Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.345
    Допаѓања:
    28.356

Па незз само тие што ги имам постирано на сликата се испитани а на упутот пишуваше мислам 7 хормони.Незз најсериозно.
    Сега го видов резултатот тсх не ми е испитано.

2. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Обавезно и тсх да провериш. Не мора на 3 ден.

На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Кукле :hug::hug::hug::hug::hug::hug::hug: Иначе не е дека влегувам без надеж, ама мм мисли дека нема шанси да е неуспешно, па не сакам и тој да се разочара.
    П.С Да знаеш те „манијачам“ во секој пост се обидувам да откријам нешто ново убаво за тебе(fingers)

На kukla21 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Сабајлево бев на мерење фоликули, и фала богу сега има повеке и се пораснати :) не прашав колку мм заборавив од возбуда :) .11 ден од менструација ми е денес и во петок треба пак да одам :)
    @Bebulleee ние разговаравме порано повеке за тема бебе , но сега поретко .Некако имене ми е мака а и на мм . ОД време на време знаеме да почнеме муабет ама кратко трае...

На BalerinNa, babyhope и Bebulleee им се допаѓа ова.
  5. BalerinNa

BalerinNa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 мај 2014
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    108
    Ти блaгoдaрaм мнoгу зa инфoрмaциите :)

6. crazygirlfromfrance

crazygirlfromfrance Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2012
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    100
    29-ти ден, никаков исцедок, за тест си велам рано е, ме убива чекањево.

7. delvi

delvi Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    1.354
    feminki jas nekako ne mozam da si prepoznaam ovulacija koga imam i dali imam...samo sum primetila nekogas imam zasilena zelba za odnosi i sum kako vlazno i mrsno ..da se imam mackano...ne ekao sto viakt koga si vo ovulacija kako belka od jajce da ti bide gusto i leplivo...maz mi znae da kaze ama si mrsna dole ...kako zejtin :$ dali moze togas da imam ovulacija...

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Хахаааха и јас сум таква, порано препознавав ко ќе сум во овулација, а сега не. А јас си мислам дека од шо ми свршува внатре затоа е тоа така и неможам да препознаам, наместо белка од јајце кај мене сперма течи хаХах

На delvi, kateto123 и stejsi2005 им се допаѓа ова.
  9. Ana196

Ana196 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    220
    На tincemajmunce му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Знам дека тука побрзо ќе добијам одговор затоа и ќе пишам тука.
    Поминува петиот ден од операција, а јас уште не можам да се соземам.
    Имам болки во матката, главоболки и од канилата што ми беше во раката ми е отечена и болна.
    Со првата хистероскопија не ми беше вака, немав некоја мака освен што крварев или пак не се секавам точно.
    Совет или некоја со слично искуство м? :*

11. tedi25

tedi25 Активен член

Се зачлени на:
    15 март 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    здрaвo феминки дa ве прaшaм нештo вo систинa сaкaм дa зaкaжaм зa мм дa нaпрaви спермoгрaм и дa испитa дaли е се вo ред сo негo бидејќи се oбидувaме зa бебе мoже ли некoјa препoрaкa зa дoктoр :)

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.
  12. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Jas skoro pravev hsg I dobri 4 dena imav bolki I slabo krvarenje. So ogled na toa sto histeroskopijata e poslozen zafat od hsg mislam deka e rano da se grizis. A za otokot na raka masiraj se so alkohol...

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    Ти благодарам, разговарав со сестра што работи на трети спрат во ГАК, болките се јаки затоа што преградата била голема и дебела, а крварењето се засилува затоа што преминав од микрогинон на циклопрогинова па знаело да направи таква реакција. Ако и утре ми било вака да сум отишла на преглед.
    Е тоа ми го кажа.
    Се надевам дека ќе биде се успешно, се инамачив веќе и трауми имам големи.

14. Ana196

Ana196 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    220
    @bokace kojti ja pravese histeroskopijata na gak oti vo maj i jas treba da pravam.Kako odi cela procedura.Jas Edna imam praveno vo Plodnost nemav Bolki samo malo krvarenje,no nekako mie skapo I sakam na klinika.pozdrav I pobrzo oporavuvanje

15. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Ме боли десниот јајник:party:
    Вечерва ќе се прави џумбусс (mooning):rofl:

На Mina Mouse, podravka, stejsi2005 и 12 други им се допаѓа ова.
  16. bokace

bokace Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2013
    Пораки:
    1.638
    Допаѓања:
    5.983
    И јас имам една во Ремедика.
    Ме оперираше Др Тофоски на Гак

со хсг снимка одиш кај матичниот од ти дава упат за на преглед кај кој доктор сакаш, па одиш на преглед и ти дават болнички упат плакаш 40 денари и се качуваш на трети спрат те запишува сестрата во список за чекање и кога ке добиеш од втор ден пиеш микрогинон.
    Ти прават запис ти отвараат болничка историа и прием на болен. Ти зимаат крв и ти прават анамнеза па те прегледува анестезиолог. Ден пред операција ти се јавува сестра Зоре и ти кажува дека треба да си ручана до 1 попладне и потоа до 10 вечер само на течност да бидеш. Треба да си средена од папук надоле. Истиод ден пред операција одиш на прием од 17 до 21 часот и чекаш до операција таму на трети спрат.

Сабајлето те повикуваат ти даваат зелена наметка и спавака и одиш во пета сала доле на приземје во интезивна чекаш доага болничар те внесува во сала, се качуваш на бокс со спавката крената нагоре ти ставаат инфузика они апаратот го припремаат а тебе те успиваат. Седиш на интезивна уште саат време и те качуваат горе на трети па за брзо си одиш дома.

Ти ја препорачувам др Трајанова прекрасен доктор и шеф на оделение е. Вниманието ти го посветува максимално
    Тофоски е искусен доктор но трча секаде не можеш да разговараш со него, сум го бркала низ цела болница јас на еден крај мајка ми на друг крај за да го најдеме и плус врски факав ама џабе срека има прекрасна сестра во амбуланта број 34 па така завршив работа. Не ја прави таа грешка затоа што за Тофоски ти требаат нерви јаки и едноставно не комуницира убаво, мм го прашува он само мафна со раката и кажа голема преграда еве рецепт се гледаме на конторла. А ретко е во амбулата начесто е неговиот асистетент таму па телефонски се договараат. А Трајанова е цело време во амбуланта.
    Трајанова Среда е во 34 а Четврток 29 број на амбуланта. А тофоски Вторник 34 Среда 29.

Потоа примаш терапија циклопрогинова 21 ден и естрофен 7 дена.
    Не знам дали пропуштив нешто. Но знај дека брзо се завршува работа но доколку имаш медицинско лице нека биде со тебе и нека се престави работи во Чаир и ке ти забршат работа за побрзо. Јас отидов 02.03 а ме оперираа 25.03
    Има прекрасни сестри и во сала и на трети но Зоре е малку тежок карактер. А и нерви треба за обезбедувањето затоа што на секој чекор бараат отчет за кај си и зашто си. Но може маж ти да се качува со тебе само нека кажува дека е за на трети спрат.
    Малку долго но сакав барем малку да ти објаснам
    Со лесно и со среќа

На vichy, pandelka и irenna им се допаѓа ова.
  17. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    @Bebulleee :D:inlove::rofl::rofl: ме изнасмеја по сабајлечки :l:
    Да прашам пред прегнил да се прими треба да се апстинира со секс неколку дена ? Бидејки кога ке ја примам ке биде турбо :) Или нема врска....

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    ne bas treba da imate , podobro e spermatozoidite da ja cekaat jk otkolku taa niv, imam kazuvano onaa iui koga zabremeniv imavme odnosii pred toa.

19. Ana196

Ana196 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 март 2016
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    220
    @bokace fala mnogu se nadevam deka kese snajdam jas sum od Bitola pa nekako mnogu slozeno mi izgleda ama sto se mora da se napravi Mora.Fala ti uste ednas za celosnoto objasnuvanje.Ti kako si denes nemas mnogu bolki?

20. VedaG10

VedaG10 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    1.636
    Допаѓања:
    9.591
    Фала ти :*
    @bokace брзо опоравување:hug:

На bokace му/ѝ се допаѓа ова.