Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    Ти држам среќа, држи ми и ти мене, па се надевам заедно ќе се радуваме овој месец :) Поздравче!

На HeidiDiWalt и Moira им се допаѓа ова.
  2. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Palchica
    И јас ти држам среќа,но и мене ми треба и мене среќа овој пат.
    Бидејќи навистина се надевам дека овој пат ќе ни биде тестот позитивен и дека ќе биде идни мамички!!!

На Palchica и Moira им се допаѓа ова.
  3. meceto

meceto Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo ,jas sum bremena veke 5 meseci i se si e vo red, samo sto na tetovite ureoplazmata izleze pozitivna.Dali moze nekoj da mi kaze dali taa ke smeta vo poragaj i voopsto vo bremenosta? sestrata kaj doktorkata mi rece deka ne deluva na plodot ne e nisto strasno ama sepak sakam da slusnam mislenje i od vas! pozz

4. laddy

laddy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    8
    здраво девојки! сакам мислење од вас. Правев микробиолошки испитувања и уреоплазмата ми излезе позитивна. Докторот ми даде терапија диксоциклин (вибрамицин) и ми рече да ја пијам 10 дена. Ама со мм еве се обидуваме да направиме бебенце и незнам дали е фатено :))). Што ми препорачувате? Дали да почекам прво да направам тест или и доколку има нешто :) не е штетно да ја почнам терапијата веднаш? Ми создава главоболки ова зашто претходно имав еден спонтан, кој можеби бил резултат на овој вирус:(? Што мислите вие?

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.235
    Допаѓања:
    48.520
    Јас би ве советувала и двете да ја излечите уреаплзмата, опасна бактерија е која предизвикува спонтан, како и предвремено породување. За бремени жени се препорачува Азитромицин( сумамед, азимед) . :hai:

6. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Здраво на сите и ви посакувам на сите што се обидувате за бебе што поскоро да си го добиете :).Сега ке ве замолам за одговор од оние кои користеле циклопрогинова.јас ја пиев еден месец за регулирање на циклус и треба уште два месеца.Но после првата доза менструацијата ми беше мн слаба обично ми е првиот ден малку кафено дури пробие вториот и третиот пообилно крварење и после пак ми се цедурка кафено два три дена.Сега вториот и третиот ден малку крв ми течеше не како порано .А и пмс ги изгубив.Мисла ми е да не сум останала бремена (се обидуваме)па крварњњево да не било менструација на 24тиот ден ми беше.Незнам дали да ги пијам циклото пишува ако настане бременост да се прекинат.Па затоа сакав да в3 прашам вашата менстр.каква беше додека ги пиевте дали беше послаба од обично?Можеби е тоа нормално од нив?

7. Palchica

Palchica Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2012
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    90
    А зошто не направиш тест?

8. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    ами незнам некако не ми се прави ама сепак сакав да ги знам и другите искуства од оние шти пиеле вакви апчиња.почнав пак да ги пијам.читам на нив пишува и дека го регилираат обилното крварење па вајда затоа ми беше послаба менструацијата.

9. stefeli

stefeli Истакнат член

Се зачлени на:
    21 октомври 2010
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    35
    laddy прво почекај и направи тест за да знаеш дали има бебенце,ако има ке ги казат што терапија да примаш а ако се уште нема прво излечија бактеријата па после правете бебенце! лично јас 2пати имав спонтан од микоплазма и кламидија! ти посакувам се најдобро!

На laddy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    здраво драги феминки имам еден проблем во заблуда сум па сакам да ве замолам да ми објасните кои сте правиле инвитро нели ви кажав во еден претходен пост дека сега на 16 август ќе одиме во ремедика да ја отпочнеме постапката за инвитро ,но нели кај нас е проблемот дека ќе одиме на донор и ни рекоа дека кога ќе одиме на 16 во ремедика ќе потпишеме документи дека ќе биде валидно инвитрото и тие документи да ги доставиме до државната комисија во министерството за здравство и да ги разгледаат и да ни одобрат дека е валидно инвитрото е сега мене ме буни тоа штовака пишува на мојот ваучер дека од 22.06.2012 год е одобрен ваучерот и дека треба да се оствари во рок од 6 месеци од денот на приемот на ѕсловното известување ,а нели ви кажав дека ќе одам и јас сега за странство на кај 20 овој месец и ќе бидеме таму 2 месеца ,па вака сум во заблуда сакам некоја феминка која е правила инвитро до детал да ми ја објасни постапката бидејќи цела ноќ не спиев и ;( ;( ;( ми е страв да не ја завршиме постапката додека ни истече ваучерот ,бидејќи мојот сопруг и боедно е желба на мојот девер бидејќи и тој е во странство да си дојдеме сите заедно во ноември и бидејќи деверот има кола и желба му е ми вели тој јас само за ради тебе ќе си дојдам бидејќи сме од источна македонија и немаме своја кола за да патуваме секој ден за скопје и тој ќе не вози за до ремедика ,но мене ми е многу страв да не касно 15 ноевмри за да си дојдеме од чешка и дали за едне месец и неколку дена ќе го запазиме рокот да не го изгубам ваучерот бидејќи 8 години го чекавме овој ваучер и сега ни е во раце и на крајот да го изгубиме синока со мажот ми се скаравме на скајп јас му велам дека треба да си дојдеме порано дека ќе треба да ја започнеме постапката кга ќе ми биде мензисот а за тогај ми се фаќа да ми дојде при крајот на октомври ,а наредната дури ќе биде во ноември крајот ве молам за помошшшшшшшшш оф леле ќе пукнам ;( ;(

11. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Здраво на сите,,
    Сакам да знам дали има некој како мојот случај,имам нередовен циклус,(35-40 дена)пијев Диане 38,,и после 3 месеци користење ми се стабилизира два месеци,,а после тоа повторно ми доаѓаше на 40 дена...немав успех со Диане 38...сега повторно закажав кај докторката преглед...дали некоја има останато бремена со нередовен циклус ??Поздрав,,ви посакувам се најубаво..

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.990
    Допаѓања:
    108.503

диорса, ист случај како и кај мене :) јас имам нередовна менструација , точно ми доаѓа секој 36-37 ден , правев милион испитувања за на крај да ми кажат дека имам хормонално пореметување и ми дадоа диане , јас ги пиев 6 месеци, но кога престанав пак истата песна со мензисот. Само што се обидовме прв пат со мм да правиме бебе , одма се фати , што јас како `шок` го доживеав ова бидејки не ни помислував дека одма ке бидне :D така да уживај си и не се замарај со вакви работи дека ако имаш нередовен циклус ке треба време да помине додека забремениш , бар кај мене е обратен случајот, позз и се најубаво :)

13. diorsa

diorsa Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    66
    Ах фала ти,,веќе се чувствувам подобро :) ...јас и реков на мојата докторка да направам тест за хормони,,таја рече ..не би рекла..дојди прво да видиме на 13 ден од циклусот,,за плодни денови..па така сега ќе видиме на 13 овај месец...поздравче и се најубаво :)

14. nana2112

nana2112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    409
    ве молам има ли некој да ми одговори потребно ми е мислење

15. olence86

olence86 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    91
    Мили мои,,,,,
    Се враќам денес од работа и што ќе видам ............СУМ ДОБИЛА!!!!!!!!!!!!
    Премногу сум разочарана....
    Цел ден сум во кревет и само плачам
    Зошто Господ не ми подарува едно бебенце?????

16. olivia-popaj

olivia-popaj Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    11
    mi docni 2 dena. depresivno sum raspolozhena samo mi se plache . dr simptom nemam ama neveruvam deka sum bremena :/ imal nekoj sl iskustvo???

17. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Девојки денес прочитав интересни истражувања во врска со овулацијата па сакав си вас да ги споделам, а воедно и поддршка да ви дадам :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: :inlove: .

Eве што пишува:

Избирате лоши типови
    Неодамнешна студија покажала дека во деновите кога плодноста е најголема, односно кога овулираат, жените избираат полоши мажи и се убедени дека би биле подобри мажи и татковци отколку тие во кои може да им веруваат.

Носите тесна облека

За време на овулацијата, жените се посклони кон купување на тесна облека. Жените во различна фаза од циклусот избираат поинаква облека, а во фата на овулација ги избираат најпредизвикувачките.

Мажите поинаку ве гледаат
    Уште еден чуден факт за плодноста-мажите околу вас стануваат суперсмешни. Студија покажала дека мажите поинаку разговараат со жените за време на овулацијата. Истражувачите веруваат дека мажите користат различни начини за да се истакнат пред жените за да се ,,спарат,, со неа. Затоа нека не ве импресионира премногу некое сјајно залетување ако овулирате. Причекајте да видите дали истиот тип на вас ќе раеагира исто кога овулацијата ќе помине.

Полесно ги откриваат хомосексуалците
    Студија покажала дека жените што овулираат многу полесно препознаваат дека некој некој маж е хетеро или хомо.

Побрзо збележуваат змии
    Неодамнешна студија открила дека жените што се во фаза на овулација побрзо забележуваат змии на фотографија за разлика од жените во друга фаза од циклусот.

Имаат позразени сексуални фантазии

Од име на науката, 27 забавни жени во текот на еден месец ги забележале своите сексуални фантазии. Во просек три дена пред овулацијата фантазиите станале почести и поинтензивни.

18. Srekicka

Srekicka Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2010
    Пораки:
    1.863
    Допаѓања:
    2.848
    ^

Лелеее девојко ме изнасмеа.

Значи овдека девојкиве имаат сериозни проблеми на една страшно болна тема, се радуваат и плачат заедно и тешко на тие што не им се фаќа, а верувам се на судни маки за да добијат детенце, а ова испаѓа како некој да ги зафркава или колку само да пише нешто.

и врвот
    И каква поддршка сега ти им даде? Со што им помогна?

На majafimceva му/ѝ се допаѓа ова.
  19. love23

love23 Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    716
    Допаѓања:
    915
    Па не се така црно во животот сакав да ги располажм малку со некои истражувања и да ги насмеам,а поддршка секогаш сум им давала на ферминките кога било потребно!

20. senjorita.lombardi

senjorita.lombardi Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    755
    да, јас!!!
    Денот кога требаше да ми дојде ми се јави мајка ми со некоја глупава вест што едноставно можев да речам не сакам или остави ме на мира, но јас изреагирав толку хистерично како никогаш до тогаш и почнав да плачам без некоа посебна причина, после некој час направив тест и излезе позитивен, фала му на господ за се, најмногу за бебето, но да ми помогне малку со нервозата оти во овие 5 месеци мислам дека нервно попуштив, се си ставам на душа, сите ме нервираат, и знам дека со мене муабет не се прави, едноставно неможам ни со мајка ми да разговарам, се надевам дека кога ке се роди бебето оваа нервоза ке помине..
    За тоа ако тебе ти касни направи си тест, може си нервозна или депресивна од пмс, ама може и тебе бременоста ти влијае како мене :lol: