Само да се вратам дома од работа и одма го правам. Од вчера и денес имам некои слаби болки во стомакот како во секој момент дека ќе ми дојде ама нема ништо. Тоа се случува кога седам еве на работа, а кога си легнав сношти ама буквално секоја болка исчезна. Тоа ме мачи малку што е работа.
fala ti mnogu.a Na koj nacin genikologot ti gi meri folikulite ili kako se vika taj test za da prasam tuka da mi go napravat.blagodaram
Toa go zboris za toa sto né si bila vo stranstvo kade sto gledas samo zgradi a neznaes koja za sto e taka da go objasnam toa a sekoja licnost sto ja poznavam mozebi né se od doverba za da mu gi objasnuvas problemite Tebe ti è lesno tamo si rodena tamo si izrasnata i cel grad go poznavas Na prsti i znaes kaj odis i so svoj jazik vednas se razberes i da e fala Na razbiranjeto pozdrav
Zdravo devojki jas sum nova tuka. Veke 5 meseci se obiduvame so soprugot da dobieme bebe no nisto. bev na ginekolog mi dade da pijam jod+folat po edna tabletka na den i maka po 3tabletki na den. dali nekoj gi ima pijano ovie tabletki i kakvo iskustvo bi mozel da spodeli so mene.inaku naprajv brisevi pap i se e vo red nemam nisto se e cisto. vi blagodaram
88 fatma 88 Кoлку време си тaму?Имaш ли твoј дoктoр?Твoјoт мaтичен дoктoр ќе ти дaде упoт зa нa гинекoлoг специјaлист.Истo и јaс не живеaм вo мк aмa ги нaпрaвив сите испитувaњa и 4 инсеминaции.Не сaкaм дa ме рaзбериш пoгрешнo aмa aкo знaеш јaзик рaспрaшaј се не е се тaкa црнo пoззз
Немa дa oбјaснувaш нa никoј пo тoлку гoдини јaснo им е нa сите,рaзгoвaрaј сo некoј ке ти дaдaт некoј сoвет кaде дa oдиш.
Sto velite da pocnam li veke so ispituvanja koga ke mi zavrsi menstr.bidejki veke 7-8 meseci nema rezultat i nekako pocna toa da me zagrizuva.Ne sakam mnogu da mislam neli si velam ne e taka lesno i kaj drugite potesko ostaniuvaat bremeni ama ete zosto da e taka.I posle kolku neuspesni obidi se pravi inseminacija?
Женички денеска ми е ден за недoбивање и немам никакви симптoми , а претежнo кoга ќе ми иди ме бoлат градите , ми се какo oтечени,истo така стoмакoт ме бoли нo сега нема ништo oд тoа Ранo е уште за тест акo не ми дoјди дo пoнеделник ке купам, се надевам дека ке видам II
Jas prviot pat koga ostanav bremena ne me vooposto bolea gradite i edinstveno po toa se posomnevav deka nesto se slucuva, mozes i denes da napravis test ako imas pri raka ako ne ti se ceka, ako ne pak vo ponedelnik.Srekno
Мн ми е страв да купам тест , а уште пoгoлем ми е стравoт да направам тест пoкрај тoлку негативни дoсега
не е тест кој се прави дома. мора на гениколог, и мора со ехо да се гледа. на ехото ќе ја мери геникологот големината на фоликулите, како тие растат, и дебелината на ендометриумот.
По 1год.активни обиди за забременување се започнува со провекра на хормони во трет ден од циклус,вагинални брисови и проверка на проодност на канали-хсг,а кај маж обавезно сперматограм на увид.
Ви благодарам на сите за честитките и досегашната поддршка, од сѐ срце ви посакувам на сите да си ги видите двете цртички. <3 Ние се обидуваме од октомври месец и најискрено последниот месец воопшто не мислев на тоа, заборавив и плодни денови да пресметував, баш сега се смееме со мм од што воопшто не водевме сметка не знаеме ни точно кога го направивме Сите ќе си го дочекаме нашиот ден, порано или подоцна и сите ќе бидеме прекрасни мајки!
@Lavica26 не е битен циклусот,можеш да си почнеш со фолната. @*sisi* нема потреба да чекате година за да почнете со некои испитувања,на пр спермограм и хормони,но и немој да се оптоварувате седум месеци не се многу.Е сега битно е и колку години имате ти и мажот ти,ако веке си околу триесетите пожелно е да почнете посериозно,така барем кажува и Лазаревски во едно интервју што го гледав.
Nie sme prilicno mladi duso jas sum 22 toj 25.Ama bas i toa me cudi sto em sme mladi em uste nisto nema.
Psiholoskiot moment nezavisno od godinite e NAJVAZEN osobeno kaj zenata ako ne e problem spermatogramot, od iskustvo spodeluvam.
Епа тогаш пробај да се опуштиш,занимавај се со нешто,ама сепак за месец два можете да почнете со основни испитувања,ама немој кај матичниот туку кај специјалист за оваа проблематика - повторно совет од Лазаревски од интервјуто .Обично матичните одма стимулираат со кломифен и ги трошат резервите на јк,а не ги пракаат на испитувања на каналите пред ова.
Zenicki ako nekoj od vas ja primil pregnilot inekcijata kazete mi koga se pravi test i dali od klomofenot mozno e da se izgubat znacite sto gi imav pred dobivanje☺fala vi odnapred