@88 fatma 88 никој од нас не сака вештачко оподување. Сите сакаме од 5 минути водење љубов да ни се фати. Ама ете не бива. И затоа наместо да ги минуваме годините во агонија, ја користиме предноста на денешната медицината и посетуваме доктори. Во врска со оваулацијата, се оди кај гениколог, и тој ја мерува големината на фоликулите. Дали фоликулите растат, дали пукат и се ослободуваат од јајце клетката. Доколку не го прават тоа се пие кломифен. Дозирањето и времето на пиење на кломифенот е строго определен од докторот. Затоа мора да посетиш доктор и да ти каже како и што.
Дали некој посака да биде како @88 fatma 88 ? Правеве некои испитувања, ама појма немам кои? ..... 9,5 години Не ме сфакај погрешно, ама жениве овде после пола година обиди знаат и референтни вредности на хормони у секоја лабораторија низ градот, а за хистероскопии и инвитра ич да не збориме.... Мој совет ти е - самата да се заангажираш околу себе! Не постои еден лекар на светов - смени лекар, барај друго мислење, прочитај барем пола од овие 1073 страни на форумов, и ке научиш многу. Среќно!
Мислам дека некој мајтап си игра со нас , неможе да е реален ликов .... НЕ сакам да се карам или да навредам никој ама не ми е верно ова ...
Денес купив sure chek тест, ме интересира дали одма сега да го направам или сепак да почекам до утре сабајле?
Vo toj slucaj bi trebalo i na pladne da pokaze testot. Sovet, ne bidi mockana edno 3-4 saati i ne pij premnogu tecnost i rezultatot treba da e tocen. Srekno