i baska reagensi za T4... Neznaev deka moze i vo 8mi Sept, sea mora upat za kaj internistot, pa on od novo da mi dade za tamu upat, taka?

18. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Јас одам со упат од гинеколог. Секогаш има реагенси. Се боцкаш сабајле, резултати вечер до 8 одиш да земаш.

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. BalerinNa

BalerinNa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    108
    Здраво на сите :)
    Редовно ја следам темава, но не сум многу активна.
    Овој месец правиме пауза, а следниот одиме пак на инсеминација, во меѓувреме сакав да испитам витамин Д, па матичната докторка ми даде упат за на имунологија. Таму докторот ми посочи дека овој витамин заедно со хомоцистеин се испитуваат на биохемија и дека е пожелно да се испита бидејќи е од огромно значење, но дека кај нив се прават други испитувања, кои можеби би биле пречка во остварување на бременост. Така докторот се убаво ми објасни, дека се прават анализи кај двајцата партнери, едните се генетски,а другите нешто со создавање на антитела (многу стручни термини беа, па не успеав сите да ги запомнам).. па следен чекор планираме да ги направиме испитувањата.
    Дали некоја од вас ги има правено овие анализи, колку чинат, колку време траат..???
    Поздрав до сите, имајте убав ден :)

20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    Витaмин д 80, хoмoцистеин oкoлу 100, oстaнaтите нa имунoлoгијa зaвиси дaли се ќе ви испитувaaт oкoлу 7000 зa двaјцaтa, плус имaш некoи испитувaњa зa тебе сaмo нa трaнсфузиoлoгијa oкoлу 2000.
    Резултaти нa имунoлoгијa се чекaaт дo двa месецa,oстaнaтите брзo зa некoј ден.

На vichy му/ѝ се допаѓа ова.