Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Јас не верувам мн во хороскоп ,па и за тестот за бременост но кога го прочитав тоа срцево ми се наполни и дека утре ми е ден за НЕдобиванје па малку си се надевам.... Сепак надежта последна умира ...како сака ...така нека биди , што е до нас се правиме :D

2. Lady4

Lady4 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    122
    Ниту денес не ми дојде. Имам некои болки во стомакот не јаки онака благи, имам чувство дека секој момент ке ми дојде ама нема ништо. Од еднаш ми се појави некоја мачнина во желудникот и така цел. Едно ќе помине, друго ќе заболи.

3. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Mene mi dojde....ali sto e toa e.Veke nemam sili da se zamaram ako saka da bide je bide ako ne kako resil Bog taka.Pozdrav

На Lady4 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561
    Девојчиња да ви кажам нешто ама не сакам да ме разберете грешка. Мене ми касни 7 дена и не правам тест зошто знае така да ми прави- значи не сум бремена ама тоа е едно а јас сакам друго да ви кажам. Кога бев на почеток со обидите се радував на секоја помината минута кога ми доцнеше, еден ден и право тестови правев и самата незнам колку пати се разочарав и скршив кога држев негативен тест во рацете...ќе чекаш да не добиеш па си планираш вакво креветче таква соба како ќе му кажам на мм итн....веќе не се надевам на секое доцнење постојат илјада фактори за тоа.....не ми е поентата да губите надеж туку да не се разочарувате не барајте симтоми зошто болката после негативниот тест е поголема. Напротив, не му ја мислете многу уживајте во деновите и не си ја полнете главата. Радоста е неизбежна кога ќе видете две црти дотогаш борете се без броење на деновите и понекогаш лажна надеж. Пак ќе напоменам не ми е лоша поентата, јас си кажувам од искуство сега кога не се замарам дали два или три дена ми доцни поладна ми е главата и полесно го поднесувам доѓањето на вештерката. позззззззззззз и благодарам на сите што ги споделуваат тестовите со две цртички. Некогаш барам на нет како изгледаат.Честитки до новите труднички и лесна бременост

На stejsi2005, VedaG10, BirMelek и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Lady4

Lady4 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    122

затоа и јас не сакам да кревам паника, неколку пати ми се има случено да ми доцни и на крај пак да се појави хехе ама сепак овој пат некако поинаку ми изгледа се :)

На Bebulleee му/ѝ се допаѓа ова.
  6. letters

letters Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2014
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    561

Секој си го знае својот организам како функционира овде нема дилема, ако јас приметам дека нешто е поразлично веднаш купувам тест зошто подобро е да знам на што сум , а и ние жените сме надарени со шесто сетило плус така да стискам палци за тебе

7. Lady4

Lady4 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    122
    Сакав вчера да купам ама многууу ми е страв! Едвај чекам да заминам дома да си легнам, а утре ќе видиме каква ќе биде ситуацијата.

8. Lady4

Lady4 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    122
    Се надевам дека не е некоја првоаприлска шега :D утре кога ќе станам има што да се види

9. 88 fatma 88

88 fatma 88 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    9 gidini vo brak tie 9 5 god se obiduvame za dete i nisto neznam sto veke da pravam sto da misla ponekogas koristam i testovi za ovulacija i ne mi pokazuva pozitivno mozno lì e da nemam ovulacija i toa da bide problemot i ako znae nekoj kako moze da se zgolemi da bide posilna ovulacijata vi blagodaram odnapred poz

На afrodita26 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    Си била на доктор? Ти мереле фоликули?

11. 88 fatma 88

88 fatma 88 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Da testovite sto gi napraviv se bea ok a merenje folikuli mislan né né sum sigurna bidejki sum vo stranstvo a preku sto se merat so zemanje krv kako i koga

12. podravka

podravka Популарен член

Се зачлени на:
    11 март 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    5.496
    Treba ginekologot da ti gi sledi folikulite t.e da gi meri...

На Momichka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. vichy

vichy Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.163
    Сакав да ти пишам дека ќе ти дојде дека и кај мене е така пред циклус ама си помислива да не те разочарам,ќе фати не се грижи и опушти се;).

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Досега имаш направено некои испитувања? ?

15. 88 fatma 88

88 fatma 88 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Koga si vo stranstvo e uste potesko koga trgnes po tie mesta ja ednas prasav ima li nesto so sto mozam da si ja zgolemam ovulacijata odgovorot bese NE mi kazaa testovie se ok a ako ne sakate poveke da cekate moze so vestacko oploduvanje a jas taka ne sakam i neznam kaj mi è glavata veke kazav deka testovite za ovulacija ne mi pokazuvaa pozitivno odgovor ne dobiv

16. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    мора да има нешто чим 9години немате деца, почнете со испитувања, а зошто несакаш вештачко?

17. 88 fatma 88

88 fatma 88 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Da spomnav i podolu site bea ok i samo mi kazaa se è ok ako ne sakate da gubite vreme da cekate moze so vestacko oploduvanje jas taka nesakam i plus toa sum vo stranstvo mnogu e potesko koga trebe da odis po tie vrati né ti è mnogu poznato

18. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Изви
    Извини, кои испитувања ги имаш направено??

На afrodita26 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. 88 fatma 88

88 fatma 88 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2016
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    3
    Poveke pravev snimki ekografii ispituvanje Na krvta i ispituvanje Na kanalite dali se proodni toa bese pred 2 god mnogu ne se ni sekavam

20. Bebulleee

Bebulleee Форумски идол

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    4.860
    Допаѓања:
    22.261
    Пап, брисеви, хормони, крв, спермограм. Овие се најважни на почеток, е потоа се прават и др испитувања..