Поддршка за сите оние што сакаат да забременат

Дискусија во 'Бременост' започната од bik23, 29 октомври 2010.

1. lostsoul

lostsoul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    116
    Tret den so docnenje graditevuste oteceni I me bolat ( obicno koga ke mi opustat mi ide), bolki privremeni menstrualni ko grcevi veke 6 Dena imam.ama posto cesto pati mi e neredovna se trudam da ne se zalazuvam :(

На stejsi2005 и afrodita26 им се допаѓа ова.
  2. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Прерачунајте си одприлика по колку денови ви доцнел циклусот секој пат кога ви доцнел и определете си минимум испод кој не правите тест. Ако најмногу ви има доцнето 5 дена на пример, испод 6-7 дена доцнење не правите тест за да не се разочарувате за џабе.
    Превише сте млади и двајцата, пробајте да не се оптеретувате со броења плодни-неплодни, што, како. Мислам дека од тие оптеретувања си набив превише стрес, па ми се побркаа и хормоните, сега имам и цисти. Коа почнавме да се обидуваме се оптеретив со тоа дали ке можам правилно да го изгледам, да го воспитам, да му обезбедам се, после 2-3 месеца од пробување се опседнав пак со мисли околу неплодност, па што е проблемот, па што ако никогаш неуспеам да имам дете. Си признавам дека претерав, а не требаше. Така да за било што да ни помогне треба прво сами да си помогнеме.

На afrodita26, bebaa, ssweety и 2 други им се допаѓа ова.
  3. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    Taka e site sto si patime od glava si patime i jas probuvam bozem da ne mislam ama ete toa e pojako i potsvesno mislam. Inaku vie do kade stignavte srce?Falaa

На bebaa и CocaColla им се допаѓа ова.
  4. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    Ми препишаа достинекс за пролактинот, еден месец да пијам, после тоа ми рекоа дека ке ми дале упат за маж ми да се испита и кај мене уште некои испитвањам знам дека спомна проодност на канали. После тоа ке видиме што ке биде следен чекор.

На *sisi* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. *sisi*

*sisi* Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2014
    Пораки:
    886
    Допаѓања:
    500
    A posle kolku meseci obiduvanje pocnavte so vakvi ispituvanja?

На CocaColla му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CocaColla

CocaColla Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2016
    Пораки:
    458
    Допаѓања:
    841
    4 ама јас случајно почнав со испитвање, ми доцнеше циклусот, тестовите беа негативни па бев на лекар. Тогаш тсх ми беше малку покачен па го средувавме него, па имав цисти, се средија, па 2 месеци пауза ми рекоа да направам од испитувања и еве сега оваа недела продолжив со испитување.

7. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.086
    Допаѓања:
    6.587
    Сакам ова да си го напишам на чело.

Прикачени фајлови:

На letters, pandelka, gabimama2 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Мене менс ми иди најкаснo на 30ден , и така си сметам на 30ти ден дека треба да ми дoјди
    Секoгаш кoга треба да ми иди пред еден ден ме бoли стoмакoт , градите , а сега ми е чуднo штo ништo не ме бoли , и градиве ми се мн меки, какo и да е ке пoчекам ,па утре ке видиме штo е

9. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @88 fatma 88 Незнам како заклучи дека не сум била во странство. А и не е битно.
    И незнам зашто мислиш дека за проблемот ти се потребни познаници од доверба? Ако прочита неколку страници од темава ке видиш дека на сите девојки личности од доверба им се само мажите, и евентуално некоја мајка. Тебе за проблемот ти е потребно лекар.
    А ако после 9,5 години, сеуште незнаеш јазик за да се снајдеш да отидеш на лекар.....што да ти кажам. Дојди на одмор во Македонија, и направи испитувања.

На pandelka, afrodita26, Bebulleee и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Lady4

Lady4 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    122
    Да се пријавам... ми дојде. :( вчера пред да го направам тестот приметив неколку капки кафеава крв и полека полека си дојде :(

11. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Ajde zdravje naredniot mesec ☺ ne se razocaruvaj.zemi si koren od maka vo prav i cink.korenot pomaga za reguliranje na hormonite a cinkot za zdravi jajce kletki.jas koga piev imav folekul 25mm na 12 den.

На babyhope и kateto123 им се допаѓа ова.
  12. Lady4

Lady4 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 септември 2015
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    122
    Каде да набавам јас сето тоа? :)

13. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.155
    Od denes treba da pocni da mi kasni... :) iskreno posakuvam.. Imam edno srcufce od 2godinki...sakame vtoro

На babyhope, Victorian, VedaG10 и 5 други им се допаѓа ова.
  14. newring86

newring86 Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    678
    Допаѓања:
    885
    @Lady4 - во аптека.

@victoria - добре дојде на темава. Па ....ајде претстави ни се....

На victoria му/ѝ се допаѓа ова.
  15. victoria

victoria Форумски идол

Се зачлени на:
    4 февруари 2010
    Пораки:
    1.957
    Допаѓања:
    29.155
    Добро ве најдов :hug:
    Првиот пат прилично брзо останав бремена.. На три обиди :) сега ќе видиме.. Релативно лесна бременост, како по учебник ми велеше матичната... Исто така супер пораѓај. Природно за 25минити..дај боже да споделуваме такви радости меѓусебно сите на темава.. Најголемото богатство се.. И кога некиј има шроблем, мака како мене за срце лично да ме фаќа зошто знам која среќа е да омаш дете покрај себе. Само верба во бога, бидете истрајни, и само да ве води позитивна мисла.. Се што правите има најубава крајна цел:)
    За старт сега пијам неполн месец фолна киселина.. Се обидовме еднаш, двапати колку за почеток, па ќе видиме:hug::hug:

На *Cloudy Girl*, bebaa и kukla21 им се допаѓа ова.
  16. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Корен од мака во сите продавници за здрава храна. Можиш и во апчиња да ја земаш маката од аптека. Сега актуелна е. Цинк исто така од аптека.

17. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Koren od maka vo prav imas vo bio cosmos i bilo koja prodavnica za zdrava ishrana.100gr e dovolno za dva meseci zasto dozata e samo polovina lazicka kafena vo denot.nekoi ja rastvoraat vo voda i ja pijat.no mnogu e gadno i ti preporacuvam da ja stavas kako zacin vo eden od obrocite(jas taka pravam) a cink vo sekoja apteka ima. Srekno i da ne izraduvas site ovde ;)

18. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Meне воопшто не ми е гадна. Сите така ме плашеа па едвај се наканив да ја пробам. Ама не е гадна - се трпи. А за дозата јас ја земав 2-3 пати на ден растворено во чаша вода.

19. Lavica26

Lavica26 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2016
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    312
    Ne sum probala ama ke probam bas utre.mene mi rekoja deka poveke od 5gr na den e stetno...

20. BirMelek

BirMelek Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2013
    Пораки:
    2.673
    Допаѓања:
    14.780
    Ne znam oti taka ti rekle. Apcinjata se mnogu pokoncentrirani pa na niv pisi tri pati na den. A za pravot mene nutricionistkata mi rece dva do tri pati. Patem i taa mi napomena deka e gadno :) Mene iskreno apcinjata mi se polesni za upotreba.

На Lady4 му/ѝ се допаѓа ова.